Κυπριακής καταγωγής χρηματιστής ένοχος για απάτη στο Λονδίνο

Ένοχο για απάτη κήρυξαν τον κυπριακής καταγωγής χρηματιστή, Αντώνη Κωνσταντίνου, οι ένορκοι σε δικαστήριο του Λονδίνου.

Ο ιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας υποσχόταν στους επενδυτές εντυπωσιακά κέρδη της τάξης σχεδόν του 60% το χρόνο μέσω συναλλαγών στην αγορά συναλλάγματος, που τους έπειθε ότι ήταν ασφαλείς.

Τα ποσά που του εμπιστεύονταν οι επενδυτές, από 50 μέχρι και 100.000 λίρες έκαστος, ωστόσο, δεν τοποθετούνταν στην αγορά συναλλάγματος, αλλά σε διαφημιστικές εκστρατείες για την εταιρεία, σε υψηλου προφίλ χορηγίες εκ μέρους της εταιρείας (μεταξύ άλλων στην ποδοσφαιρική ομάδα Τσέλσι και σε αγώνες πυγμαχίας) και στην αγορά πολυτελών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για τον ίδιο.

Ο 41χρονος υπολογίζεται ότι έλαβε συνολικά 70 εκ. λίρες από εξαπατηθέντες πελάτες στο διάστημα 2013-2015.

Συνελήφθη το 2015 στα γραφεία της εταιρείας του στο Σίτι του Λονδίνου. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά πριν από το τελικό στάδιο της δίκης του εξαφανίστηκε, με αποτέλεσμα να έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του.

Η ποινή για την ερήμην του καταδίκη θα απαγγελθεί στις 9 Ιουνίου.

Όταν ο χρηματιστής είχε απασχολήσει για πρώτη φορά τη δημοσιότητα στη Βρετανία, συνεργάτες του τον είχαν παρομοιάσει με τον χαρακτήρα της ταινίας «Ο λύκος του Wall Street» που υποδυόταν ο Λεοναρντο ντι Κάπριο. Δεν δίσταζε να πετά στους υπαλλήλους του δεσμίδες με χαρτονομίσματα, να χύνει σαμπάνιες στα κεφάλια τους και να υποχρεώνει υπαλλήλους να πίνουν μπουκάλια βότκα.

Ο καταδικασθείς είναι γιος Βρετανοκύπριου μεγιστάνα της μόδας, ο οποίος είχε βρεθεί δολοφονημένος το 1985.

Η υπόθεση παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα ανεξιχνίαστα αστυνομικά μυστήρια της Βρετανίας.

Δειτε Επισης

Ντέμης Χασάμπης: Ο Κύπριος που κατέκτησε το Νόμπελ και την κορυφή της τεχνητής νοημοσύνης
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Frederick ο διακεκριμένος Καθηγητής Jeffrey Sachs
Tariff(α)s εκ πεποιθήσεως…Η φιλοσοφία και κοινωνικοοικονομική θεώρηση πίσω από το φορολογικό κρεσέντο του Τραμπ
Τιμητική διάκριση στην Ελλάδα για τον Ε/κ επιχειρηματία και συγγραφέα Δρ. Δημήτριο Ζάμπογλου
Η Χριστίνα Πέτρου εκπροσωπεί την Κύπρο στη Milan Design Week
ΤΕΠΑΚ: Βράβευση ερευνήτριας Δρ. Πηνελόπης Κωνσταντίνου στα Βραβεία Έρευνας του ΙδΕΚ
Theo Paphitis: Το success story, το Dragon’s Den και η κατάκτηση της κορυφής του λιανεμπορίου
Η Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ISHCCO-Τιμή για το ΕΤΕΚ
Ο Χάρης Χατζησάββας COO της Astras Group of Companies και Astras Oncology Network
Global Leader ο Δημήτρης Σκουρίδης-Ανάμεσα στους κορυφαίους 100 διεθνείς ηγέτες για το έτος 2025