Η Υπουργός Υγείας στο 6ο Cyprus HealthCare Conference 2023

Με την εισαγωγή του ΓεΣΥ, ο χάρτης της Υγείας στην Κύπρο έχει αλλάξει και το Cyprus HealthCare Conference έρχεται για να αναλύσει την αγορά, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα και να κάνει προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια.

Πρωταγωνιστής των εξελίξεων, το Υπουργείο Υγείας εκφράζει μέσω της επικεφαλής του τη βούληση να τεθούν χρονοδιαγράμματα για σημαντικά θέματα που αφορούν στο σύστημα υγείας, για να προωθηθούν αναγκαίες ρυθμίσεις, νομοθετικές και διαδικαστικές, αλλά και στα θέματα αξιολόγησης, νέα πρωτόκολλα, και νέα φάρμακα.

Η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, θα ανοίξει τα χαρτιά της και θα προβεί σε μια αξιολόγηση της απόδοσης του ΓεΣΥ, στο πλαίσιο του πολυαναμενόμενου Συνεδρίου που επιστρέφει για έκτη χρονιά.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Γιατροί, ιατρικά κέντρα, κλινικές και νοσοκομεία, εργαστήρια, φαρμακευτικές εταιρείες, εμπορικές εταιρείες ιατρικού εξοπλισμού και γενικά όλη η αλυσίδα του τομέα της Υγείας θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν την Υπουργό και να συζητήσουν με άτομα-κλειδιά του τομέα τις ευκαιρίες και προκλήσεις που προκύπτουν.

Από το Γενικό Χημείο στην υπουργική θέση

Η Πόπη Κανάρη γεννήθηκε στη Λευκωσία και είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής. Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Υπηρέτησε για 37 χρόνια στο Γενικό Χημείο του Κράτους, από τα οποία τα τελευταία οκτώ στη θέση της Διευθύντριας. Κατά τη θητεία της ως Διευθύντρια ίδρυσε το πρώτο διαπιστευμένο εργαστήριο στην Εθνική Φρουρά για έλεγχο πυρίτιδας σε πυρομαχικά.

Υπηρέτησε σε διάφορα διοικητικά συμβούλια, τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Υπήρξε μέλος του Συμβουλευτικού Σώματος της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επίσημων Εργαστηρίων Φαρμάκων και πρόεδρος του American Association of Official Analytical Chemists (European Section).

Eίναι σύμβουλος στους τομείς της Ασφάλειας Τροφίμων, Φαρμάκων και Τοξικολογίας. Διετέλεσε πρώτη πρόεδρος της Εθνικής Ομάδας Anti-Doping για καθαρό αθλητισμό. Έγινε μέλος του ΔΣ του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος (ΚΙ) το 1999 και εξελέγη πρόεδρος το 2011, θέση που κατέχει μέχρι σήμερα. Κατά την προεδρία της στο Ροταριανό Όμιλο «Λευκωσία – Λευκοθέα» το 2005 συντόνισε 11 Ροταριανούς Ομίλους για τη δημιουργία της πρώτης τράπεζας Ομφάλιου Λώρου στο ΚΙ. Είναι μέλος των ΔΣ του Κυπριακού Ινστιτούτου Έρευνας Καρκίνου, του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και του Κυπριακού Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Ιδρύματος - Cyprus Institute.

Η οικονομική όψη

Το 6ο Cyprus HealthCare Conference, που παρουσιάζει η Remedica, με θεματική «O τομέας της Υγείας στην Κύπρο: Τα προβλήματα, οι προοπτικές και οι εισηγήσεις για βελτίωση» θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην επιχειρηματική πλευρά του Κλάδου. Άλλωστε, οι stakeholder αναζητούν τις νέες εμπορικές ισορροπίες, νέους πελάτες και νέες υπηρεσίες και πηγές εισοδημάτων. Στο σπουδαίο γεγονός θα αξιολογηθούν, ακόμη, οι ευκαιρίες για νέες επενδύσεις στον τομέα της Υγείας, καθώς υπάρχουν σχεδιασμοί και κινήσεις από επενδυτές τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

Ποιους ενδιαφέρει

Το συνέδριο αφορά επαγγελματίες υγείας από όλο το εύρος του τομέα. Ειδικότερα, απευθύνεται σε επαγγελματίες από όλο τον κύκλο υπηρεσιών υγείας καθώς και στα οργανωμένα σύνολα των δικαιούχων. Ανάμεσα σε αυτούς:

  • Ιδιωτικά νοσηλευτήρια εντός και εκτός ΓΕΣΥ
  • Προσωπικοί και Ειδικοί Ιατροί
  • Γιατροί εκτός ΓΕΣΥ
  • Επιστημονικές Εταιρείες, Κλινικά Εργαστήρια, Διαγνωστικά Κέντρα, Φαρμακευτικές Εταιρείες, Εισαγωγείς και Διανομείς Φαρμάκων, Εταιρείες Ιατρικού Εξοπλισμού
  • Ασφαλιστικές Εταιρείες, Επενδυτές και Δυνητικοί Επενδυτές στον τομέα της υγείας
  • Ασθενείς

Πληροφορίες

Κύριος Χορηγός: Remedica Ltd

Χορηγοί: Cablenet, Hellenic Bank, KPMG

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: πόρταλ REPORTER, περιοδικό ΙN Business, Super FM Radio, CBN: Cyprus Business News

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων