CEO Χαραλαμπίδης Κρίστης: Το γάλα... τροφή 427 εκατ. ευρώ της κυπριακής οικονομίας

Όσο το ενδιαφέρον για την υγιεινή διατροφή που συνδυάζει και τις γευστικές αξίες μεγαλώνει, τόσο η γαλακτοβιομηχανία οφείλει να είναι πιο απαιτητική από τον ίδιο της τον εαυτό. Ο τομέας μεγαλώνει, ο ανταγωνισμός εντείνεται, οι καταναλωτές έχουν πολλαπλάσιες επιλογές. Η συνεχής αναβάθμιση του ποιοτικού πήχη, είναι το κυριότερο όπλο για την ευημερία του κλάδου συνολικά.

Τα πιο πάνω ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Χαραλαμπίδης Κρίστης Λτδ, Μάριος Κωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια του 6ου Παγκύπριου Συνεδρίου Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.

Σχολίασε πως αν αναλογιστεί κάποιος το μέγεθος της Κύπρου από τη μια και τον εντυπωσιακά μεγάλο όγκο των γαλακτοκομικών εξαγωγών στον πλανήτη, μπορεί να αντιληφθεί την σημαντικότητα του κλάδου.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η γαλακτοκομική βιομηχανία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες παραγωγικές δραστηριότητες στον τόπο μας με τον κύκλο εργασιών της να αγγίζει τα 427 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η επίδραση του κλάδου στην οικονομία του τόπου είναι τεράστια λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός πως οι θέσεις εργασίας (άμεσες και έμμεσες) ανέρχονται στις 10.587.

Όσο για τις τάσεις και ευκαιρίες που προκύπτουν, ο CEO μίλησε για τη χρήση νέων τεχνολογιών για βελτίωση της παραγωγικότητας καθώς και για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και αγορών.

Αναφέρθηκε και στις προκλήσεις, εκτιμώντας, ωστόσο πως "όσο μεγαλύτερες είναι, τόσο πιο μεγάλες είναι και οι ευκαιρίες".

Χαρακτηριστικά δήλωσε το εξής: "Η γαλακτοκομική βιομηχανία, αν και πλέον είναι τελείως εκσυγχρονισμένη και πληροί όλες τις απαιτούμενες διεθνείς προδιαγραφές, φέρνει στο DNA της μια παράδοση που πάει περίπου 70000 χρόνια πίσω.

Είπε ακόμη πως ο κλάδος είναι ταυτόχρονα παραδοσιακός αλλά και υπερσύγχρονος και συνεχώς εξελισσόμενος. Στο σημείο αυτό εστίασε στην τεχνολογική εξέλιξη και στα οφέλη της για τον τομέα και την οικονομία, τονίζοντας τη σημασία που έχει το γάλα για σταθερή και ισχυρή οικονομία.

"Η αξιολόγηση και αξιοποίηση των νέων χαρακτηριστικών της αγοράς και των νέων απαιτήσεων του κοινού μπορούν να μας οδηγήσουν με σταθερά βήματα, στην περαιτέρω ανάπτυξη μιας ανταγωνιστικής και βιώσιμης βιομηχανίας", είπε χαρακτηριστικά.

Το Συνέδριο παρουσίασαν οι μέγα χορηγοί Ελληνική Τράπεζα και ο Στρατηγικός Συνεργάτης Χαραλαμπίδης Κρίστης.

Δειτε Επισης

Jazeera Airways: Δυο πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Κουβέιτ και Λάρνακας
Η αξιοποίηση της ΤΝ για τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό: Πώς και τι κάνουν μεγάλες εταιρείες
Νέα συνεργασία για τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ-Βrand ambassador σεφ η Χριστίνα Χριστοφή
Mastercard: Athens Innovation Forum 2024-Η δυναμική αλλαγή που συντελείται στο οικοσύστημα των πληρωμών
Το νέο εγχείρημα της Lidl Κύπρου στον τομέα της τυροκομείας-«Τυροκομείο ΓΑΛΠΟ» σε όλα τα καταστήματά της
Ο παράγοντας ρίσκο στο επιχειρείν και πώς το διαχειρίζονται τρεις κορυφαίοι οργανισμοί
Με δυναμική τα διαμερίσματα, ξεπέρασαν το €1,9 δισ. οι πωλήσεις καινούργιων κατοικιών-Η ανάλυση της Landbank Analytics
Μάκης Κεραυνός: Μέτρα με επίκεντρο τους ευάλωτους, δεν παρασυρόμαστε από συνθήματα και πιέσεις
Αυτό είναι το εμβληματικό venue στην Κύπρο που φιλοξενεί υψηλού επιπέδου διακρατικές συνόδους και εταιρικές εκδηλώσεις
Πολυτελή ακίνητα και άλλες επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank