Powered by

Airbus: Παραγγελία ρεκόρ 500 αεροσκαφών από την ινδική IndiGo

Σε παραγγελία ρεκόρ που ανέρχεται σε 500 αεροσκάφη, A320, από την ευρωπαϊκή κατασκευάστρια εταιρεία Airbus, προχώρησε ο ινδικός αερομεταφορέας, χαμηλού κόστους, IndiGo, κατά την εναρκτήρια ημέρα της αεροπορικής έκθεσης του Παρισιού, τη Δευτέρα.

Με τιμή καταλόγου 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων - αν και οι ελεγχόμενες πραγματικές τιμές πώλησης είναι συνήθως χαμηλότερες - η συμφωνία είναι η μεγαλύτερη παραγγελία πολιτικής αεροπορίας και ένα "ιστορικό" βήμα και για τις δύο εταιρείες, δήλωσε ο επικεφαλής της IndiGo Pieter Elbers.

Τα αεροπλάνα προβλέπεται να παραδοθούν μεταξύ 2030 και 2035.

Η συμφωνία είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ με βάση τον αριθμό των αεροσκαφών, επισκιάζοντας την προσωρινή αγορά 470 αεροσκαφών από την Air India που έγινε νωρίτερα φέτος, καθώς οι δύο μεγαλύτεροι αερομεταφορείς της Ινδίας προετοιμάζονται για τη σημαντική αύξηση της ζήτησης για περιφερειακά ταξίδια.

Η συμφωνία ακολουθεί μήνες διαπραγματεύσεων.

Το αφεντικό της Airbus, Guillaume Faury, δήλωσε ότι η υπογραφή της Δευτέρας αποτελεί "ένα τεράστιο ορόσημο. Απ' όσο γνωρίζουμε και θυμόμαστε, κανείς δεν έχει παραγγείλει ποτέ" τόσα πολλά αεροπλάνα με μία παραγγελία.

"Αυτή είναι μόνο η αρχή, υπάρχουν κι άλλα που θα προχωρήσουν. Με την ανάπτυξη της Ινδίας (και) την ανάπτυξη της ινδικής αεροπορικής αγοράς... είναι η κατάλληλη στιγμή για εμάς να δώσουμε αυτή την παραγγελία", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της IndiGo σε συνέντευξη Τύπου.

Με ένα βιβλίο παραγγελιών που ξεπερνά πλέον τα 1.300 αεροσκάφη, η συγκεκριμένη σύμβαση αγοράς καθιστά επίσης την IndiGo τον μεγαλύτερο πελάτη της Airbus για την οικογένεια των A320, στην προσπάθεια της να ανταποκριθεί στη ζήτηση που υπάρχει στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Ο αερομεταφορέας χωρίς ακριβά εισιτήρια είναι ένας από τους μεγαλύτερους για εσωτερικές πτήσεις στην Ινδία, η οποία ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά αεροπορικών επιβατών στον κόσμο πριν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί