Παρουσίαση καινοτόμας τεχνολογίας παραγωγής βιομεθανίου

Η διαπιστευμένη καινοτόμα επιχείρηση InoMob LTD, σε στρατηγική συνεργασία με τον διεθνούς εμβέλειας Όμιλο παροχής ενεργειακών προϊόντων Island Oil Holdings, έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη τεχνολογίας αναβάθμισης βιοαερίου και παραγωγής Ανανεώσιμου Φυσικού Αερίου (ΒιοΜεθανίου), μέσω αναερόβιας χώνευσης κτηνοτροφικών και άλλων οργανικών αποβλήτων.

Την τεχνολογία παρουσίασαν οι δύο εταιρείες για πρώτη φορά σε τελετή στο λιμάνι Λεμεσού μπροστά σε εκλεκτούς προσκεκλημένους.

Προλογίζοντας την παρουσίαση, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Γιώργος Παπαναστασίου, τόνισε την σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών για ανάπτυξη τεχνολογίας, λέγοντας πως δημιουργούν αίσθημα αισιοδοξίας για την επίτευξη των «πράσινων» στόχων που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η τεχνολογία που παρουσιάστηκε έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί εγχώρια, από Κύπριους επιστήμονες, με στόχο την μετατροπή της διαχρονικής πρόκλησης διαχείρισης οργανικών αποβλήτων σε μια μοναδική ευκαιρία βελτίωσης του ανθρακικού αποτυπώματος των βαρέων μεταφορών του τόπου με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

viomethanio2

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της αναβάθμισης βιοαερίου (διαχωρισμό διοξειδίου του άνθρακα από το ρεύμα βιομεθανίου) το οποίο παράγεται από την αναερόβια χώνευση οργανικών αποβλήτων. Το βιοαέριο από τη διαχείρηση οργανικού φορτίου μετατρέπεται σε ένα εγχώρια παραγόμενο βιοκαύσιμο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συμπληρωματική χρήση με το ντίζελ, ή και αυτόνομα, με σκοπό την απανθρακοποίηση του τομέα των βαρέων μεταφορών συμπεριλαμβανομένης και της ναυτιλίας.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Island Oil Holdings, κ. Χρυσόστομος Παπαβασιλείου, σε δηλώσεις του είπε πως η Island Oil Holdings αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στην απεξάρτηση της ναυτιλίας καθώς και άλλων κλάδων της Κυπριακής βιομηχανίας από τον άνθρακα.

«Έχουμε υποχρέωση απέναντι στις επόμενες γενιές να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια της InoMob και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο και ασφαλές περιβάλλον», συμπλήρωσε.

Από μεριάς του ο Δρ. Σωτήρης Πετρακίδης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της InoMob LTD εξήρε τη σημασία της εγχώριας παραγωγής βιομεθανίου ως ένα βιώσιμο, και οικονομικά ανταγωνιστικό βιοκαύσιμο, και τόνισε την σημασία παραγωγής εγχώριας τεχνολογίας και τεχνογνωσίας αφενός προς τη κατεύθυνση της κυκλικής οικονομίας και αφετέρου της απανθρακοποίησης του τομέα των βαρέων μεταφορών του τόπου συμπεριλαμβανομένης της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands