Επίσπευση πολεοδομικών έργων ζητά από ΥΠΕΣ ο Δήμαρχος Λεμεσού

Θέμα επίσπευσης των διαδικασιών για σειρά πολεοδομικών έργων που εκκρεμούν και ιδιαίτερα για την Ακταία Οδό, έθεσε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, στον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Ιωάννου, στο πλαίσιο χθεσινής σύσκεψης στο Υπουργείο.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολαΐδης, στην παρουσία εκπροσώπων αρμόδιων κυβερνητικών τμημάτων και υπηρεσιών, έγινε μια ανασκόπηση για την πορεία διαφόρων πολεοδομικών έργων στην πόλη της Λεμεσού, όπως η Β’ φάση της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ και τα αναγκαία έργα υποδομής της περιοχής μεταξύ μαρίνας και νέου λιμανιού, γνωστής ως Ακταία Οδός.

«Εμείς τονίσαμε - και ο Υπουργός έδωσε ανάλογα εντολές - ότι πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες από πλευράς αρμοδίων κυβερνητικών τμημάτων και υπηρεσιών για τα πολύ σημαντικά έργα υποδομής για την πόλη της Λεμεσού», είπε ενώ σημείωσε πως, ιδιαίτερα για την Ακταία Οδό, «θέσαμε επιτακτικά το θέμα της επίσπευσης δημιουργίας υποδομών».

Συγκεκριμένα, συνέχισε, στην Ακταία Οδό προγραμματίζονται μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις, γι' αυτό η δημιουργία των ανάλογων υποδομών είναι επιβεβλημένη ώστε αυτές να είναι διαθέσιμες πριν την επικείμενη ανάπτυξη της περιοχής.

«Η δημιουργία των ανάλογων υποδομών, όπως η κατασκευή δρόμων, οι επιχωματώσεις στη θάλασσα, οι υπηρεσίες αποχέτευσης, ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, η μετακίνηση των καραβομαραγκών (καρνάγιο), πρέπει να θεωρηθεί ως πρώτη προτεραιότητα, όχι μόνο για τη στήριξη της ανάπτυξης της Λεμεσού αλλά και ζήτημα στήριξης των οικονομικών δεδομένων του κράτους μας», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πράσινο Υπουργικού για αλλαγές στα σχέδια για πρόσφυγες-Οριζόντια αύξηση €5.000 στα εισοδηματικά κριτήρια
Σταθεροποιούνται οι τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Νοέμβριο
Η εξέλιξη του κέντρου της Λευκωσίας: Ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις και μεγάλα έργα ανάπτυξης (video)
Οικοδομική άδεια σε 48 εργάσιμες ώρες για αναπτύξεις χαμηλού ρίσκου με αίτηση πριν την 1η Ιουλίου 2024
The Lighthouse: Ένα σύγχρονο ορόσημο στη Λεμεσό (pics&video)
Στα σκαριά σύνθετη και μεγάλου βεληνεκούς ανάπτυξη στη Λεμεσό-Τι προνοεί το master plan
Αλέξεης Βαφεάδης: Ανάθεση διαχείρισης της μαρίνας Λάρνακας στο CMMI σε τρεις μήνες
«Άκυρο» στην διαμαρτυρία για το λιμάνι και την μαρίνα Λάρνακας-Πάνε στον Πρόεδρο με ανοιχτή ατζέντα οι τοπικοί φορείς
Οικιστικά ακίνητα διαθέτει προς πώληση η AstroBank
Guru: Παραδόθηκαν οι πρώτες κατοικίες του πολυτελούς resort των Πλατρών (photos)