Μεγάλο φιλέτο γης στα Πολεμίδια χωρίζεται σε 144 οικόπεδα για οικιστική ανάπτυξη

Τον διαχωρισμό ενός μεγάλου τεμαχίου γης σε 144 οικόπεδα στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών ενέκρινε το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Το υπό μελέτη τεμάχιο ιδιοκτησίας της εταιρείας Lellos A. Marcoulides Ltd, το οποίο εμπίπτει σε πολεοδομική ζώνη, βρίσκεται σε περιοχή με επικρατούσα χρήση την κατοικία και έχει συνολικό εμβαδόν 133.552 τ.μ.

polemidiatemaxio2

Διευκρινίζεται ότι, με βάση την περιβαλλοντική γνωμάτευση, ο προτεινόμενος διαχωρισμός έχει ως αποκλειστικό στόχο τη δημιουργία οικοπέδων για οικιστική ανάπτυξη και όχι την ανέγερση οποιονδήποτε κατοικιών ή άλλων κτηρίων.

polemidiatemaxio3

Συνοπτικά, το έργο αφορά δημιουργία 144 οικοπέδων, εσωτερικό οδικό δίκτυο, δημόσιους χώρους στάθμευσης, χώρο κοινοτικού εξοπλισμού, δημόσιους χώρους πρασίνου, ενώ 37.197 τ.μ. θα παραχωρηθούν ως ρυμοτομία., η οποία περιλαμβάνει και διαφυλαχθείσα γη για τη διάνοιξη μελλοντικού αυτοκινητόδρομου.

polemidiatemaxio4

Πιο αναλυτικά, το έργο περιλαμβάνει:

polemidiatemaxio5

  • Δημιουργία 144 οικοπέδων: Με την υλοποίηση του διαχωρισμού θα δημιουργηθούν 144 οικόπεδα. Σημειώνεται ότι πάνω από το τεμάχιο διέρχεται γραμμή υψηλής τάσης της ΑΗΚ. Στα σημεία όπου διέρχεται το εναέριο δίκτυο της ΑΗΚ δεν θα διαχωριστούν οικόπεδα, αλλά θα διαμορφωθούν χώροι πρασίνου και χώρος κοινοτικού εξοπλισμού.
  • Δημιουργία εσωτερικού οδικού δικτύου: Για τις ανάγκες εξυπηρέτησης της ανάπτυξης θα δημιουργηθεί εσωτερικό οδικό δίκτυο το οποίο θα καταλαμβάνει έκταση 30.000 τ.μ. περίπου. Οι προτεινόμενοι δρόμοι θα έχουν τυπική διατομή 11.0 μέτρα (3.5 μ. λωρίδες κυκλοφορίας και πεζοδρόμια εκατέρωθεν 2 μέτρα)
  • Δημιουργία δημόσιων χώρων στάθμευσης: Σε εννέα σημεία εντός του τεμαχίου θα δημιουργηθούν συνολικά 49 θέσεις δημόσιων χώρων στάθμευσης, εκ των οποίων οι 32 θα είναι παρόδιοι χώροι στάθμευσης σε οκτώ διαφορετικά σημεία εντός της ανάπτυξης και οι υπόλοιποι 17 θα χωροθετηθούν σε χώρο στάθμευσης, ο οποίος βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του έργου δίπλα από χώρο πρασίνου.
  • Χώρο κοινοτικού εξοπλισμού: Στο βορειοδυτικό τμήμα του τεμαχίου θα δημιουργηθεί χώρος κοινοτικού εξοπλισμού 2.391 τ.μ. Στον χώρο αυτό αναμένεται να τοποθετηθούν καθιστικά/παγκάκια, παιχνίδια, κλπ.
  • Δημόσιους χώρους πρασίνου: Θα δημιουργηθούν συνολικά 17 χώροι πρασίνου σε διάφορα διάσπαρτα σημεία εντός του τεμαχίου, οι οποίοι θα καταλαμβάνουν συνολική έκταση 14.453 τ.μ.

Δειτε Επισης

Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές