N. Psaras Construction: Ασφάλεια και υγεία στον κατασκευαστικό τομέα

Η Ασφάλεια και η Υγεία στον κατασκευαστικό τομέα της Κύπρου είναι ένα κεφάλαιο το οποίο χρειάζεται συνεχής επίβλεψη, βελτίωση και περαιτέρω συμμόρφωση τόσο από τις εργοληπτικές εταιρείες όσο και από την μεριά των μελετητών αλλά και των ιδιοκτητών του κάθε έργου. Κύρια προτεραιότητα πρέπει πάντα να είναι η ανθρώπινη ζωή, και αυτό θα επιτυγχάνεται μόνο με υγιής συνεργασία, ευαισθητοποίηση και συμμόρφωση στις νομοθεσίες περί θεμάτων ασφάλειας και υγείας.

Βάση των στατιστικών που εκδίδει το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, τα τελευταία τρία χρόνια (2019-2021), γνωστοποιήθηκαν συνολικά 941 ατυχήματα στον κατασκευαστικό τομέα στις ελεύθερες περιοχές του νησιού. Αριθμός ο οποίος, προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία έχοντας υπόψη τον μικρό συνολικό αριθμό του πληθυσμού της Κύπρου. Ρεαλιστικά, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι αυτά τα νούμερα αφορούν μόνο τα συμβάντα που γνωστοποιήθηκαν, αφού είναι πολύ πιθανόν ο συνολικός πραγματικός αριθμός να είναι αρκετά μεγαλύτερος.

Untitled-8

Ως N.Psaras Construction, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να συμβάλουμε στην μείωση των εργατικών ατυχημάτων. Η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση προς όλο το προσωπικό μας τόσο σε πρακτικές εφαρμογές όσο και σε γραφειακές διαδικασίες φάνηκε ότι είναι το πιο δυνατό όπλο προς εξάλειψη των κινδύνων και στην δημιουργία και διατήρηση ασφαλών χώρων εργασίας. Απόδειξη των πιο πάνω είναι η πιστοποίηση της εταιρείας μας με το ISO 45001:2018 το οποίο αφορά την δημιουργία και την διαχείριση συστήματος Ασφάλειας και Υγείας των εργοταξίων και των γραφείων της εταιρείας. Το γεγονός επίσης πως δύο στελέχη μας είναι πιστοποιημένα με το διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό ‘’Nebosh International General Certificate in Occupational Health & Safety’’ είναι επίσης ένα στοιχείο το οποίο μας ενισχύει στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης όλου του προσωπικού μας σχετικά με τα θέματα Ασφάλειας και Υγείας.

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής, η εταιρεία μας διαθέτει εσωτερικά, τμήμα ασφάλειας και υγείας το οποίο απαρτίζεται από εκπαιδευμένα άτομα όπου σε εβδομαδιαία βάση διεξάγουν εσωτερικούς ελέγχους ούτως ώστε να γίνονται βελτιώσεις όπου χρειάζεται με στόχο πάντα την εξάλειψη των επικίνδυνων καταστάσεων και ατυχημάτων.

Οι συνεχείς επενδύσεις για αγορά καινούργιων μηχανημάτων και μέσων ατομικής προστασίας, αφορά ένα μεγάλο κονδύλι της εταιρείας μας, ωστόσο είναι κάτι το οποίο όχι μόνο μας βοηθά να έχουμε ασφαλείς εργασιακούς χώρους στα εργοτάξια και στα γραφεία μας, αλλά βοηθά επίσης και την παραγωγικότητα του προσωπικού μας αφού είναι ξεκάθαρο πλέον ότι όταν οι εργαζόμενοι δουλεύουν με ασφάλεια, είναι αυτομάτως πιο δραστήριοι και παραγωγικοί.

Ο τομέας της Ασφάλειας και Υγείας είναι ένα κεφάλαιο που δεν μας επιτρέπει ποτέ να επαναπαυόμαστε και υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να πετυχαίνουμε πάντα τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από τα μηδέν ατυχήματα.

Ορέστης Θεοφυλάκτου

Health & Safety Officer

Nebosh International Certificate in Occupational Health & Safety

N.Psaras Construction Co Ltd

Δειτε Επισης

Ελίκκος Ηλία: Μεγάλο ενδιαφέρον για το Σχέδιο Πολεοδομικής Αμνηστίας-Πόσες αιτήσεις υποβλήθηκαν
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Cyview: Νέα πεζογέφυρα στα Λατσιά για βελτιωμένη προσβασιμότητα
Αποδίδει καρπούς η ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική του Υπ. Εσωτερικών-Αξιοποιείται από τους πολίτες η βοήθεια
Στα δικαστήρια ο δρόμος Πάφου-Πόλης… «Ο εργολάβος ερμηνεύει με δικό του τρόπο τις πρόνοιες»
Μήνας επενδυτικών ευκαιριών από την Gordian
Γιάννης Μισιρλής: Κοινός στόχος όλων η εξεύρεση ριζικών λύσεων για επίλυση του στεγαστικού προβλήματος
Τα κίνητρα στους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης για προσιτή στέγη και οι τρόποι αξιοποίησης με παραδείγματα
Πωλείται το «Royiatiko» στην παλιά Λευκωσία-Η τιμή και τα χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου (pics & vid)
Ελίκκος Ηλία: Αυξημένο ενδιαφέρον επιχειρηματιών ανάπτυξης γης για επενδύσεις στην αγορά προσιτής κατοικίας