Με πτήσεις κοινού κωδικού από 20 Ιουνίου Aegean και Cyprus Airways

Την συνεργασία τους για πτήσεις κοινού κωδικού, που θα αρχίσουν από τις 20 Ιουνίου, ανακοίνωσαν σήμερα οι αεροπορικές εταιρείες Aegean και η Cyprus Airways, με στόχο την βελτίωση της συνδεσιμότητας και των ταξιδιωτικών επιλογών για τους επιβάτες που ταξιδεύουν από και προς την Κύπρο.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη, την Πέμπτη, στη Λάρνακα, η Aegean και η Cyprus Airways ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για πτήσεις κοινού κωδικού, επεκτείνοντας περαιτέρω το διεθνές τους δίκτυο και προσφέροντας απρόσκοπτη συνδεσιμότητα για τους πελάτες τους προς και από την Ευρώπη και πέραν αυτής.

Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, με τη συνεργασία τους αυτή δίνουν στους επιβάτες τους τη δυνατότητα να επωφεληθούν από την αυξημένη συνδεσιμότητα και να ταξιδεύουν από και προς την Κύπρο σε ένα διευρυμένο δίκτυο ελληνικών και ευρωπαϊκών προορισμών.

Ο Paul Sies, Διευθύνων Σύμβουλος της Cyprus Airways, χαρακτήρισε «ιστορική στιγμή την υπογραφή της συμφωνίας», προσθέτοντας ότι «αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο για τη νέα Cyprus Airways». «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα τη συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού με τον γειτονικό μας αερομεταφορέα, την AEGEAN, μέλος της Star Alliance, με τον οποίο μοιραζόμαστε ισχυρή φήμη στην αγορά και δέσμευση προς τους πελάτες» είπε.

Πρόσθεσε ότι τόσο η Cyprus Airways όσο και η Aegean έχουν κοινά στοιχεία, όπως η ποιότητα των υπηρεσιών και η ικανοποίηση των πελατών, «γεγονός που μας καθιστά ιδανικούς συνεργάτες». «Αυτή είναι μια σημαντική ημέρα για εμάς, καθώς θέτουμε τα θεμέλια για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας με αεροπορικές εταιρείες που μοιραζόμαστε κοινές αξίες» είπε.

Παράλληλα, σημείωσε «συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την επέκταση του δικτύου μας, ώστε να προσφέρουμε στο κυπριακό κοινό νέες ταξιδιωτικές ευκαιρίες προς την Ευρώπη και πέρα από αυτήν, ενώ διευκολύνουμε τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο να επισκεφθούν την Κύπρο. Μαζί και οι δύο αερομεταφορείς θα παρέχουμε τις καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους ανθρώπους που πετούν από και προς την Κύπρο» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «τον επόμενο μήνα θα αρχίσει πτήσεις το νέο αεροσκάφος της εταιρείας Α-220».

Από την πλευρά του ο Roland Jaggi, Εμπορικός Διευθυντής της Aegean, εξέφρασε ικανοποίηση «από τη συγκεκριμένη συνεργασία για πτήσεις κοινού κωδικού, καθώς θα επεκτείνει περαιτέρω το δίκτυό μας και θα προσφέρει στους πελάτες μας ακόμη περισσότερα ταξιδιωτικά οφέλη και βελτιωμένη συνδεσιμότητα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη νέα Cyprus Airways και να παρέχουμε στους επιβάτες και των δύο αεροπορικών εταιρειών υπηρεσίες σε ένα ενισχυμένο δίκτυο προορισμών».

Πρόσθεσε ότι «η Aegean βρίσκεται στην Κύπρο εδώ και 21 χρόνια και από το 2002 που πραγματοποίησε την πρώτη της πτήση από το αεροδρόμιο Λάρνακας μετέφερε συνολικά 10,7 εκατομμύρια επιβάτες» σημειώνοντας πως «η εταιρεία επενδύει σταθερά στην Κύπρο και σε στρατηγικές συνεργασίες, που αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες της και της επιτρέπουν να ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες των επιβατών της».

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών «ξεκινώντας από τις 20 Ιουνίου, η νέα αυτή εμπορική συνεργασία θα ενισχύσει τόσο τα ταξίδια αναψυχής όσο και τα επαγγελματικά ταξίδια μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, ενώ θα προσφέρει στους πελάτες των δύο αεροπορικών εταιρειών βελτιωμένα δρομολόγια και απρόσκοπτη συνδεσιμότητα μεταξύ των δύο χωρών και πολλών άλλων διεθνών προορισμών».

Ειδικότερα «μέσω αυτής της συνεργασίας, η Aegean θα προσφέρει μέσω κοινού κωδικού τις πτήσεις της Cyprus Airways προς Παρίσι, Ρώμη, Μιλάνο, Βηρυτό, Κάιρο, Ερεβάν, αλλά και όλους τους ελληνικούς προορισμούς που εξυπηρετεί, ενώ ο κυπριακός αερομεταφορέας θα προσφέρει στο εξής μέσω κοινού κωδικού όλες τις πτήσεις του δικτύου εσωτερικού της Aegean και τις πτήσεις της εταιρείας από και προς Μαδρίτη και Βαρκελώνη».

Με τον τρόπο αυτό, καταλήγει η ανακοίνωση «αυξάνονται οι διαθέσιμες επιλογές και διευκολύνεται η διαδικασία κρατήσεων, για τους επιβάτες των δυο εταιρειών, διατηρώντας παράλληλα μία ενιαία πολιτική αποσκευών, αλλά και άλλων παροχών συμπεριλαμβανομένου του check-in».

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ