powered by

Αύξηση 11,5% στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία

Αύξηση 11,5% κατέγραψε ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία για τον μήνα Απρίλιο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2023, ο δείκτης σημείωσε αύξηση 16,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Ο Δείκτης για τον μήνα Απρίλιο 2023 έφτασε στις 140,1 μονάδες (βάση 2015=100), σημειώνοντας αύξηση 0,1%, σε σύγκριση με τον Μάρτιο 2023.

Τον Απρίλιο 2023, σε σύγκριση με τον Μάρτιο 2023, ο δείκτης παρέμεινε σταθερός στον τομέα της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ σημείωσε αύξηση στους τομείς των μεταλλείων και λατομείων κατά 0,2% και της μεταποίησης επίσης κατά 0,2%. Στον τομέα της παροχής νερού και της ανάκτησης υλικών σημειώθηκε μείωση 0,6%.

Όσον αφορά τις μεταβολές σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους παρατηρείται αύξηση στους τομείς της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (28,9%), των μεταλλείων και λατομείων (17,9%) και της μεταποίησης (7,2%) και μείωση στον τομέα της παροχής νερού και ανάκτησης υλικών κατά 10,2%.

Κατά μεταποιητικό κλάδο, τον Απρίλιο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, καταγράφηκαν αυξήσεις στην παραγωγή άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων (18,2%), στην κατασκευή χαρτιού και προϊόντων από χαρτί και εκτυπώσεις (9,1%), στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών (8,8%), στην κατασκευή επίπλων, άλλες μεταποιητικές δραστηριότητες και επισκευή και εγκατάσταση μηχανημάτων και εξοπλισμού (7,4%) και στην παραγωγή προϊόντων διύλισης πετρελαίου, χημικών ουσιών και προϊόντων και φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων (5,0%), ενώ σημειώθηκε μείωση στην παραγωγή βασικών μετάλλων και κατασκευή μεταλλικών προϊόντων (-2,0%).

Δειτε Επισης

Μειώθηκαν για καταναλωτικά, αυξήθηκαν για δάνεια αγορά κατοικίας-Πώς κινήθηκαν τα επιτόκια τον Μάιο
Η Τράπεζα Κύπρου αναθεωρεί τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» της
Πέραν των €250.000 οι ακάλυπτες επιταγές το εξάμηνο
Ευρωζώνη: Σημάδια αποκλιμάκωσης για τα επιτόκια δανεισμού τον Μάιο-Τι δείχνει η έκθεση της ΕΚΤ
Έρχονται αλλαγές στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών-Τι συζήτησε ο SSM με τα πιστωτικά ιδρύματα
Λαγκάρντ: Σε σωστή τροχιά τα επιτόκια της ΕΚΤ-Απόλυτη προσήλωση στον στόχο για πληθωρισμό 2%
Τίμησε τον Κωνσταντίνο Ηροδότου η ΕΤΥΚ-«Κατά τη θητεία του ως Διοικητής επιλύθηκαν σημαντικά προβλήματα»
Joey Extras: Νέο σχέδιο επιβράβευσης για παιδιά και γονείς από την Τράπεζα Κύπρου
Νέο σχέδιο για πρόωρη εξόφληση ενήμερων δανείων από ΚΕΔΙΠΕΣ-Τέλος στην επιδότηση τόκων
Η UniCredit επιμένει για εξαγορά της Commerzbank-Σταθερά αντίθετο το Βερολίνο