Η Κύπρος στο παιχνίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού

Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη της ραγδαίας ψηφιοποίησης στο νησί. Καταλυτικό παράγοντα στην επιτάχυνσή της, αποτελούν αδιαμφησβήτητα οι εκατοντάδες εταιρείες τεχνολογίας που καταφθάνουν στο νησί σε συνδυασμό με την αξιοσημείωτη ροή ξένων επενδύσεων. Τυχόν αργή προσαρμογή στις ψηφιακές τεχνολογίες απειλεί να ανακόψει την ανταγωνιστικότητα και των τοπικών επιχειρήσεων, καθώς οι ψηφιακές εταιρείες συνήθως παρουσιάζουν καλύτερα αποτελέσματα από τις μη ψηφιακές.

Κρίσιμη είναι και για τον ίδιο πολίτη που πλέον απαιτεί από κυβερνητικές υπηρεσίες απλοποίηση και ψηφιοποίηση διαδικασιών στη λογική του paperless. Έχοντας γίνει μάρτυρας μιας σύγχρονης εμπειρίας με λιγότερα χαρτιά και περισσότερη ευκολία στην εκτέλεση καθημερινών του αναγκών -ακόμη και μέσω του κινητού του-, σήμερα έχει τις ίδιες απαιτήσεις από κυβερνητικά γραφεία και κέντρα εξυπηρέτησης.

Το 13ο Nicosia Economic Congress που πραγματοποιείται την Τρίτη, 9 Μαΐου στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia στη Λευκωσία και παρουσιάζουν η Παγκυπριακή Ασφαλιστική, η Hellenic Life και η ECOMMBX θα υποδεχθεί σημαντικά πρόσωπα που συντελούν στην ψηφιοποίηση του τόπου για μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης. Οι συμμετέχοντες του πάνελ είναι, οι εξής: Μάριος Γιωργούδης, Γενικός Διευθυντής του TechIsland, Χρίστος Εοτζουριάν, Επικεφαλής Τεχνολογίας & Ψηφιακής της Ελληνικής Τράπεζας, Μάριος Καπιρής, Γενικός Διευθυντής της Kyndryl Kύπρου, Πάρις Παρασκευά, Chief Operating Officer (COO) της Xenatus Global, Παναγιώτης Πολύδωρος, Country Manager for Greece, Cyprus & Malta της Mastercard και Μιχάλης Τυρίμος, Διευθύνων Σύμβουλος της Capacitor Partners. Το πάνελ θα συντονίζει ο Ιωάννης Γεωργούλας, Non-Executive Director της ECOMMBX.

Κομβικό ρόλο στο να καταστεί η Κύπρος περιφερειακό κέντρο τεχνολογίας διαδραματίζει το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής που όραμά του είναι η έρευνα, η καινοτομία και οι τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ) και το να αποτελέσουν καταλύτη για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, αποδοτικού και φιλικού προς τον πολίτη κράτους και μίας δυναμικής ψηφιακής οικονομίας.

Ο Υφυπουργός Καινοτομίας Φίλιππος Χατζηζαχαρίας θα καταθέσει τα πλάνα και το όραμά του λίγο πριν από την έναρξη του πάνελ. Ο αρμόδιος Υφυπουργός, θα προβεί, συγκεκριμένα, σε μια παρουσίαση με θέμα την «επιτάχυνση της ψηφιοποίησης της κυπριακής οικονομίας» και θα αναφερθεί στα εργαλεία βιώσιμης ανάπτυξης, κοινωνικής ευημερίας και ανταγωνιστικότητας που αξιοποιούνται ώστε να επιτευχθεί η μεγάλη αλλαγή στην οικονομία της χώρας.

Στο επίκεντρο η βιώσιμη ανάπτυξη της κυπριακή οικονομίας

Yψηλόβαθμα στελέχη από όλες τις κυπριακές επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί, υπουργοί και αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αρμόδιων κυβερνητικών αξιωματούχων θα θέσουν τα ερωτήματά τους, και θα αναπτύξουν τις δικές τους θέσεις και απόψεις κατά τη διάρκεια του Congress.

Η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Το Συνέδριο θα δώσει βήμα στο «Όραμα 2035», τη νέα μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη της κυπριακή οικονομίας, εστιάζοντας στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας και της αγοράς εργασίας, ακόμη και της απονομής δικαιοσύνης και της διαφάνειας. Πολυπεπίπεδο και με οριζόντια θεματολογία, το γεγονός θα καταπιαστεί, συνεπώς, με όλα τα βασικά καθώς και επιμέρους ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή οικονομία. Δεδομένου του γεγονότος ότι θα λάβει χώρα μόλις τρεις μήνες μετά τις εκλογές, για πολλούς θεωρείται ως η πρώτη επίσημη επαφή που θα έχει η νέα κυβέρνηση με τον επιχειρηματικό κόσμο και αντίστροφα.

Δράξτε της ευκαιρίας και δηλώστε συμμετοχή για να παρακολουθήσετε συζητήσεις αναφορικά με τo νέο ενεργειακό περιβάλλον και τη προσαρμογή της Κύπρου, την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης της κυπριακής οικονομίας και τη μετατροπή της χώρας μας σε ένα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο αριστείας.

Ποιους αφορά

Το Συνέδριο απευθύνεται αποκλειστικά στους ηγέτες των μεγαλύτερων κυπριακών εταιρειών από όλους τους κλάδους, καθώς και ξένων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Κύπρο, πολιτικά στελέχη και διευθυντές κρατικών και ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων:

  • Επιχειρηματικούς Ηγέτες, Διευθύνοντες Συμβούλους, Πρόεδρους, Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και άλλα Ανώτατα Στελέχη μεγάλων εταιρειών στην Κύπρο.
  • Κυβερνητικά στελέχη, διπλωμάτες, πολιτικούς και άλλους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

Πληροφορίες

Παρουσιάζουν: Παγκυπριακή Ασφαλιστική Λτδ, Hellenic Life, ECOMMBX

Χρυσοί Χορηγοί: Capacitor Partners, Cyfield, Harris Kyriakides, KPMG, Kyndryl, Mastercard, Prospectacy, Xenatus Global

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: CIM- Cyprus Business School

Υποστηρικτής: IMR/University of Nicosia™

Οργανωτές: περιοδικό GOLD, ΣΕΛΚ

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), πόρταλ REPORTER, περιοδικό ΙN Business, Super FM Radio

Συντονιστής: IMH

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Η Κύπρος στα Artemis Accords-Φιλοδοξεί να γίνει αναπόσπαστο μέρος της διεθνούς διαστημικής κοινότητας
Cyprus Fintech Summit 2024: Η συγκέντρωση που πρόκειται να πυροδοτήσει την καινοτομία και την τεχνητή νοημοσύνη
Πρώτος εταιρικός και πλέον ένας από τους σημαντικούς δωρητές του TechIsland η PwC Κύπρου
Τα αποτελέσματα της έρευνας CITEA και η ανάλυση του Δείκτη CITEA-Τα σημαντικά ευρήματα
Το λογισμικό FRCS της Prognosys Solutions επαναπιστοποιήθηκε με το XBRL
Η IBM παρουσιάζει τα Granite 3.0: Υψηλής απόδοσης μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για επιχειρήσεις
Δυναμική παρουσία κυπριακών επιχειρήσεων πληροφορικής στην Έκθεση GITEX στο Ντουμπάι
Το cloud ERP ακολουθεί την ανάπτυξη της επιχείρησής σας-To σύστημα της Softone
Καλώδιο οπτικών ινών συνολικού μήκους 521.020 χιλιομέτρων για να συνδέσει Κύπρο, Ελλάδα, Ισραήλ, Γαλλία και Ιταλία
Samsung: Αναπτύσσει την πρώτη DRAM 24Gb GDDR7 για AI Computing επόμενης γενιάς-Tαχύτητα άνω των 40Gbps