Για ποιους λόγους η payabl. επέλεξε να εγκατασταθεί στην Κύπρο

Το case study της payabl., που επέλεξε την Κύπρο για μετεγκατάσταση, ανέδειξε το «Cyprus: The new Global Technology and Innovation Hub».

Στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, η Group CEO της payabl., Ugne Buraciene, είπε πως βρίσκεται στην Κύπρο για περισσότερο από μια δεκαετία και δραστηριοποιείται στη βιομηχανία fintech.

Eξηγώντας στο κοινό τους λόγους της απόφασης της εταιρείας για επέκταση στη χώρα μας, η Group CEO ανέφερε πώς οι ιδρυτές από τη Γερμανία έλαβαν υπόψη, τότε, το 2011 τα εξής: Την ευνοϊκή φορολογία, το φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον και την υψηλή εξειδίκευση στην αγγλική γλώσσα.

Μόλις λήφθηκε η απόφαση, σημείωσε, η εταιρεία έλαβε την άδεια από την Κεντρική Τράπεζα σε χρόνο ρεκόρ, κάτι που σήμερα δεν θα ήταν εφικτό. Η κ. Buraciene εισήλθε στην εταιρεία το 2020 με αποστολή να διευκολύνει το ταξίδι της επιχείρησης σε μια νέα εποχή και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να την μεγαλώσει και να την μετατρέψει σε έναν από τους ηγέτες του κλάδου.

Σήμερα, πρόσθεσε, η εταιρεία έχει το 50% της ομάδας της με έδρα την Κύπρο, προσλαμβάνοντας κυρίως τοπικά ταλέντα. Ανέφερε ότι από τότε που έφθασε στη χώρα, έγιναν αρκετές βελτιώσεις στο μέτωπο της δημόσιας πολιτικής, αλλά υπάρχουν ακόμα περισσότερα που πρέπει να γίνουν για να μπορέσουν οι εταιρείες τεχνολογίας να αναπτύξουν την επιχείρησή τους.

«Γενικά, θα έλεγα ότι η Κύπρος είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση», είπε καταληκτικά, παροτρύνοντας έτσι κι άλλες εταιρείες να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας.

Δειτε Επισης

Γιατί έρχονται στην Κύπρο οι Google, Amazon, SalesForce & Binance;
NEDECO: Σχεδιάστε σήμερα τη μελλοντική σας ανάπτυξη και βιωσιμότητα
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Είκοσι νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός του 2024-Τα πλάνα του Υφ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας