Αννίτα Δημητρίου: Συμβολή του CIM στην καθιέρωση της χώρας ως διεθνής κόμβος

Το CIM μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην καθιέρωση της χώρας μας ως διεθνούς κόμβου ποιοτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κέντρου αριστείας», δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Business School στη Λευκωσία για τα 45 χρόνια Teaching Success, όπου επί ευκαιρίας, επανέλαβε τη στήριξη και την υπερηφάνεια της Βουλής για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Σε ομιλία της, την οποία διάβασε εκ μέρους της Προέδρου η Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ και βουλεύτρια, Σάββια Ορφανίδου, η κ. Δημητρίου σχολίασε αρχικά πως, εδώ και σαράντα πέντε χρόνια, το CIM αναπτύσσεται και εξελίσσεται αδιάκοπα σε ένα ολοκληρωμένο Business School εξαιρετικού επιπέδου και υψηλών ακαδημαϊκών προδιαγραφών, ενώ μέσω ακαδημαϊκών προγραμμάτων και εντυπωσιακών στρατηγικών συνεργασιών με την επιχειρηματική κοινότητα, έχει εξοπλίσει γενιές αποφοίτων με τις δεξιότητες και τις γνώσεις που απαιτούνται για να διαπρέψουν στον κόσμο των επιχειρήσεων.

«Ο εξοπλισμός της χώρας μας με εξειδικευμένους επαγγελματίες και με επιχειρηματικό δαιμόνιο έχει οδηγήσει στη σταθερή ανάδειξη της Κύπρου σε διεθνή κόμβο επιχειρήσεων και επενδύσεων, γεγονός που έχει αποδειχθεί ένα υγιές πλαίσιο για την οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε.

Το μέλλον του επιχειρηματικού τομέα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της μετά-COVID-19 εποχής, στις συνέπειες της συνεχιζόμενης επίθεσης κατά της Ουκρανίας και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας, είπε στη συνέχεια, και ως εκ τούτου, «οι σπουδές στον τομέα των επιχειρήσεων παραμένουν πάντα επίκαιρες προκειμένου να συμβαδίζουν και να συνεχίσουν να προσαρμόζονται στις τελευταίες τάσεις και επιχειρηματικές προκλήσεις»

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι το CIM - Cyprus Business School μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην καθιέρωση της χώρας μας ως διεθνούς κόμβου ποιοτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κέντρου αριστείας.

Ακολούθως είπε: «Είναι γι' αυτούς τους λόγους που η Βουλή της Κύπρου ήταν πάντα υποστηρικτική και υπερήφανη για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας. Θα ήθελα να τονίσω ότι η Βουλή έχει θέσει την εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένης της δια βίου μάθησης, ψηλά στην ατζέντα του ως θεμελιώδη πτυχή της δημιουργίας ενός εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού και της προώθησης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας».

Κλείνοντας, είπε πως «τα σαράντα πέντε χρόνια λειτουργίας του ιδρύματος είναι ένα ορόσημο και ένας λόγος για τον οποίο πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. Είμαι βέβαιη ότι το CIM-Cyprus Business school θα συνεχίσει με υπευθυνότητα να εξελίσσεται με αριστεία, με γνώμονα τις αξίες της συμμετοχικότητας, των ίσων ευκαιριών και της ευρύτερης δέσμευσης για ακαδημαϊκή και κοινωνική ανάπτυξη. Είμαι επίσης βέβαιη ότι θα συνεχίσει να παρέχει στους σημερινούς και μελλοντικούς φοιτητές του μια δημιουργική και καινοτόμο επιχειρηματική κουλτούρα, επιχειρηματική ηθική και τεχνογνωσία για μια επιτυχημένη καριέρα στις επιχειρήσεις».

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων