Powered by

Μικρές απώλειες και επιφυλακτικότητα στη Wall

Υποχωρούν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη καθώς επιστρέφει η επιφυλακτικότητα λίγο πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό και ενώ στην Ουάσινγκτον οι διαπραγματεύσεις για το πλαφόν στο χρέος ανεβάζουν στροφές, λίγο πριν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ξεμείνει από ρευστότητα. 

Την Τετάρτη δημοσιεύεται η έκθεση για τις τιμές καταναλωτή τον Απρίλιο με τους επενδυτές να ελπίζουν σε μια ενθαρρυντική μέτρηση που θα δώσει τα περιθώρια στην Federal Reserve να αρχίσει να εξετάζει ακόμα και μια μείωση των επιτοκίων της αργότερα φέτος.

Την ίδια στιγμή έρχεται σταδιακά στο προσκήνιο ο προβληματισμός για το αδιέξοδο στις συζητήσεις στην Ουάσινγκτον για την αύξηση του ανώτατου ορίου του ομοσπονδιακού χρέους. Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε και πάλι χθες ότι αποτυχία του Κογκρέσου να αυξήσει το όριο του ομοσπονδιακού χρέους των 31,4 τρισ. δολ. θα προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στην αμερικανική οικονομία και θα αποδυναμώσει τη θέση του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. 

Σε προηγούμενες δηλώσεις της η Γέλεν έχει αναφέρει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα βρεθεί να αντιμετωπίζει έλλειψη μετρητών ακόμα και από την 1η Ιουνίου, αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Κογκρέσο για αύξηση του χρέους. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα μια πρώτη συνάντηση με αντικείμενο το πλαφόν. 

Δείκτες – Στατιστικά 

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 18,62 μονάδες ή -0,06% στις 33.606,99 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί 17,29 μονάδες ή -0,41% στις 4.121,15 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κατρακυλά 70,98 μονάδες ή -0,59% στις 12.185,19 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 9 κινούνται με θετικό πρόσημο και 21 με αρνητικό. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η Beoing με κέρδη 5,62 δολ. ή 2,85% στα 202,88 δολ. και ακολουθούν η UnitedHealth Group με άνοδο 1,24% στα 498,73 δολ. και η Travelers με κέρδη 0,58% στα 183,63 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η Intel (-2,11%) η Nike (-1,88%) και η 3M (-1,43%). 

Οι μετοχές περιφερειακών τραπεζών χάνουν έδαφος σήμερα, μετά τα ισχυρά κέρδη της Δευτέρας και το ράλι της Παρασκευής. Η Pacwest Bancorp κατρακυλά 8%, ενώ η Western Alliance χάνει 5,5%.  

Στο μεταξύ, η ροή των αποτελεσμάτων τριμήνου συνεχίζεται, αν και με πιο αργό ρυθμό. 

Η μετοχή της Palantir Technologies Inc. σημειώνει άλμα 15% καθώς τα αποτελέσματα της εταιρείας λογισμικού για το τελευταίο τρίμηνο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα, ο τίτλος της Lucid Group Inc. κατρακυλά 6%. Η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε ζημιές για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ αναθεώρησε καθοδικά τις εκτιμήσεις της για το έτος χρήσης. 

Τα αποτελέσματα τους δημοσιοποίησαν πριν το άνοιγμα της αγοράς και οι κολοσσοί PayPal, Fox Corp, Warner Music και Under Armour.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί