Powered by

Εντυπωσιακό άλμα στα τουριστικά έσοδα - Αύξηση 41,5% τον Μάρτιο

Τα έσοδα από τον τουρισμό σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση κατά 41,5% τον Μάρτιο του 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών, που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου.

Το συνολικό ποσό των εσόδων ανήλθε σε €97,8 εκατομμύρια, σε σύγκριση με τα €69,1 εκατομμύρια του αντίστοιχου μήνα του προηγούμενου έτους, ξεπερνώντας ακόμα και τα έσοδα που καταγράφηκαν προ πανδημίας, τον Μάρτιο του 2019 που ανήλθαν στα €96,6 εκ.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, παρατηρείται ότι τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 46,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Το ποσό αυτό ανέρχεται σε €200,0 εκατομμύρια, σε σύγκριση με €136,9 εκ.


Μικρή μείωση στην κατά κεφαλή δαπάνη

H κατά κεφαλή δαπάνη τουριστών τον Μάρτιο 2023 ανέρχεται σε €530,72 σε σύγκριση με €536,39 τον Μάρτιο 2022, σημειώνοντας μείωση 1,1%.

Οι Βρετανοί τουρίστες που αποτελούν τη μεγαλύτερη τουριστική αγορά με 33,8% του συνόλου των τουριστών τον Μάρτιο 2023, ξόδεψαν κατά μέσο όρο €69,58 ημερησίως, ενώ οι Ισραηλινοί τουρίστες που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά κατά τον συγκεκριμένο μήνα με 12,4% του συνόλου ξόδεψαν κατά μέσο όρο €140,89. Οι τουρίστες από την Ελλάδα που αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη αγορά με 8,2%, ξόδεψαν €57,32 ημερησίως.

Τη μεγαλύτερη κατά κεφαλή δαπάνη ημερησίως είχαν οι τουρίστες από το Ισραήλ, τον Λίβανο με €126,64 και την Αυστρία με € 97,15.

Η μέση διάρκεια παραμονής τον Μάρτιο του 2023 ήταν στις 7,2 ημέρες με τη μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής να έχουν οι τουρίστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες (11,7), της Σουηδία (10,7)  και τη Γαλλία (9,9).

Δειτε Επισης

Andrew Bird: Συναρπαστικό βήμα στην καριέρα μου η Remedica-Τα πλάνα και το όραμα του νέου CEO
Σε βάθος χρόνου η αξιοποίηση του φυσικού αερίου στον «Πήγασο»-«Απαιτούνται χρόνια μέχρι την εκμετάλλευση»
Α. Παπακωνσταντίνου: Η αποκατάσταση των κουρεμένων, η οροφή στις αποζημιώσεις και πού διαφωνεί ο ΣΥΚΑΛΑ
Μ. Περδίος: Οι τάσεις στην διοίκηση και οι στρατηγικές της Louis Hotels για την επιτυχή λειτουργία των ξενοδοχείων της
Σώτος Τρικωμίτης: Αντίκτυπος στο σύνολο της αγοράς από το πάγωμα και ξεπάγωμα της ηλεκτροκίνησης-Θέλουμε απαντήσεις
Νίκος Χριστοδουλίδης: Στενοί συνεργάτες για μια ανταγωνιστική και βιώσιμη οικονομία οι ξένοι επενδυτές (video)
Θάνος Μιχαηλίδης: Η μεγάλη προοπτική της Πάφου και πώς θα προσελκύσει υψηλότερης εισοδηματικής τάξης τουρίστες
Ο στόχος που επιτυγχάνεται με την ίδρυση της ΕΜΕΚ-«Προστατεύουμε το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα»
Κόλαφος για το ΤΟΜ το πόρισμα της Ερευνητικής για τους Τακάτα-Δείχνει ποινικές ευθυνές για πρώην διευθυντές του
Ισπανικός τουρισμός: Επιβράδυνση το 2025 για την «πρωταθλήτρια» του 2024-Η αβεβαιότητα πλήττει τα ταξίδια