Γιατί συνεισφέρουν στο «κτίΖΩ»... Τι δηλώνουν οι εκπρόσωποι των εταιρειών και οργανισμών

Δίπλα στο Υπουργείο Εσωτερικών με την στήριξή τους στο μεγαλύτερο κοινωνικό έργο που έγινε εδώ και 50 χρόνια, το Σχέδιο «ΚτίΖΩ», βρίσκονται εταιρείες και άλλοι οργανισμοί, οι οποίοι συνδράμουν με την χορηγία τους αλλά και με την έμπρακτη βοήθειά τους.

Ειδικότερα, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός TechIsland, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, το Δίκτυο SupportCy, η Τράπεζα Κύπρου και ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης, συνεισφέρουν μέσω του κοινωνικού δικτύου στήριξης που δημιουργήθηκε για να καλύψει πρόσθετες ανάγκες στους δικαιούχους που χρειάζονται οικονομική βοήθεια.

Tην σύσταση κοινωνικού δικτύου στήριξης του Σχεδίου «κτίΖΩ» ανακοίνωσε σήμερα στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου στην παρουσία των εκπροσώπων οργανισμών και εταιρειών.

Διαβάστε εδώ: 400 χιλιάδες από TechIsland και 100 χιλιάδες από Αρχιεπισκοπή στο «κτίΖΩ»

Ο οργανισμός TechIsland, θα προσφέρει το ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ. Ο Alexey Gubarev, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού, κατά την ομιλία του, υπογράμμισε ότι στους στόχους και στην αποστολή του TechIsland είναι να συνεισφέρει σε δράσεις οι οποίες διαμορφώνουν ένα καλύτερο αύριο για την Κύπρο.

«Ως TechIsland είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το έργο, για να οικοδομηθούν ασφαλείς κατοικίες για αυτούς που έχουν εκτοπιστεί και για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Gubarev κατά την διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης.

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες μέλη που έχουν συνεισφέρει στο Σχέδιο «κτίΖΩ» εκ μέρους του TechIsland είναι οι Exness, My Games, Target Global, The Island School, IT Quarter και InDrive.

Διαβάστε εδώ: Oι εταιρείες μέλη του Techisland που έχουν συνεισφέρει στο Σχέδιο «ΚτίΖΩ»

Από πλευράς της, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου θα προσφέρει στο δίκτυο το χρηματικό ποσό 100 χιλιάδων ευρώ. Κατά την διάρκεια της διάσκεψης, ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, Μιχάλης Σπύρου, ανέγνωσε το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου το οποίο τόνιζε ότι η εκκλησία της Κύπρου στηρίζει κάθε κίνηση που γίνεται για βοήθεια των ανθρώπων οι οποίοι έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την χώρα.

«Η εκκλησία Κύπρου και εγώ προσωπικά, συγχαίρω κάθε κίνηση της πολιτείας που έχει ως στόχο την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των εκτοπισμένων μας, στους οποίους οφείλουμε κάθε στήριξη. Ως επί τούτου, η Ιεαρά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, θα προσφέρει το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ για την οικονομική στήριξη του Σχεδίου» αναφέρει το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου.

Αρωγός στο κοινωνικό έργο είναι και το Δίκτυο SupportCy της Τράπεζας Κύπρου, το οποίο θα θέσει εθελοντές στη διάθεση των προσφύγων που θα χρειαστούν βοήθεια, ενώ όπως είπε η Επικεφαλής του Δικτύου, Έλλη Ιωαννίδου, το SupportCY θα βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών για να καλύψει οποιανδήποτε άλλη ανάγκη προκύψει.

«Είμαστε δίπλα στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο σημαντικό αυτό πρόγραμμα. Το SupportCY φέρνει στη διάθεση του Υπουργείου το σώμα εθελοντών του και τα διαθέσιμα οχήματα μας, τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό. Οι 60 εθελοντές μας είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στη διαδικασία μετακόμισης των ατόμων από τις οικίες τους προς τις προσωρινές τους οικίες και αντίστροφα», ανέφερε κατά την ομιλία της η κ. Ιωαννίδου.

Με τη σειρά του, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Λιανικής Τραπεζικής της Τράπεζας Κύπρου, Θεοδόσης Θεοδοσίου, υπέδειξε ότι, η Τράπεζα Κύπρου ως ο μεγαλύτερος χρηματοπιστωτικός οργανισμός του νησιού, δεν θα μπορούσε να μην δώσει το παρών της σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και ως εκ τούτου, θα προσφέρει χρηματοδότηση σε όσους δικαιούχους επιθυμούν.

«Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο, έχουμε δημιουργήσει ειδικό σχέδιο, με μακροχρόνια δάνεια και ευνοϊκούς όρους, για να μπορέσουν οι δικαιούχοι να καλύψουν το κομμάτι της συνεισφοράς που απαιτείται, πέραν από την βοήθεια που λαμβάνουν από το Υπουργείο Εσωτερικών», ανακοίνωσε ο κ. Θεοδοσίου.

Ο Οργανισμός Χρηματοδότησης Στέγης θα συμβάλλει στο να προσφέρει χρηματοδότηση σε δικαιούχους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Σχέδιο «κτίΖΩ». Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Χριστόφορος Καπλάνης, χαρακτήρισε την συγκεκριμένη στήριξη ως ευκαιρία για τον Οργανισμό ώστε να συνεχίσει το έργο και την αποστολή του.

«Ο Οργανισμός, ως χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, θα πρέπει να φροντίζει ότι οι λύσεις που θα προσφέρει, να εμπίπτουν στο πλαίσιο του νόμου που διέπουν τις εργασίες του αλλά και των εποπτικών οδηγιών. Επίσης, αντιλαμβανόμενοι της ιδιότητας της συγκεκριμένης ομάδας συμπολιτών μας, ο Οργανισμός Χρηματοδότησης Στέγης θα διαμορφώσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να διευκολύνουμε την όλη προσπάθεια για να γίνεται πιο γρήγορα η εξυπηρέτηση» διευκρίνισε ο κ. Καπλάνης.

Καταληκτικά, ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ευχαρίστησε τις εταιρείες και τους οργανισμούς, οι οποίοι στέκονται δίπλα στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα μισού αιώνα.

Δειτε Επισης

Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα
Pedalion Yachting: Φέρνει στην Κύπρο τα πολυτελή σκάφη της Lilybaeum Yacht
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Χρυσό βραβείο προστάτη του περιβάλλοντος στην ΑΗΚ μετά από αξιολόγηση ειδικών κριτηρίων
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο