Powered by

Στη χέρια της Κυβέρνησης τα στοιχεία που ζήτησε από ΗΠΑ για τις κυρώσεις

Στα χέρια της Κυβέρνησης βρίσκονται από χθες τα στοιχεία που ζήτησε η Λευκωσία αναφορικά με τη συμπερίληψη κυπριακών νομικών και Κύπριων φυσικών προσώπων-δικηγόροι, λογιστές και τα γραφεία τους- στην τελευταία λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, πρόκειται για ένα ογκωδέστατο χαρτοφυλάκιο 800 σελίδων.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα επόμενα βήματα της Κυβέρνησης, η οποία επανειλημμένως το τελευταίο διάστημα και διά στόματος του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας εξέφρασε την αποφασιστικότητά της να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες που θα «καθαρίσουν» διά παντός το όνομα της Κύπρου.

«Έχουμε ζητήσει συγκεκριμένα στοιχεία, σε σχέση με τις αποφάσεις που λήφθηκαν, και θεωρώ ότι ως Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να πράξουμε, και αυτό πράττουμε, ό,τι είναι δυνατόν έτσι ώστε να μην δημιουργείται η οποιαδήποτε σκιά σε σχέση με τη χώρα μας», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μάλιστα χθες, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προανήγγειλε σχετικές αποφάσεις από το Υπουργικό Συμβούλιο ενδεχομένως και στην επόμενη συνεδρία του Σώματος. «Σύντομα να αναμένετε να ακούσετε και κάποιες συγκεκριμένες αποφάσεις από πλευράς της Κυβέρνησης, ενδεχομένως και στο προσεχές Υπουργικό Συμβούλιο, σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα», είπε ο Πρόεδρος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι την στιγμή που προέβαινε στις συγκεκριμένες δηλώσεις, τα στοιχεία από τις ΗΠΑ δεν είχαν ακόμη παραληφθεί.

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προώθησε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στα κράτη μέλη τις προτάσεις της για το 11ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Η πρώτη συζήτηση για το 11ο πακέτο κυρώσεων θα γίνει την Τετάρτη στη συνάντηση των Μόνιμων Αντιπροσώπων (COREPER), με το πακέτο να εστιάζει στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των κυρώσεων, καθώς και πώς μπορεί να αποφευχθεί η παράκαμψή τους.

Δειτε Επισης

Μ. Παναγιώτου: Χρειάζονται συντονισμένες δράσεις πολιτικής για υγεία, ανθεκτικότητα και παραγωγικότητα των ωκεανών
Μελέτη ILO: Οικονομικά βιώσιμο μέχρι το 2032 το Ταμείο του ΓεΣΥ-Σταθερά θετικό το αποθεματικό
Γ. Παναγιώτου: Η τεχνητή νοημοσύνη και τα ζητούμενα στην αγορά εργασίας-«Να λαμβάνονται υπόψη όλα τα δεδομένα»
Άνοιξε δίαυλος στο πεδίο των επενδύσεων με την Συρία-Πιθανή επίσκεψη επιχειρηματικής αντιπροσωπείας στην χώρα
Με ζημιές έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Και €12 εκατ. για παραγωγούς με απώλειες άνω του 30% πέραν της έκτακτης βοήθειας €3,5 εκατ. από Ε.Ε.
Στο μικροσκόπιο των συντεχνιών το νέο πλαίσιο εργοδότησης αλλοδαπών-Διαφωνούν με το περιεχόμενο
ΚΕΒΕ: Χαιρετίζει το νέο πλαίσιο ξένο εργατικό προσωπικό-Διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία επιχειρήσεων
Ο φόβος της επιβολής δασμών στην Ε.Ε. από τις ΗΠΑ και οι πικρές αλήθειες του Μάριο Ντράγκι...Μια βαρυσήμαντη παρέμβαση
Με απώλειες έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ