Powered by

Πρόεδρος: Ένα από τα επιτεύγματα των πρώτων 100 ημερών η συμφωνία για την ΑΤΑ

Ως ένα από τα επιτεύγματα των πρώτων 100 ημερών της παρούσας διακυβέρνησης χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης την επίτευξη της νέας μεταβατικής συμφωνίας για την ΑΤΑ, με το ποσοστό καταβολής της να αυξάνεται από 1η Ιουνίου στο 66.7%, έναντι του προηγούμενου 50%.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε τη συμφωνία ως επωφελή για χιλιάδες συμπολίτες μας, σημειώνοντας ως πιο σημαντικό, το γεγονός ότι διασφαλίζει την εργατική ειρήνη και επιτρέπει στους κοινωνικούς εταίρους μέσα από ένα δομημένο διάλογο να καταλήξουν σε μια οριστική ρύθμιση μέχρι τον Ιούνιο του 2025.

Διαβάστε πιο κάτω τη σχετική αναφορά στην ομιλία του του Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Οι ομαλές εργασιακές σχέσεις αποτελούν σημαντικό παράγοντα στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων. Ένα από τα επιτεύγματα των πρώτων 100 ημερών είναι και η επίτευξη της νέας μεταβατικής συμφωνίας για την ΑΤΑ, με το ποσοστό καταβολής της να αυξάνεται από 1η Ιουνίου στο 66.7%, έναντι του προηγούμενου 50%.

Η συμφωνία είναι επωφελής για χιλιάδες συμπολίτες μας αλλά το πιο σημαντικό, διασφαλίζει την εργατική ειρήνη και επιτρέπει στους κοινωνικούς εταίρους μέσα από ένα δομημένο διάλογο να καταλήξουν σε μια οριστική ρύθμιση μέχρι τον Ιούνιο του 2025.

Στο πεδίο των εργασιακών έχουν καταγραφεί και άλλες ουσιαστικές εξελίξεις, απόλυτα συμβατές με τις προεκλογικές μας εξαγγελίες, όπως η ετοιμασία και κατάθεση νομοσχεδίου για τη ρύθμιση της τηλεργασίας, η καταβολή ανεργιακού επιδόματος σε εργαζομένους, των οποίων η εργασία τερματίστηκε με σχέδια εθελούσιας αποχώρησης, αλλά και η υιοθέτηση του Σχεδίου Δράσης για «Σύγχρονη Επαγγελματική Ανάπτυξη για την Πράσινη και την Ψηφιακή Μετάβαση», ένα σχέδιο το οποίο θέτει γερά θεμέλια για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και φιλοδοξεί να καταρτίσει 100.000 συμμετέχοντες.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του αρμόδιου Υπουργείου και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και του ΕΤΕΚ, για αύξηση της αμοιβής των ασκούμενων δικηγόρων και μηχανικών κατά περίπου 15%, χωρίς την όποια οικονομική επιβάρυνση για το κράτος».

Δειτε Επισης

Υποχώρησε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Αμετάβλητο το ΧΑΚ κατά το κλείσιμο την Πέμπτη
Υπεγράφη η συλλογική σύμβαση για διοικητικό προσωπικό του Ανοικτού Πανεπιστημίου
Πολιτική δέσμευση για συμμετοχή της Κ.Δ. στο μετοχικό κεφάλαιο του GSI-Τι είπε ο Χριστοδουλίδης στον Μητσοτάκη
Αισιοδοξεί για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου-Πώς προχωρά η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση
Μόνο με κάρτα θα μπαίνουν και θα παίζουν οι παίκτες στα καζίνο της Κύπρου από το 2025-Πώς θα λειτουργεί το σύστημα
Ο Ανδρέας Πέτσας νέος CEO της Eurobank Κύπρου
Στο 2,2% ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο
Nicosia Mall: Το success story του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Κύπρου
Τι λέει για πιθανή συμμετοχή της Κ.Δ. στο μετοχικό κεφάλαιο του Great Sea Interconnector το επιχειρείν