Powered by

Ενδιαφέρον επενδυτών και επενδυτικών ταμείων από ΗΑΕ για την Κύπρο

Στην αποκάλυψη ύπαρξης ενδιαφέροντος από επενδυτικά ταμεία και άλλους επενδυτές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που πραγματικά ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Κύπρο, προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό τον Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών για θέματα Οικονομίας και Εμπορίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Saeed Al Hajeri.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου(ΣΕΛΚ), είχε σήμερα μια πρώτη συνάντηση με την συγκεκριμένη αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από επενδυτικά ταμεία και άλλους επενδυτές από τη χώρα που ενδιαφέρονται πραγματικά, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Κύπρο και πως θα δούμε και εντός του 2023 σημαντικές επενδύσεις από ξένες χώρες.

«Έγινε πολύ ουσιαστική συνάντηση με αριθμό Υπουργών, με τον δημόσιο τομέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα. Αύριο το πρωί έχουμε μια άλλη συνάντηση με όλους αυτούς που έχουν επενδύσει στη χώρα μας για να ακούσουμε τις δικές τους ανησυχίες», υπογράμμισε.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε πως το θέμα της προσέλκυσης ποιοτικών επενδύσεων είναι ύψιστη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος έχει την υποδομή για να προσελκύσει τέτοιου είδους επενδύσεις.

«Φτάνει», υπέδειξε, «να κάνουμε και εμείς αυτά που πρέπει να κάνουμε χωρίς να χρειάζεται να μας τα επιβάλει ο όποιος τρίτος, αλλά εμείς που ενδιαφερόμαστε περισσότερο από τον οποιονδήποτε τρίτο για το όνομα της χώρας μας, για το μέλλον της χώρας μας, για το μέλλον της οικονομίας μας, θα πρέπει να κάνουμε όλα αυτά που μας αναλογούν».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης επανέλαβε ότι το όραμά του για την Κύπρο, όπως το οριοθέτησε και κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από την ανάληψη της εξουσίας, είναι να εξελιχθεί σε ένα κράτος-πρότυπο, με ευνοϊκές συνθήκες για την προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων και την προώθηση της επιχειρηματικότητας.

«Θα συνεχίσουμε με την ίδια υπευθυνότητα και την ίδια ένταση την προσπάθεια για προώθηση μέτρων ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά και μέτρων προσέλκυσης ποιοτικών επενδύσεων στη χώρα μας, που θα δημιουργούν και νέες θέσεις εργασίας», διαμήνυσε.

Δειτε Επισης

Εκθετική ηγεσία: Το μοντέλο που διεκδικεί θέση στις επιχειρήσεις
Ξεπέρασε τα €31 δισ. το ονομαστικό ΑΕΠ το 2023-Οι μεγαλύτεροι τομείς σε συνεισφορά
Inma Martinez: Μεγαλύτερα κέρδη για τις επιχειρήσεις από τη χρήση ΑΙ
Επιβίωση στα δύσκολα: Η... τιτάνια πλοήγηση στις δυσμενείς συνθήκες
Ο παράγοντας ρίσκο στο επιχειρείν και πώς το διαχειρίζονται τρεις κορυφαίοι οργανισμοί
Οι κοινές συνισταμένες...κολύμβησης και επιχειρείν-Η σημασία της επιμονής και της αποφασιστικότητας
Caspar Berry: Κίνδυνος και λήψη στρατηγικών αποφάσεων...H αποδοχή του ρίσκου ως εργαλείου για την επιτυχία
Μάκης Κεραυνός: Μέτρα με επίκεντρο τους ευάλωτους, δεν παρασυρόμαστε από συνθήματα και πιέσεις
Νίκος Βέττας: Τα τέσσερα σημεία που θα καθορίσουν το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας
Πράσινο από Ολομέλεια στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου Κύπρου