Η FuturEstate Alliance σε πάνελ στην Beyond Expo 2023

Η FuturEstate Alliance, η πρωτοποριακή πλατφόρμα tokenization ακινήτων, έλαβε μέρος στην Beyond Expo 2023 και στο πάνελ με τίτλο "Democratizing Property Investments: The Rise and Implications of Real Estate Tokenization".

Το πάνελ συγκέντρωσε εμπειρογνώμονες του κλάδου, οι οποίοι διερεύνησαν το μέλλον των επενδύσεων σε ακίνητα μέσα από το πρίσμα του tokenization, μιας πρωτοποριακής έννοιας που φέρνει επανάσταση στον κλάδο.

Εκπροσωπώντας τη FuturEstate Alliance, η Χριστιάνα Αριστείδου από την The Hybrid Lawtech Firm και ο Αλέξης Νικολάου από την Grant Thornton Cyprus ανέδειξαν την καινοτόμο νοοτροπία του οργανισμού στον τομέα των ακινήτων.

Και οι δύο μέλη της FuturEstate Alliance ανέδειξαν τη μετασχηματική δύναμη του real estate tokenization και σχολίασαν πώς η FuturEstate Alliance επεκτείνει τα όρια του κλάδου χρησιμοποιώντας blockchain technology.

Η Χριστιάνα Αριστείδου, μια καταξιωμένη δικηγόρος διεθνών επιχειρήσεων και τεχνολογίας με πάνω από 25 χρόνια συγκεκριμένης εμπειρίας σε μεγάλες ξένες νομικές δικαιοδοσίες, ενημέρωσε το κοινό σχετικά με το real estate tokenization. Τόνισε τη σημασία της αναπαράστασης των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας ενός ακινήτου ως ψηφιακών tokens σε μια αλυσίδα μπλοκ, επιτρέποντας την κλασματική ιδιοκτησία και αυξάνοντας τη ρευστότητα στις αγορές ακινήτων.

Με τον διαχωρισμό της αξίας ενός ακινήτου σε εμπορεύσιμα tokens, αυτή η διαδικασία ανοίγει τον δρόμο για την κλασματική ιδιοκτησία, βελτιώνοντας έτσι την ρευστότητα και διευρύνοντας τη συμμετοχή στις αγορές ακινήτων. Συνεχίζοντας την παρουσίασή της, τόνισε ότι ''μέσω της πλατφόρμας ελέγχεται το νομικό πλαίσιο κάθε χώρας, ώστε τα token, τα ψηφιακά στοιχεία, να μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς προβλήματα''.

Ο Αλέξης Νικολάου, ειδικός στα χρηματοοικονομικά με εκτεταμένη εμπειρία σε διάφορους τομείς, όπως η λογιστική, τα χρηματοοικονομικά, τα μέσα ενημέρωσης, η παραγωγή περιεχομένου και οι ηλεκτρονικές τράπεζες, τόνισε τη βαθιά σημασία της τεχνολογίας blockchain στον κλάδο των ακινήτων. Ανέφερε επίσης ότι <<μέσω της πλατφόρμας προσφέρουμε ουσιαστικά την αξιολόγηση ενός επιχειρηματικού σχεδίου και πρόσθεσε << Ξεκινήσαμε από το real estate, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί σε οτιδήποτε μπορεί να αξιοποιηθεί ψηφιακά.

Συντονίζοντας το πάνελ, ο Δημήτρης Δημητριάδης, Futurist, Institute for Futures and Foresight Research IFFR DAO, και ιδρυτής της zoltar.agency, περιηγήθηκε με επιτυχία στο σύνθετο τοπίο των ρυθμιστικών πλαισίων και των πιθανών κινδύνων που σχετίζονται με την τοποθέτηση συμβολαιογραφικών στοιχείων ακινήτων. Τόνισε την ανάγκη εναρμόνισης των νομικών και ρυθμιστικών συστημάτων με τις τεχνολογικές εξελίξεις, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των επενδυτών.

Η συμμετοχή της Χριστιάνας Αριστείδου, του Αλέξη Νικολάου και του Δημήτρη Δημητριάδη στο πάνελ "Democratizing Property Investments: The Rise and Implications of Real Estate Tokenization" έριξε φως στο δυναμικό της τεχνολογίας blockchain να επανασχεδιάσει τον κλάδο των ακινήτων.

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Η θετική πορεία την τελευταία διετία και το μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό
Προχωρά με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτίριά της η ΑΗΚ-Ο διαγωνισμός και η εκτιμώμενη αξία
Σε ποιες εταιρείες έδωσε πέραν του ενός εκατ. για αγορά υπηρεσιών το κράτος-Οι μεγαλύτερες δαπάνες
Κερδοφορία για Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιδοτήσεις €10 εκατ. σε επαγγελματίες παραγωγούς και στον αγροτικό κόσμο ορεινών περιοχών
Ξένοι και Κύπριοι επενδυτές για το λιμάνι της Λάρνακας-Το Κατάρ και η παρότρυνση Αλέξη Βαφεάδη
Τράπεζα Κύπρου: Πουλά χαρτοφυλάκιο ΜΕΔ και σχετικών εξασφαλίσεων στην Cerberus Capital Management L.P
Σεβασμό στον θεσμό των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών ζητά ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων-Ανησυχεί για τις πιέσεις
Επενδυτικό ενδιαφέρον για εξαγορά του «Ρόδον» στον Αγρό-Αξιολογείται από το Δ.Σ. της «Πρόοδος»
Η συμφωνία Κύπρου και Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση-Ρητή αναφορά για πρόθεση μετοχικής συμμετοχής της Κ.Δ.