Powered by

Επέκταση του δικτύου της Gloria Jean’s Coffees στο Fasouri Watermania Waterpark

Στο Fasouri Watermania Waterpark με νέα καφετέρια επεκτείνει το δίκτυο των καταστημάτων της η Gloria Jean’s Coffees.

Ο CEO της Lanitis Entertainment, Γιώργος Ιωάννου, σε συνέντευξη του στο InBusinessNews, αναλύει την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου και αποκαλύπτει τα πλάνα του δικτύου καταστημάτων Gloria Jean’s Coffes.

Αναφέρεται επίσης στην εξαγορά της αλυσίδας Gloria Jean’s στην Κύπρο από τον Όμιλο Λανίτη, σημειώνοντας πως αυτού του είδους οι επενδύσεις «εμπίπτουν στο γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό μας για περαιτέρω ενδυνάμωση του χαρτοφυλακίου που διαχειρίζεται η Lanitis Entertainment με ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες και δυνατά brands».

Ακολουθεί αυτούσια η συνέντευξη του κ. Γιώργου Ιωάννου:

Νέα καφετέρια Gloria Jean’s στο Fasouri Watermania Waterpark στη Λεμεσό. Γιατί στο συγκεκριμένο σημείο;

Κατ’ αρχάς, ένας από τους στόχους των Gloria Jean’s, είναι να βρίσκονται παντού, όπου υπάρχει καλή διάθεση και καλή παρέα, και να προσφέρουν τα κρύα και ζεστά ροφήματα τους, κάνοντας ακόμη πιο ευχάριστο τον ελεύθερο χρόνο των πελατών τους. Το Fasouri Watermania Waterpark από την άλλη, αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για την καλοκαιρινή περίοδο, προσφέροντας μοναδικές, δροσιστικές εμπειρίες χαλάρωσης σε μικρούς και μεγάλους.

Σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, το υδροπάρκο προσφέρει στους επισκέπτες του ένα μεγάλο αριθμό παιχνιδιών, υπηρεσιών και εστιατορίων. Τι πιο φυσικό λοιπόν σε ένα τέτοιο περιβάλλον, να προστεθεί και ένα αυτόνομο κατάστημα της αλυσίδας Gloria Jean’s το οποίο θα προσφέρει όλη την γνωστή ποικιλία, στη γνωστή ποιότητα, των ζεστών και κρύων ροφημάτων Gloria Jean’s. Κάθε καλοκαίρι επισκέπτονται το υδροπάρκο δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, ντόπιοι και ξένοι, που από φέτος θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν και τον καφέ τους από τα Gloria Jean’s.

Υπάρχουν πλάνα για περαιτέρω επέκταση του δικτύου των καταστημάτων Gloria Jean’s;

Υπάρχει η κεντρική συμφωνία franchise με την Gloria Jean’s Coffees International που συμπεριλαμβάνει τόσο μεσοπρόθεσμους όσο και μακροπρόθεσμους στόχους επέκτασης του δικτύου στην Κύπρο.

Στο άμεσο μέλλον, εστιάζουμε σε στοχευμένη επέκταση, όπως παραδείγματος χάρη η νέα καφετέρια στο Fasouri Waterpark, ενώ παράλληλα προχωρούμε σε αναδιάρθρωση του δικτύου, με σταδιακή αναβάθμιση των υφιστάμενων σημείων πώλησης. Επίσης, θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις συνέργειες που δημιουργούνται και με τα άλλα projects που διαχειρίζεται η Lanitis Entertainment, όπως π.χ τα εστιατόρια της Carob Mill Restaurants.

Πώς θα χαρακτηρίζατε γενικότερα τον ανταγωνισμό που επικρατεί σήμερα στον χώρο του καφέ, της εστίασης και της αναψυχής γενικότερα στην Κύπρο;

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονη κινητικότητα στην αγορά του καφέ στην Κύπρο, με είσοδο νέων αλυσίδων καφέ στην αγορά τόσο ξένων και κυρίως ντόπιων. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κάποιος ότι η κατανάλωση καφέ και γενικότερα η ευρύτερη αγορά του καφέ στην Κύπρο βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Επίσης, παρατηρήτε μία αυξητική τάση στο άνοιγμα νέων χώρων εστίασης και αναψυχής γενικότερα.

Η συνεχής επαφή που έχουν οι Κύπριοι με το εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, η εγκατάσταση στην Κύπρο πολλών χιλιάδων ξένων υπηκόων από διαφορετικές κουλτούρες και η εντυπωσιακή ανάπτυξη και διείσδυση των social media στην ζωή μας, έχουν ενημερώσει και εκπαιδεύσει τον Κύπριο και στο τομέα της εστίασης και αναψυχής γενικότερα, με αποτέλεσμα να αυξάνει τον ανταγωνισμό.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος, με τα αυξημένα κόστη που παρατηρούνται την τελευταία περίοδο, λόγω της ενεργειακής κρίσης, τις δυσκολίες που υπάρχουν στην εξεύρεση σωστού προσωπικού, παράγοντες οι οποίοι δυστυχώς δεν ελέγχονται από εμάς και επηρεάζουν την αγορά αρνητικά.

Εμείς πιστεύουμε ότι μέσα από αυτό τον έντονο ανταγωνισμό, θα επιβιώσουν οι καλοί και σωστοί χώροι αναψυχής, που έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν ολοκληρωμένη εμπειρία, μπορούν να οργανώνονται σε επαγγελματικό επίπεδο, να ανεβάζουν την ποιότητα των προϊόντων και εξυπηρέτησης τους και ταυτόχρονα να ικανοποιούν και τις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών τους.

Πώς προέκυψε η εξαγορά της αλυσίδας Gloria Jean’s στην Κύπρο από τον Όμιλο Λανίτη;

Η εξαγορά έγινε από δύο εταιρίες που ανήκουν εξ’ ολοκλήρου στον Όμιλο Λανίτη. Η μία θυγατρική εταιρία του Ομίλου, η Amathus Leisure, αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα της Amathus στον ευρύτερο τομέα της ψυχαγωγίας και αναψυχής και η δεύτερη εταιρία, η Lanitis Entertainment, είναι η εξειδικευμένη εταιρία του Ομίλου στο management χώρων του ίδιου τομέα. Επομένως, υπάρχει έτοιμη και ολοκληρωμένη εμπειρία και τεχνογνωσία για επενδύσεις και εκμετάλλευση συνεργιών σε ανάλογα projects.

Παρακολουθούμε συνεχώς την αγορά για επενδυτικές ευκαιρίες στον συγκεκριμένο τομέα και είμαστε σε διαρκή μελέτη της αγοράς για επενδυτικές ευκαιρίες οι οποίες εμπίπτουν στο γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό μας για περαιτέρω ενδυνάμωση του χαρτοφυλακίου που διαχειρίζεται η Lanitis Entertainment με ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες και δυνατά brands.

Δειτε Επισης

Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
La Plage Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2024
Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα-Οι κινήσεις το φετινό καλοκαίρι
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025
Ο χάρτης των ξενοδοχείων της Κύπρου-Η κατάταξη, η δυναμικότητα, η γεωγραφική κατανομή και η... αδειοδότηση
Άρχισε η διαδικασία ανανέωσης αδειών εγγραφής αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων-Όλες οι πληροφορίες
Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στη καρδιά της Λευκωσίας
Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης: Ανάγκη εκσυγχρονισμού της συλλογικής σύμβασης στη ξενοδοχειακή βιομηχανία
Θάνος Μιχαηλίδης: Μειωμένη ροή κρατήσεων στα ξενοδοχεία σε όλη την Κύπρο