Επίσπευση πολεοδομικών έργων ζητά από ΥΠΕΣ ο Δήμαρχος Λεμεσού

Θέμα επίσπευσης των διαδικασιών για σειρά πολεοδομικών έργων που εκκρεμούν και ιδιαίτερα για την Ακταία Οδό, έθεσε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, στον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Ιωάννου, στο πλαίσιο χθεσινής σύσκεψης στο Υπουργείο.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολαΐδης, στην παρουσία εκπροσώπων αρμόδιων κυβερνητικών τμημάτων και υπηρεσιών, έγινε μια ανασκόπηση για την πορεία διαφόρων πολεοδομικών έργων στην πόλη της Λεμεσού, όπως η Β’ φάση της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ και τα αναγκαία έργα υποδομής της περιοχής μεταξύ μαρίνας και νέου λιμανιού, γνωστής ως Ακταία Οδός.

«Εμείς τονίσαμε - και ο Υπουργός έδωσε ανάλογα εντολές - ότι πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες από πλευράς αρμοδίων κυβερνητικών τμημάτων και υπηρεσιών για τα πολύ σημαντικά έργα υποδομής για την πόλη της Λεμεσού», είπε ενώ σημείωσε πως, ιδιαίτερα για την Ακταία Οδό, «θέσαμε επιτακτικά το θέμα της επίσπευσης δημιουργίας υποδομών».

Συγκεκριμένα, συνέχισε, στην Ακταία Οδό προγραμματίζονται μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις, γι' αυτό η δημιουργία των ανάλογων υποδομών είναι επιβεβλημένη ώστε αυτές να είναι διαθέσιμες πριν την επικείμενη ανάπτυξη της περιοχής.

«Η δημιουργία των ανάλογων υποδομών, όπως η κατασκευή δρόμων, οι επιχωματώσεις στη θάλασσα, οι υπηρεσίες αποχέτευσης, ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, η μετακίνηση των καραβομαραγκών (καρνάγιο), πρέπει να θεωρηθεί ως πρώτη προτεραιότητα, όχι μόνο για τη στήριξη της ανάπτυξης της Λεμεσού αλλά και ζήτημα στήριξης των οικονομικών δεδομένων του κράτους μας», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων: Γιατί είναι τόσο καίριος ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα στην οικονομική διπλωματία
Αλέξης Βαφεάδης: Νέος εργολάβος για τον δρόμο Πάφου-Πόλεως τον Σεπτέμβριο...«Δεν έχουμε χάσει λεφτά»
Οικιστική ανάπτυξη €10 εκατ. από την Celicandia στην Πέγεια
Μοναδικές ευκαιρίες για οικιστικά ακίνητα από την Altamira Real Estate
Κ. Κωνσταντή: Απαιτούνται γενναίες αποφάσεις και τομές για τα έργα του δημοσίου
Άμεσο τερματισμό των βραχυχρόνιων μισθώσεων ζητά το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών
Μ. Λάμπρου: Το δεύτερο εξάμηνο του 2026 αρχίζουν τα έργα για τον δρόμο Τάφοι των Βασιλέων-Κόλπος των Κοραλλίων
Σε αλματώδη πορεία η αδειοδότηση μη οικιστικών κτιρίων-Μεγαλύτερης αξίας και έκτασης
Piraeus Residences by Cyfield: Nέα μοντέρνα οικιστική ανάπτυξη στη Λευκωσία
Μικρή ετήσια άνοδος στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Ιανουάριο