Tρ. Κύπρου: Ανταμείβει τους συνεπείς δανειολήπτες στεγαστικών δανείων

Στα €3,7 εκατ. ανέρχεται το ποσό που θα επωφεληθούν συνεπείς δανειολήπτες 17,000 περίπου στεγαστικών δανείων της Τράπεζας Κύπρου.

Με απόφασή της η Τράπεζα, επιβραβεύει στην ουσία δανειολήπτες που πληρούν τα πιο κάτω κριτήρια, ενεργοποιώντας το πρόγραμμα επιβράβευσης «Ανταμοιβή», συνεισφέροντας 370 εκατ. βαθμούς στο πρόγραμμα.

Η ενέργεια αυτή θα υλοποιηθεί βάσει κριτηρίων, τα οποία εφόσον πληρούνται, θα εντάσσουν αυτόματα, τους εν δυνάμει δικαιούχους, στο πρόγραμμα επιβράβευσης.

Τα κριτήρια αυτά είναι:

  • Τα στεγαστικά δάνεια να είναι εξυπηρετούμενα κατά την ημερομηνία 30.6.2023.
  • Τα στεγαστικά δάνεια να είναι εξασφαλισμένα με πρώτη κατοικία, αξίας μέχρι €350.000, να φέρουν κυμαινόμενο επιτόκιο συνδεδεμένο με το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το Euribor και να έχουν χορηγηθεί πριν από τον Σεπτέμβριο του 2022.
  • Όλες οι διευκολύνσεις του δανειολήπτη να αποπληρώνονται απρόσκοπτα χωρίς καθυστερήσεις των συμφωνημένων δόσεων τους και κατά την εξάμηνη περίοδο 30 Ιουνίου 2023 με 31 Δεκεμβρίου 2023.
  • Οι επιλέξιμοι δανειολήπτες, δεν πρέπει να έχουν επωφεληθεί από άλλες ειδικές ρυθμίσεις μετά τις 30 Σεπτεμβρίου 2022 και μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα θα συνεισφέρει αναλογικά, 25.000 βαθμούς «Ανταμοιβής» ανά υπόλοιπο δανείου €100.000 (αντίστοιχη χρηματική αξία €250). Οι βαθμοί θα μπορούν να εξαργυρωθούν στο δίκτυο των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο σχέδιο «Ανταμοιβή». Στην «Ανταμοιβή» συμμετέχουν πάνω από 280 έμποροι από όλους του τομείς της οικονομίας, σε είδη ένδυσης, εστιατόρια, αρτοποιεία, υπεραγορές, ηλεκτρονικά είδη, DIY, πρατήρια καυσίμων, αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία και πολλά άλλα.

O Διευθυντής Διεύθυνσης Λιανικής Τραπεζικής Θεοδόσης Θεοδοσίου, σχολιάζοντας την υλοποίηση της εν λόγω δέσμευσης της Τράπεζας, τόνισε ότι αυτή η ενέργεια αποτελεί έμπρακτη στήριξη των συνεπών δανειοληπτών της.

«Ως Τράπεζα, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους και με στοχευμένες ενέργειες συμβάλλουμε μέσω του προγράμματος επιβράβευσης «Ανταμοιβή» στην αποφόρτισή τους σε περιόδους κατά τις οποίες το κόστος ζωής είναι υψηλό. Ενισχύουμε με αυτό τον τρόπο την αγοραστική τους δύναμη, στηρίζοντας ταυτόχρονα έμμεσα, τους έμπορους πελάτες μας που συμμετέχουν στην «Ανταμοιβή».

Οι βαθμοί «Ανταμοιβής» στους δικαιούχους θα πιστωθούν αυτόματα στο λογαριασμό του σχεδίου «Ανταμοιβή» του δανειολήπτη μετά το τέλος της 6μηνης περιόδου (δηλ. μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2023).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της Τράπεζας.

Δειτε Επισης

Ανοίγει γραφείο στην Κύπρο η ΕΤΕπ-«Σημαντική στιγμή, η οικονομία της χώρας θα έχει άμεση εξυπηρέτηση»
Μέσω Evacol η είσοδος της Hellenic Healthcare στο American Medical Center-Στην ΕΠΑ η συναλλαγή
Τρ. Κύπρου: Ανώτερος ανεξάρτητος διοικητικός σύμβουλος ο Adrian Lewis, αλλαγές στην σύνθεση των Επιτροπών Δ.Σ.
Η υιοθέτηση τεχνολογιών από ΜμΕ για να ενισχύσουν την κυβερνοασφάλεια
Τράπεζα Κύπρου: Δυναμικό παρών και στον τομέα της ναυτιλίας
Ενημερώνει τους πιστωτές της πρώην Λαϊκής για την πορεία εκκαθάρισης ο Αυγουστίνος Παπαθωμάς
Alpha Holdings: Αναληθή τα δημοσιεύματα για απόκτηση ποσοστού στην Τράπεζα Κύπρου
Απορρίπτει για CarVal Investors και Caius Capital η Alpha Holdings-Η ανεπίσημη τοποθέτηση της Τράπεζας Κύπρου
Παραίτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας-Φεύγει ο Kristofer Richard Kraus
AstroBank: Επενδυτικές ευκαιρίες σε Πάφο, Αμμόχωστο και Λευκωσία