Επίσκεψη μαθητών του Λυκείου Λιβαδιών στις εγκαταστάσεις της VTTV

Τις εγκαταστάσεις του τερματικού αποθήκευσης υγρών καυσίμων της VTT Vasiliko Limited στο Βασιλικό επισκέφθηκε ομάδα μαθητών του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος ΔΡΑΣΕ με στόχο να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές να ενημερωθούν για τη βιομηχανία αποθήκευσης, διαχείρισης και μεταφοράς υγρών καυσίμων στον τόπο μας αλλά και να κατανοήσουν τους πιθανούς κινδύνους και τη σημασία των πρωτοκόλλων προστασίας και πρόληψης που εφαρμόζονται στις εγκαταστάσεις της VTTV με σκοπό την ελαχιστοποίηση των κινδύνων και την προστασία των ανθρώπων και του περιβάλλοντος. Οι μαθητές πληροφορήθηκαν για τις διάφορες διαδικασίες και ελέγχους που ακολουθούνται για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία καθώς και για τα σχέδια αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχημάτων ή διαρροών.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί χαρακτήρισαν πολύ εποικοδομητική την επίσκεψη γιατί εκτός από τον επιμορφωτικό χαρακτήρα και τη μοναδική εμπειρία να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις και τον τρόπο που λειτουργεί ένα τερματικό αποθήκευσης και διαχείρισης πετρελαιοειδών, εταιρείες όπως η VTTV μπορούν να προσφέρουν στους μαθητές μια πρακτική και πραγματική εμπειρία και να τους εμπνεύσουν να επιλέξουν ένα κλάδο σπουδών και στο μέλλον να ακολουθήσουν επαγγελματικές διαδρομές που ίσως να μην είχαν σκεφτεί πριν.

Η ομάδα της VTTV κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να γίνει η επίσκεψη εκτός από επιμορφωτική, ελκυστική και διαδραστική για τους μαθητές και τους καθηγητές συνοδούς του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών, προσφέροντας την κατάλληλη καθοδήγηση και απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν.

Η VTT Vasiliko Limited αποτελεί μια κορυφαία εγκατάσταση αποθήκευσης υγρών καυσίμων στον τόπο μας όπου εφαρμόζονται αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας και πρόληψης με γνώμονα την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος, τα οποία είναι υψίστης σημασίας και αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρεία αλλά και για τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων