Μεγάλο φιλέτο γης στα Πολεμίδια χωρίζεται σε 144 οικόπεδα για οικιστική ανάπτυξη

Τον διαχωρισμό ενός μεγάλου τεμαχίου γης σε 144 οικόπεδα στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών ενέκρινε το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Το υπό μελέτη τεμάχιο ιδιοκτησίας της εταιρείας Lellos A. Marcoulides Ltd, το οποίο εμπίπτει σε πολεοδομική ζώνη, βρίσκεται σε περιοχή με επικρατούσα χρήση την κατοικία και έχει συνολικό εμβαδόν 133.552 τ.μ.

polemidiatemaxio2

Διευκρινίζεται ότι, με βάση την περιβαλλοντική γνωμάτευση, ο προτεινόμενος διαχωρισμός έχει ως αποκλειστικό στόχο τη δημιουργία οικοπέδων για οικιστική ανάπτυξη και όχι την ανέγερση οποιονδήποτε κατοικιών ή άλλων κτηρίων.

polemidiatemaxio3

Συνοπτικά, το έργο αφορά δημιουργία 144 οικοπέδων, εσωτερικό οδικό δίκτυο, δημόσιους χώρους στάθμευσης, χώρο κοινοτικού εξοπλισμού, δημόσιους χώρους πρασίνου, ενώ 37.197 τ.μ. θα παραχωρηθούν ως ρυμοτομία., η οποία περιλαμβάνει και διαφυλαχθείσα γη για τη διάνοιξη μελλοντικού αυτοκινητόδρομου.

polemidiatemaxio4

Πιο αναλυτικά, το έργο περιλαμβάνει:

polemidiatemaxio5

  • Δημιουργία 144 οικοπέδων: Με την υλοποίηση του διαχωρισμού θα δημιουργηθούν 144 οικόπεδα. Σημειώνεται ότι πάνω από το τεμάχιο διέρχεται γραμμή υψηλής τάσης της ΑΗΚ. Στα σημεία όπου διέρχεται το εναέριο δίκτυο της ΑΗΚ δεν θα διαχωριστούν οικόπεδα, αλλά θα διαμορφωθούν χώροι πρασίνου και χώρος κοινοτικού εξοπλισμού.
  • Δημιουργία εσωτερικού οδικού δικτύου: Για τις ανάγκες εξυπηρέτησης της ανάπτυξης θα δημιουργηθεί εσωτερικό οδικό δίκτυο το οποίο θα καταλαμβάνει έκταση 30.000 τ.μ. περίπου. Οι προτεινόμενοι δρόμοι θα έχουν τυπική διατομή 11.0 μέτρα (3.5 μ. λωρίδες κυκλοφορίας και πεζοδρόμια εκατέρωθεν 2 μέτρα)
  • Δημιουργία δημόσιων χώρων στάθμευσης: Σε εννέα σημεία εντός του τεμαχίου θα δημιουργηθούν συνολικά 49 θέσεις δημόσιων χώρων στάθμευσης, εκ των οποίων οι 32 θα είναι παρόδιοι χώροι στάθμευσης σε οκτώ διαφορετικά σημεία εντός της ανάπτυξης και οι υπόλοιποι 17 θα χωροθετηθούν σε χώρο στάθμευσης, ο οποίος βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του έργου δίπλα από χώρο πρασίνου.
  • Χώρο κοινοτικού εξοπλισμού: Στο βορειοδυτικό τμήμα του τεμαχίου θα δημιουργηθεί χώρος κοινοτικού εξοπλισμού 2.391 τ.μ. Στον χώρο αυτό αναμένεται να τοποθετηθούν καθιστικά/παγκάκια, παιχνίδια, κλπ.
  • Δημόσιους χώρους πρασίνου: Θα δημιουργηθούν συνολικά 17 χώροι πρασίνου σε διάφορα διάσπαρτα σημεία εντός του τεμαχίου, οι οποίοι θα καταλαμβάνουν συνολική έκταση 14.453 τ.μ.

Δειτε Επισης

Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου
ETEK: Κορυφή του παγόβουνου οι πλημμυρισμένες φαρμακευτικές αποθήκες
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition
Μειώθηκαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο-Υποχώρηση στον όγκο και στην αξία των μεταβιβάσεων
Κρίσιμη σύσκεψη για την μαρίνα και το λιμάνι της Λάρνακας-Στο Προεδρικό οι εμπλεκόμενοι φορείς
Ο νέος πολυχώρος εκδηλώσεων που έρχεται στην Λάρνακα-Πού θα βρίσκεται και τι θα περιλαμβάνει