Η Δημοτική Αγορά Λευκωσίας αναγεννιέται μέσω του CYENS (photos)

Νέα πνοή στο ιστορικό κτήριο της πρώην Δημοτικής Αγοράς στη Λευκωσία αναμένεται να δώσει προσεχώς το Κέντρο Αριστείας CYENS.

cyensagora

Το κτήριο θα αποτελέσει τις νέες εγκαταστάσεις του CYENS, στην πλατεία Δημάρχου Λέλλου Δημητριάδη στο κέντρο της εντός των τειχών Λευκωσίας.

cyensagora10

Διαβάστε εδώ: CYENS: Ένα κέντρο στην εντός των τειχών Λευκωσία που παίρνει άριστα

Νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις

Οι κατασκευαστικές εργασίες προχωρούν εντατικά προκειμένου ο χώρος να μεταμορφωθεί σε μία υπερσύγχρονη εγκατάσταση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Κέντρου Αριστείας CYENS.

cyensagora2

Το κτήριο περιλαμβάνει χώρους για τα πολλαπλά γραφεία και τμήματα του Κέντρου, καθώς και τα εργαστήρια για τις ερευνητικές ομάδες.

cyensagora11

Στις νέες εγκαταστάσεις του CYENS περιλαμβάνονται επίσης αίθουσες συνεδριάσεων και χώροι συνεργασίας, στους οποίους θα φιλοξενούνται πολλά διαφορετικά projects ταυτόχρονα.

cyensagora12

Στόχος της πρόσφατης ξενάγησης, στην παρουσία, μεταξύ άλλων, του δημάρχου Λευκωσίας και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του CYENS, Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, του γενικού διευθυντή, Γιώργου Χρυσάνθου, του αρχιτέκτονα του έργου, Γιώργου Τσαγγαρίδη, του διευθυντή του έργου, Γιώργου Νεοφύτου και της συντονίστριας του έργου RISE-Teaming for Excellence και Λειτουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Δήμου Λευκωσίας, Χάρις Θεοχάρους ήταν η παρουσίαση της παρούσας φάσης του κτηρίου και ενημέρωσης για τη λειτουργία του στο εγγύς μέλλον με την ολοκλήρωση των εργασιών.

cyensagora3

Γεφύρωση της επιστημονικής έρευνας με την καινοτομία
Το Κέντρο Αριστείας CYENS ιδρύθηκε το 2018 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, μέσα από εξασφάλιση ανταγωνιστικής πρότασης του χρηματοδοτικού προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας.

cyensagora4

Συντονιστής του έργου είναι ο Δήμος Λευκωσίας, με εταίρους τα τρία δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου, και τα ευρωπαϊκά επιστημονικά ιδρύματα University Cοllege London (UCL) και Max Planck Institute (MPI), ενώ στηρίζεται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

cyensagora5

Το Κέντρο δραστηριοποιείται στους τομείς των Διαδραστικών Μέσων, Έξυπνων Συστημάτων και Αναδυόμενων Τεχνολογιών και διεξάγει διεπιστημονική και εφαρμοσμένη έρευνα σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων.

cyensagora6

Με στόχο την προώθηση των ερευνητικών δραστηριοτήτων για τη γεφύρωση της επιστημονικής έρευνας με την καινοτομία, το έργο επιδιώκει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση των επιδόσεων της Κύπρου και της ευρύτερης περιοχής στους προαναφερόμενους τομείς, προωθώντας την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία (ETKA) για να επιτύχει μία ανταγωνιστική θέση στην παγκόσμια αλυσίδα αξίας.

cyensagora8

cyensagora9

Λειτουργώντας, παράλληλα, ως συνδετικός κρίκος μεταξύ ακαδημαϊκής έρευνας και βιομηχανικής ανάπτυξης, μέσω της συνδυασμένης εμπειρογνωμοσύνης του προσωπικού, το έργο έχει τη δυνατότητα να παρέχει λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων και να εξυπηρετεί σχεδόν όλους τους τομείς της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Κύπρου, εφόσον συμπεριλαμβάνει τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Περιβάλλον.

Δειτε Επισης

Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη
Ρεκόρ στην αγορά κατοικίας-Το είδος και η αξία των διαμερισμάτων που προτιμώνται
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Διαμερίσματα και επαύλεις σε παραλιακές περιοχές
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο