Η φιλοσοφία της αφοσίωσης και της δέσμευσης της Ινδίας προς την ανθρωπότητα

Ο Ινδικός Στρατός και η Εθνική Δύναμη Αντιμετώπισης Καταστροφών έγιναν παγκόσμια σύμβολα εμπιστοσύνης κάθε φορά που μια καταστροφή χτυπούσε κάποια γωνιά του κόσμου - η Ινδία ήταν η πρώτη που έσπευδε να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια. Είτε ήταν ο σεισμός στο Νεπάλ, η κρίση στις Μαλδίβες, είτε ένοπλες συγκρούσεις στη Σρι Λάνκα, η Ινδία ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή για να βοηθήσει. Κάτι που υπήρξε εμφανές κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID, όταν η Ινδία προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό παρέχοντας φάρμακα και εμβόλια. Η Ινδία ήταν μία από τις πρώτες χώρες που ανταποκρίθηκαν μετά τον καταστροφικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία παρέχοντας βοήθεια μέσω της «Επιχείρησης Dost». Αυτή είναι η ηρωική ιστορία της «Επιχείρησης Dost», την οποία ο Ινδικός Στρατός, η Πολεμική Αεροπορία και η Εθνική Δύναμη Αντιμετώπισης Καταστροφών μοιράστηκαν με τον Πρωθυπουργό Narendra Modi κατά την επιστροφή τους από τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Αυτό καταδεικνύει την ευαισθησία της νέας Ινδίας, εμποτισμένη με το πνεύμα του Vasudhaiva Kutumbakam, για τον οποίο το ανθρώπινο ενδιαφέρον είναι πρωτεύον, είτε εντός είτε εκτός Ινδίας. Όταν η ινδική σημαία μεταφέρεται σε άλλη χώρα, οι πολίτες αυτής της χώρας να είναι βέβαιοι ότι θα βοηθηθούν. Μετά τις πρόσφατες καταστροφές σε Τουρκία και τη Συρία, ο κόσμος έγινε μάρτυρας μιας ακόμη εκδήλωσης αυτής της εικόνας της Ινδίας. Η «Χρυσή Ώρα» είναι κρίσιμη για οποιαδήποτε επιχείρηση διάσωσης και ο τρόπος με τον οποίο η ινδική ομάδα διάσωσης διεξήγαγε τις επιχειρήσεις στις σεισμόπληκτες περιοχές με αποτελεσματική στρατηγική προετοιμάζοντας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σκόρπισε παντού χαρά και ικανοποίηση.

Για πρώτη φορά, γυναίκες συμμετείχαν σε μια επιχείρηση διάσωσης, γεγονός που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα. Στην πραγματικότητα, κάποιος μπορεί να χαρακτηριστεί «αυτοδύναμος» όταν είναι ικανός να βοηθήσει τον εαυτό του, και «ανιδιοτελής» όταν βοηθάει τους άλλους. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τα άτομα αλλά και για τα έθνη. Ως αποτέλεσμα, μαζί με την αυτοδυναμία, η Ινδία έχει ενισχύσει την ταυτότητά της ως ανιδιοτελής χώρας τα τελευταία χρόνια. Η ταχύτητα με την οποία η Ινδία παρείχε ανακούφιση κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας Τουρκίας-Συρίας δείχνει την ετοιμότητά της για τέτοιου είδους καταστροφές. Έχει επίσης τραβήξει την προσοχή όλου του κόσμου. Τώρα, η σκέψη της Ινδίας είναι να ενισχύσει την ικανότητά της για ανακούφιση και διάσωση από καταστροφές, προκειμένου να ενισχύσει την ταυτότητά της ως η καλύτερη ομάδα αρωγής και διάσωσης στον κόσμο.

«Όσο καλύτερα προετοιμαστούμε, τόσο καλύτερα θα είμαστε σε θέση να υπηρετήσουμε τον κόσμο», λέει ο πρωθυπουργός Modi . «Σίγουρα, ο κόσμος έχει δει τη δύναμη της Ινδίας σε κάθε καταστροφή τα τελευταία χρόνια. Καταφέραμε να μειώσουμε σημαντικά τις απώλειες ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, υπερβαίνοντας τις αποζημιώσεις και τη διανομή υλικών ανακούφισης. Σας διαβεβαιώνω ότι οι επόμενες γενιές θα θυμούνται τι έχει κάνει η χώρα μας για τις άλλες χώρες. Όπου κι αν προσγειωθεί το Globemaster της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο κόσμος είναι σίγουρος ότι έχει φτάσει η βοήθεια. Υπάρχει εμπιστοσύνη στην Ινδία ότι θα βοηθήσουμε εμπράκτως και με όλα μας τα μέσα. Είτε στην Τουρκία, είτε στη Συρία, ολόκληρη η ομάδα έχει εφαρμόσεις αυτές τις ινδικές αξίες με κάποιο τρόπο. Θεωρούμε ότι όλος ο κόσμος είναι μια οικογένεια. Εάν υπάρχει κάποια κρίση που επηρεάζει οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας, τότε είναι ιερό καθήκον της Ινδίας να τους παρέχει άμεση βοήθεια. Ανεξάρτητα από τη χώρα, η Ινδία βάζει την ανθρώπινη ζωή πάνω από όλα” κατέληξε ο Ινδός Πρωθυπουργός.

Δειτε Επισης

Ανεβάζουν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι της «Larnaca Public Transport»-Προχωρούν σε 24ωρη απεργία
Ένατος αγώνας δρόμου ΑΛΦΑΜΕΓΑ RUN AS ONE στις 20 Οκτωβρίου και με στόχο να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ συμμετοχών
Η διαδραστική ενέργεια της Anytime για στήριξη της ασφαλούς οδήγησης-«Εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»
Νέα εκστρατεία ΕΚΚ για την αυξανόμενη επίδραση των ΜΚΔ και των finfluencers στις χρηματοοικονομικές αγορές
Επίσημος destination partner του Inspire Festival 2024 η ΕΤΑΠ Λευκωσίας
ΚΝΕ: Μηνιαία συνάντηση των μελών του με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας
GrantXpert Consulting: Επιτυχημένο σεμινάριο για ανάπτυξη ανθεκτικών ηγετικών στελεχών σε Λάρνακα και Λευκωσία
DiscoverEU: Ευκαιρία σε νέους και νέες 18 ετών να εξερευνήσουν την πλούσια ποικιλομορφία της Ευρώπης μέσω ταξιδιών
Οι 19 επιχειρηματίες που πριν από 64 χρόνια οραματίστηκαν και ίδρυσαν την ΟΕΒ-Η πορεία μέσα στον χρόνο
Junior Achievement Κύπρου: Φοιτητική επιχειρηματικότητα-Έναρξη αιτήσεων για τα προγράμματα