Σ. Χειμώνας: Προχωράμε στο επόμενο βήμα για παροχή υπηρεσιών σε πολίτες και επιχειρήσεις

«Στόχος του Υφυπουργείου είναι οι υπηρεσίες για πολίτες και επιχειρήσεις να είναι απλές, κατανοητές και ομοιόμορφες», δήλωσε ο Στέλιος Χειμώνας, Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Σε χαιρετισμό του στο Συνέδριο «Framework for the Digital Transformation of Government Services» που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου είπε πως από την ίδρυσή του, τον Μάρτιο του 2020, το Υφυπουργείο έχει σχεδιάσει και μέχρι σήμερα υλοποιείται ένα ολιστικό πλάνο μεταρρύθμισης του υφυπουργείου. Η σημαντικότερη μεταρρύθμιση είναι ο τρόπος παραγωγής και προσφοράς υπηρεσιών στον πολίτη κα στις επιχειρήσεις, υποστήριξε ο κ.Χειμώνας ο οποίος, μίλησε στη συνέχεια για την νέα μεθοδολογία που εισήγαγε το Υφυπουργείο σε συνεργασία με το GDS του Ηνωμένου Βασιλείου. Το έργο διήρκησε ενάμιση χρόνο είπε και συμπλήρωσε: «Δημιουργήσαμε μια μεθοδολογία ανάπτυξης των υπηρεσιών και σχεδιάσαμε τον τρόπο με τον οποίο θα προσφοροδοτούμε τις υπηρεσίες.

"Σήμερα έχουμε φτάσει στην ολοκλήρωση των προπαρασκευαστικών και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, που θα είναι οι μίνι διαγωνισμοί, είπε ακολούθως. Ενημέρωσε το κοινό ότι τη διαδικασία θα διενεργεί το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής κάτω από την εποπτεία της κεντρικής ομάδα του Digital Services Factory (DSF).

Oλοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ.Χειμώνας είπε πως το εγχείρημα είναι κοινό έργο με συνεργάτες τις ίδιες τις εταιρείες και πως το service standard προνοεί ανάπτυξη υπηρεσιών agile μεθοδολογίας. "Στόχος", είπε, "είναι οι υπηρεσίες να είναι απλές, κατανοητές και ομοιόμορφες για τον πολίτη και τις επιχειρήσεις".

Δειτε Επισης

SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Η εμπειρία στο 4th Summer School For Female Leadership In The Digital Age-Ένα πρόγραμμα της Huawei (pics)
Το European Researchers’ Night επιστρέφει στην Κρατική Έκθεση στις 27 Σεπτεμβρίου
Cablenet: Φέρνει το γαλλικό πρωτάθλημα Ligue 1 ξανά στην οθόνη σας με νέα πενταετή συμφωνία
Google: Πώς γεννήθηκε η μηχανή αναζήτησης που άλλαξε τον κόσμο
Η κυπριακή startup τεχνητής νοημοσύνης Placy συγκεντρώνει €1 εκατ. στον pre-seed γύρο χρηματοδότησης
Πώς να εξασφαλίσετε απρόσκοπτη ενσωμάτωση του ERP και η σημασία του συστήματος
Τεχνητή Νοημοσύνη: Το 92% των θέσεων εργασίας στον τομέα της πληροφορικής θα αλλάξει λόγω AI
Microsoft: Έρχονται αλλαγές μετά το παγκόσμιο IT μπλακ άουτ