powered by

Αυτός είναι ο σύγχρονος παιδότοπος στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού (photos)

Σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, πλήθος παιδιών της Λεμεσού απόλαυσαν τον εντυπωσιακά αναβαθμισμένο παιδότοπο του Δημόσιου Κήπου.
Ο Δήμος Λεμεσού υποδέχτηκε τα παιδιά της πόλης και τους γονείς τους, χθες Κυριακή 28 Μαΐου με ένα πάρτυ για την έναρξη λειτουργίας του αναβαθμισμένου Παιδότοπου στον ιστορικό Δημόσιο Κήπο. Τα παιδιά βρέθηκαν μπροστά σε ένα εντυπωσιακά μεταμορφωμένο χώρο που συνδυάζει τη φύση και τη διασκέδαση σε ένα περιβάλλον φιλικό και ασφαλές για τα παιδιά.

paidotoposlemesou3

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από τη μεγάλη ανταπόκριση που έδειξαν οι δημότες μας», ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Νίκος Νικολαΐδης. «Είμαστε πολύ περήφανοι για τη δημιουργία ενός χώρου όπου η φύση συναντάται με τη χαρά των παιδιών. Ο Παιδότοπος αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο τη δέσμευση του Δήμου προς τις νέες γενιές για τη δημιουργία χώρων που θα σφύζουν από ζωντάνια και θα προορίζονται για όλους, χωρίς αποκλεισμούς», πρόσθεσε.

O αναβαθμισμένος παιδότοπος βρίσκεται γύρω από μία προϋπάρχουσα, ανακαινισμένη όαση και περιλαμβάνει χώρο για ξεκούραση, καθώς επίσης υπερσύγχρονα παιχνίδια από τα οποία τα περισσότερα είναι σχεδιασμένα για χρήση από παιδιά όλων των ικανοτήτων. Ο Παιδότοπος έχει σχεδιαστεί με στόχο να ενθαρρύνει τη σωματική δραστηριότητα, την κοινωνική αλληλεπίδραση και τη διανοητική εξάσκηση. Περιλαμβάνει παιχνίδια, όπως ένα ναυάγιο, μια μικρογραφία του λιμανιού της Λεμεσού, ένα πλανητάριο, πίνακες αναρρίχησης, κούνιες, τσουλήθρες, μια εξειδικευμένη περιοχή για νήπια, όπως επίσης και ένα διαδραστικό παιχνίδι (Yalp Sona).

paidotoposlemesou6

Κάθε κομμάτι του εξοπλισμού συμβάλλει σε μια συγκεκριμένη μυθική θεματική αφήγηση, δημιουργώντας μια αίσθηση μαγείας στην εμπειρία του παιχνιδιού.

Ο σχεδιασμός και τα μέτρα ασφαλείας του Παιδότοπου είναι εναρμονισμένα με τις προδιαγραφές που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση και διασφαλίζουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά. Κάθε παιχνίδι και πάτωμα ασφαλείας, όπως επίσης και ο ίδιος ο Παιδότοπος ως σύνολο, είναι πιστοποιημένα από αδειούχο εταιρεία.

paidotoposlemesou5

Η δημιουργία του Παιδότοπου, τον οποίο θα διαχειρίζεται ο Δήμος Λεμεσού, έγινε εφικτή χάρη στη δωρεά της επενδυτικής εταιρείας Midbrain που ανήκει στους Peter Skoromnyi, Matvey Timoshenko και Oleg Grushevich, ιδρυτών και πρώην ιδιοκτητών της Easybrain και αποτελεί δώρο προς τους δημότες της Λεμεσού, που θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν τα όσα τους προσφέρει εντελώς δωρεάν.

paidotoposlemesou4

Η εκδήλωση που έλαβε χώρα την πρώτη μέρα λειτουργίας του Παιδότοπου οργανώθηκε από τον Δήμο Λεμεσού και περιλάμβανε δραστηριότητες όπως face-painting, ταχυδακτυλουργικό σόου και ζωντανή μουσική, μαζί με δωρεάν σνακ και χυμούς, προσφορά των εταιρειών Mc Donalds και ΚΕΟ. Την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τόσο οι κάτοικοι της Λεμεσού όσο και επισκέπτες από άλλες πόλεις, που δημιούργησαν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα στην καρδιά της πόλης.

Ο Δήμος Λεμεσού στέλνει τις θερμές ευχαριστίες του στους δημότες για τη μεγάλη ανταπόκριση και προσκαλεί τους πάντες να απολαύσουν τον ολοκαίνουργιο και αναβαθμισμένο Παιδότοπο, καθώς επίσης και τον πανέμορφα διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο του Δημόσιου Κήπου.

Δειτε Επισης

Έρχονται τρία νέα σχέδια περαιτέρω ενίσχυσης της απασχόλησης με στόχο την εργοδότηση 1.760 ατόμων
Η δυναμική του τουρισμού μέσα από τους αριθμούς...Οι 4.040.200 αφίξεις και τα έσοδα ύψους €3.209,4 εκ. το 2024
Η γαλακτοβιομηχανία Όμηρος, το μπαράζ επενδύσεων και η πολλαπλή στόχευση της καθόδου στην Κύπρο
Δυναμική παρέμβαση ACTTA για την ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Αδιανόητη η λήψη απεργιακών μέτρων»
Τα κριτήρια για τα €4 εκατ. ανά έτος την επόμενη τριετία με στόχο την αύξηση της παραγωγής αιγοπρόβειου γάλακτος
Riva Beachouse: Ένα εστιατόριο εμπνευσμένο από τις δεκαετίες του ’60 και ’70 στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Μιχάλης Μίτας: Το brand Πάφος ως τουριστικός προορισμός και πώς θα ενδυναμώσει την θέση της στον παγκόσμιο χάρτη
Χρ. Πατσαλίδης: Σημαντική ανθεκτικότητα για την οικονομία, αξιοσημείωτη η πρόοδος του τραπεζικού τομέα
Βάζουν όρο για να πάνε σε συνάντηση οι συντεχνίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων-Πυρετώδεις διεργασίες και για ΑΤΑ
Costa Nopia: Έρχεται μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές αναπτύξεις στην Ελλάδα από τον Όμιλο Λεπτός