Πάνω από 10.000 κρατήσεις για την επιβατική σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα. Μαρίνα Χατζημανώλη είχε την Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023, εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ιωάννη Παπαμελετίου, στο γραφείο του Υφυπουργείου Ναυτιλίας στη Λευκωσία.

Καλωσορίζοντας τον Έλληνα Πρέσβη, η κ. Χατζημανώλη αναφέρθηκε στις αδελφικές σχέσεις Κύπρου-Ελλάδας και εξέφρασε την επιθυμία της, οι δυο χώρες να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού έτσι ώστε να ενδυναμωθούν ακόμα περισσότερο οι μεταξύ τους σχέσεις.

Ο Έλληνας Πρέσβης, συγχάρηκε την Υφυπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων της και εξέφρασε και ο ίδιος την επιθυμία, να δοθεί έμφαση στην ενίσχυση και ενδυνάμωση των υφιστάμενων αλλά και μελλοντικών συνεργασιών. Επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις, τόσο σε διμερές επίπεδο, με την άριστη συνεργασία μεταξύ του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και του Ναυτιλιακού Γραφείου της Κυπριακής Πρεσβείας στον Πειραιά με το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όσο και σε διεθνές επίπεδο μέσω της κοινής τους συμμετοχής και επιδιώξεων σε διεθνή φόρα και ιδιαίτερα στο Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

Αναφερόμενη στις εκλογές για ανάδειξη του συμβουλίου του ΔΝΟ, η Υφυπουργός επισήμανε ότι για την Κύπρο, είναι εθνικής σημασίας η εκλογή της στο Συμβούλιο του ΔΝΟ και ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρέσβη για τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας για εκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του ΔΝΟ, όπως πράττει και η Κύπρος παραδοσιακά, στηρίζοντας την Ελλάδα για εκλογή στην κατηγορία Α’.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και η Θαλάσσια Επιβατική Σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας όπου η Υφυπουργός τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον του επιβατικού κοινού, καθώς από την αρχή της ανακοίνωσης των δρομολογίων μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 10.000 κρατήσεις. Η κα. Χατζημανώλη ενημέρωσε τον κ. Παπαμελετίου, για τη συμπερίληψη δρομολογίων και από το λιμάνι της Λάρνακας, το οποίο κρίθηκε αναγκαίο, λόγω της αυξημένης ζήτησης και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Τον ευχαρίστησε για την πολύ σημαντική συμβολή της Ελλάδας και τη συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων κρατικών Υπηρεσιών, καθώς και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), ως προς την υλοποίηση του όλου εγχειρήματος της Θαλάσσιας Σύνδεσης των δυο χωρών μετά από τόσα χρόνια.

Τέλος, η Υφυπουργός ενημέρωσε τον Έλληνα Πρέσβη για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2023» στις 8-11 Οκτωβρίου 2023 και τον ενημέρωσε ότι θα απευθύνει σχετική πρόσκληση στον νέο Υπουργό Ναυτιλίας που θα αναλάβει, με την παράκληση όπως παρευρεθεί στις εργασίες του Συνεδρίου.

Κλείνοντας η Υφυπουργός ευχαρίστησε ξανά τον Πρέσβη της Ελλάδας για την εποικοδομητική συνάντηση και τον διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών θα συνεχίσει και ότι το Υφυπουργείο Ναυτιλίας προσβλέπει σε περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα της Ναυτιλίας, με στόχο την αποτελεσματικότερη προώθηση των κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων των δυο χωρών.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης