Powered by

Θάνος Μιχαηλίδης: Συνένωση με ΣΤΕΚ για ακόμη πιο ανταγωνιστικό τουρισμό

Τους στόχους που θέτει ως ο νέος πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων(ΠΑΣΥΞΕ) οριοθετεί μιλώντας στο InBusinessNews o Θάνος Μιχαηλίδης, ο οποίος από την περασμένη Τρίτη ανέλαβε τα ηνία του Συνδέσμου διαδεχόμενος τον Χάρη Λοϊζίδη, που αποχώρησε από την προεδρία του ΠΑΣΥΞΕ έπειτα από είκοσι χρόνια θητείας.

Διαβάστε εδώ: Ο Θάνος Μιχαηλίδης νέος πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ

Διαβάστε εδώ: Η επίσημη ανακοίνωση ΠΑΣΥΞΕ για τον νέο πρόεδρο και το πρώτο μήνυμα του Θάνου Μιχαηλίδη

Ο κ. Μιχαηλίδης τοποθετεί ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του την προσπάθεια συνένωσης του ΠΑΣΥΞΕ με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου(ΣΤΕΚ), τονίζοντας πως πρόκειται για επιδίωξη, η υλοποίηση της οποίας θα συμβάλει στο να καταστεί ο τουρισμός της Κύπρου ακόμη πιο ανταγωνιστικός.

«Έχουμε ως στόχο την συνένωση του ΠΑΣΥΞΕ και του ΣΤΕΚ για να κάνουμε πιο ανταγωνιστικό τον τουρισμό μας», αναφέρει συναφώς, υποδεικνύοντας πως οι δύο Σύνδεσμοι βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Αναφερόμενος στους γενικότερους στόχους που θέτει, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ υπογραμμίζει την αναγκαιότητα αναζήτησης τρόπων ποσοτικής και ποιοτικής βελτίωσης των αφίξεων στην Κύπρο, σε συνάρτηση με την προσπάθεια για αντιμετώπιση της υπερ-εξάρτησης της κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας από συγκεκριμένες αγορές, καθώς και της εποχικότητας.

Έλλειψη προσωπικού και κόστος ενέργειας είναι, την ίδια ώρα, δύο εκ των βασικότερων ζητημάτων που ο Θάνος Μιχαηλίδης εντοπίζει σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που ταλανίζουν την ξενοδοχειακή βιομηχανία.

«Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν τη βιομηχανία μας και που ο ΠΑΣΥΞΕ προσπαθεί να διορθώσει», σημειώνει, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για εκσυγχρονισμό της τουριστικής βιομηχανίας του νησιού μας.

Τονίζοντας ότι ο τουρισμός έχει αποδείξει διαχρονικά πως είναι μια βιομηχανία που έχει συνεχή άνοδο και ότι το 23% της οικονομίας επηρεάζεται από τον τουρισμό, ο κ. Μιχαηλίδης διαμηνύει πως θα πρέπει να την προστατεύσουμε.

«Η αγορά αλλάζει με γρήγορους και εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε και να παραμείνουμε ένας ενδιαφέρον προορισμός για τους τουρίστες», τονίζει ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, χαρακτηρίζοντας ως επικίνδυνη την υπερ-εξάρτηση από συγκεκριμένες αγορές.

«Έχουμε το θέμα της έλλειψης του προσωπικού που είναι διαχρονικό, το ζήτημα του κόστους της ενέργειας το οποίο είναι ψηλό και δημιουργεί σοβαρά θέματα. Υπάρχουν πολλά που βρίσκονται και θα συνεχίσουν να είναι στην ατζέντα, και που εμείς σε συνεργασία με όλους τους υπόλοιπους φορείς θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε», επισημαίνει ο Θάνος Μιχαηλίδης.

Καταλήγοντας, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ έστειλε το μήνυμα πως ο πήχης βρίσκεται ψηλά και εξήρε το έργο του προκατόχου του, Χάρη Λοϊζίδη.

Διαβάστε εδώ: Φεύγει από την προεδρία του ΠΑΣΥΞΕ μετά από είκοσι χρόνια ο Χάρης Λοϊζίδης

«Είμαι ευγνώμων για όσους στήριξαν την εκλογή μου και έχω μεγάλη εκτίμηση για την πολυετή πολύπλευρη και σημαντική συμμετοχή του Χάρη Λοϊζίδη στο Σύνδεσμό, αλλά και την τουριστική βιομηχανία. Ο πήχης είναι ψηλά», τόνισε.

Δειτε Επισης

Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)