Powered by

Συμφωνησε για το 11ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας η Ε.Ε.

Τη συμφωνία των Μόνιμων Αντιπροσώπων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 11ο κατά σειρά πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η Σουηδική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ με ανάρτηση στο Twitter.

Όπως αναφέρεται, οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι συμφώνησαν σε σύνθεση COREPER II επί του νέου πακέτου το οποίο «περιλαμβάνει μέτρα που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της παράκαμψης κυρώσεων και μεμονωμένες καταχωρήσεις».

Το πακέτο κυρώσεων μπαίνει τώρα στη λεγόμενη «σιωπηρή διαδικασία», κάτι που σημαίνει πως εφόσον δεν υπάρξουν διαφωνίες η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί την Παρασκευή, οπότε θα μπορεί να ανακοινωθεί και το περιεχόμενο των κυρώσεων.

Σε ανάρτησή της η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την επίτευξη συμφωνίας, προσθέτοντας ότι το νέο πακέτο κυρώσεων «θα πλήξει ακόμα περισσότερο την πολεμική μηχανή του Πούτιν, με αυστηρότερους περιορισμούς στις εξαγωγές, στοχεύοντας οντότητες που υποστηρίζουν το Κρεμλίνο».

Σημείωσε ακόμα πως ο μηχανισμός της ΕΕ κατά της παράκαμψης κυρώσεων θα αποτρέψει τη Ρωσία από το να προμηθευτεί αγαθά τα οποία υπόκεινται σε κυρώσεις.

Δειτε Επισης

Οι χώρες της ΕΕ με τις περισσότερες ώρες εργασίας-Τα νέα στοιχεία της Eurostat
Αυστηρότεροι έλεγχοι ασφάλισης πλοίων στα χωρικά ύδατα της Ε.Ε.-Τι απαιτεί η νέα οδηγία
Fitch-Moody’s: Η «εκεχειρία» ΗΠΑ-Κίνας δεν είναι το τέλος του εμπορικού πολέμου-Παραμένουν οι κίνδυνοι για οικονομία
Τα σχέδια των Βρυξελλών για υψηλότερους δασμούς στις ουκρανικές εισαγωγές
Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στη Γερμανία-Περιορίστηκε στο 2,2% τον Απρίλιο
Κίνα: Αύξηση 13% στην παραγωγή οχημάτων το πρώτο τετράμηνο
Ανακάμπτει η τιμή του χρυσού-Παραμένει πάνω από τα $3.000 η ουγγιά
Σε ισχύ η συμφωνία Κίνα-ΗΠΑ για μείωση των δασμών… «Έχουμε πλαίσιο πολύ γερής συμφωνίας»
«Απόβαση» Τραμπ στη Μέση Ανατολή: Υπέγραψε στρατηγική οικονομική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία
ΕΤΑΑ: Οι αμερικανικοί δασμοί πλήττουν την ανάπτυξη Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων