Έρχεται στις 27 Ιουνίου το 6ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Τα τελευταία χρόνια ο τομέας της γεωργίας και της κτηνοτροφίας επιδέχεται σημαντικών αλλαγών. Τα περιθώρια ανταγωνιστικότητας ολοένα και αυξάνονται, δίνοντας θετικά μηνύματα στους επαγγελματίες του κλάδου για περισσότερη ανάπτυξη μέσω επενδύσεων σε νέες μεθόδους, τεχνολογίες και πρακτικές. Την ίδια ώρα όμως, υπάρχουν σε εκκρεμότητα διαχρονικές προκλήσεις οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη στις προσπάθειες επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα για μετάβαση στη νέα εποχή.

Η κορυφαία σύναξη των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα στην Κύπρο είναι γεγονός. Το Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας επιστρέφει για έκτη χρονιά με Μέγα Χορηγούς την Ελληνική Τράπεζα και τον Στρατηγικό Συνεργάτη Χαραλαμπίδης Κρίστης Λτδ. Για άλλη μια φορά θα εστιάσει στα σημαντικότερα ζητήματα αλλά και στα περιθώρια βελτίωσης της σημερινής κατάστασης. Άλλωστε, ο τομέας αποτελεί έναν βασικό πυλώνα της κυπριακής οικονομίας με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, ο οποίος σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη μεταποιητική δραστηριότητα μπορεί να συμβάλει ακόμα περισσότερο στη Βιώσιμη και Αειφόρο Ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου στο Κτήμα Κουσιουμή, στη Λευκωσία, με Μέγα Χορηγούς την Ελληνική Τράπεζα και τον Στρατηγικό Συνεργάτη Χαραλαμπίδης Κρίστης Λτδ, θα παρουσιαστούν επιτυχημένες περιπτώσεις κτηνοτροφικών μονάδων και πρακτικές μείωσης αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία, ενώ, θα γίνει συζήτηση για τη χρήση εναλλακτικών ζωοτροφών για βελτίωση ποιότητας του γάλακτος. Αναφορά θα γίνει, εξάλλου, στο Νέο Στρατηγικό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2023-2027, στη βιώσιμη ανάπτυξη στον τομέα της κτηνοτροφίας (ευρωπαϊκή νομοθεσία, κριτήρια ESG, καλές Πρακτικές), ενώ, συζήτηση θα γίνει και σχετικά με την τοπική παραγωγή γάλακτος. Εξίσου σημαντική είναι και η επικέντρωση στη γενετική βελτίωση αιγοπροβάτων κάτι που επίσης θα αναδείξει το Συνέδριο.

Κτηνοτρόφοι θα συνομιλήσουν, ακολούθως, για την αύξηση του κόστους στις φάρμες καθώς και τους τρόπους διαχείρισης και περιορισμού του (ενέργεια, νερό, ζωοτροφές, εργατικό δυναμικό).

Η προστιθέμενη αξία σε παραδοσιακά και καινοφανή (novel) γαλακτοκομικά προϊόντα της Κύπρου είναι αναπόσπαστο μέρος της εκδήλωσης όπως επίσης και οι επιχειρήσεις Αγροδιατροφής, ένας βασικός κρίκος του νέου μοντέλου κυκλικής βιοοικονομίας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Η σημασία της προώθησης στα προϊόντα ποιότητας ΠΟΠ/ΠΓΕ θα αναλυθεί στο πλαίσιο του Συνεδρίου, που απευθύνεται προς όλους όσοι ασχολούνται με τον τομέα της γεωργίας, αγελαδοτροφίας, αιγοπροβατοτροφίας, την παραγωγή γάλακτος και την τυροκομία, καθώς και προς επαγγελματίες από άλλους συναφείς κλάδους, όπως επιχειρηματικά στελέχη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα (τομείς παραγωγής, μεταποίησης, εμπορίας και εξαγωγής προϊόντων, εφοδιασμού και υπηρεσιών), αλλά και οργανώσεις του τομέα. Απευθύνεται, επίσης, σε εκπροσώπους από κρατικούς και ημικρατικούς φορείς.

Πληροφορίες

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες

Μέγα Χορηγοί: Ελληνική Τράπεζα και Στρατηγικός Συνεργάτης Χαραλαμπίδης Κρίστης Λτδ

Υποστηρικτές (μέχρι στιγμής): Smyrillis Trading Co. Ltd, VitaΤrace Nutrition Ltd

Με την στήριξη (μέχρι στιγμής): Ένωση Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ), Ευρωαγροτικός, Παναγροτική Ένωση Κύπρου (ΠΕΚ), Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER, SUPER FM

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων