6ο Cyprus HealthCare Conference: Η οικονομική βιωσιμότητα του ΓεΣΥ

Η ευρωπαϊκή οικογένεια οικοδομεί εδώ και καιρό μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας όπου οι χώρες-μέλη προετοιμάζονται και αντιμετωπίζουν, συλλογικά, τις υγειονομικές κρίσεις. Στόχος παραμένει τα ιατρικά εφόδια να είναι διαθέσιμα, οικονομικά προσιτά και καινοτόμα. Η Ε.Ε κάνει διαρκείς προσπάθειες για να προστατεύσει καλύτερα την υγεία των πολιτών και να βελτιώνει την ανθεκτικότητα των ευρωπαϊκών συστημάτων υγείας.

Το ίδιο ισχύει και στην Κύπρο, όπου η διασφάλιση της διαρκούς αναβάθμισης του ΓεΣΥ, της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης προς όφελος του συνόλου των πολιτών από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Πολιτεία. Άλλωστε, το σχέδιο ΄Κύπρος το Αύριο’, περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις και σημαντικές επενδύσεις που διασφαλίζουν ένα ανθεκτικό και αποτελεσματικό σύστημα υγείας, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα καθολικής πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη στην χώρα.

Πόσο βιώσιμο είναι όμως το ΓεΣΥ και ποια προβλήματα έχει δημιουργήσει η εφαρμογή του;

Το 6ο Cyprus HealthCare Conference με θεματική «O τομέας της Υγείας στην Κύπρο: Τα προβλήματα, οι προοπτικές και οι εισηγήσεις για βελτίωση» έρχεται την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 για να παρουσιάσει το κρίσιμο αυτό ζήτημα και να αγγίξει το ζήτημα της βιωσιμότητάς του. Από τους πρωταγωνιστές του τομέα, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) διαδραματίζει έναν από τους πιο βασικούς ρόλους: Ο Οργανισμός που ιδρύθηκε με βάση τον περί Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμο (Ν.89(Ι)/2001) και αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο με τριμερή εκπροσώπηση (Κυβέρνηση, εργοδότες και εργαζόμενοι) και έχει ως αποστολή του την εφαρμογή του ΓεΣΥ στην Κύπρο.

Το Συνέδριο θα φιλοξενήσει παρουσίαση από τον Διευθυντή του Οργανισμού, Αντρέα Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο της οποίας, θα μιλήσει για την οικονομική βιωσιμότητα του ΓεΣΥ τα κενά και τις αδυναμίες που εντοπίστηκαν στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του και τα ενδεικνυόμενα μέτρα για αντιμετώπισή τους.

Who is who

Ο Αντρέας Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1971. Είναι κάτοχος πτυχίου BA Accounting, Finance and Economics του University of Essex. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιο Κύπρου και έχει επίσης πτυχίο στην Ποιμαντική και Κοινωνική Θεολογία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Είναι Εγκεκριμένος Ελεγκτής από το Ινστιτούτο Εγκεκριμένων Λογιστών της Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW) και Εγκεκριμένος Εσωτερικός Ελεγκτής από το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (IIA). Εργάστηκε στην εταιρεία PricewaterhouseCoopers και ακολούθως στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Από το 2006 εργάζεται στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και κατέχει τη θέση Διευθυντή.

Το Συνέδριο και η ατζέντα

Το Συνέδριο θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην επιχειρηματική πλευρά του Κλάδου. Άλλωστε, οι stakeholder αναζητούν τις νέες εμπορικές ισορροπίες, νέους πελάτες και νέες υπηρεσίες και πηγές εισοδημάτων. Στο σπουδαίο γεγονός θα αξιολογηθούν, ακόμη, οι ευκαιρίες για νέες επενδύσεις στον τομέα της Υγείας, καθώς υπάρχουν σχεδιασμοί και κινήσεις από επενδυτές τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

Κεντρικός πυρήνας του Συνεδρίου θα αποτελέσει το ΓεΣΥ. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου που θα λάβει χώρα στο Hilton Nicosia θα παρουσιαστούν, εξάλλου, επιτυχημένα case study του εξωτερικού. Στη ατζέντα περιλαμβάνεται και η λειτουργία του ΟΚΥπΥ και η αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων όπως επίσης και παράγοντας «ποιότητα» στις Υπηρεσίες Υγείας: Τι εννοούμε με τον όρο, πώς τη μετρούμε και πώς επιτυγχάνεται; Το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος.

Ο ρόλος των ασφαλιστικών εταιρειών στην μετά-ΓΕΣΥ εποχή είναι επίσης μία από τις θεματικές του Συνεδρίου, ενώ, στα highlight του γεγονότος είναι οι συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης: «Η αγορά των φαρμάκων στην Κύπρο» και «Επενδύοντας στον τομέα της υγείας» θα υποδεχτούν τους ειδικούς για συζητήσεις που όπως πάντα προσελκύουν το ενδιαφέρον.

Δηλώστε συμμετοχή και ενημερωθείτε ακόμη για τα ζητήματα στελέχωσης του τομέα της υγείας και της αξιολογήσεις του ανθρώπινου δυναμικού. Τέλος, στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και ξεχωριστή συζήτηση που αφορά στην τεχνολογία και τον τρόπο μέσω του όποιου ο ψηφιακός μετασχηματισμός μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειες αναβάθμισης.

Ποιους ενδιαφέρει

Το συνέδριο αφορά επαγγελματίες υγείας από όλο το εύρος του τομέα. Ειδικότερα, απευθύνεται σε επαγγελματίες από όλο τον κύκλο υπηρεσιών υγείας καθώς και στα οργανωμένα σύνολα των δικαιούχων. Ανάμεσα σε αυτούς:

  • Ιδιωτικά νοσηλευτήρια εντός και εκτός ΓΕΣΥ
  • Προσωπικοί και Ειδικοί Ιατροί
  • Γιατροί εκτός ΓΕΣΥ
  • Επιστημονικές Εταιρείες, Κλινικά Εργαστήρια, Διαγνωστικά Κέντρα, Φαρμακευτικές Εταιρείες, Εισαγωγείς και Διανομείς Φαρμάκων, Εταιρείες Ιατρικού Εξοπλισμού
  • Ασφαλιστικές Εταιρείες, Επενδυτές και Δυνητικοί Επενδυτές στον τομέα της υγείας
  • Ασθενείς

Πληροφορίες

Χορηγοί: Cablenet, Hellenic Bank, KPMG

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: πόρταλ REPORTER, περιοδικό ΙN Business, Super FM Radio, CBN: Cyprus Business News

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων