Kassatly: Γιατί επέλεξε την Κύπρο για επέκταση και το νέο προϊόν που θα λανσάρει

Τους λόγους για τους οποίους ο λιβανέζικος κολοσσός της βιομηχανίας ποτών Kassatly Chtaura επέλεξε την Κύπρο για επέκταση των εργασιών του, μέσα από την κατασκευή νέου εργοστασίου στη Λεμεσό, αναφέρει σε σε συνέντευξή του στο CBN, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Nayef Kassatly.

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του, ο Nayef Kassatly ανέλυσε τους στόχους και το όραμα της εταιρείας μέσα από την επέκτασή της στην Κύπρο, ανακοινώνοντας μάλιστα πως εντός του καλοκαιριού η Kassatly Chtaura θα λανσάρει στην κυπριακή αγορά μια νέα σειρά ποτών.

Σε ό,τι αφορά το εργοστάσιο, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το δεύτερο τετράμηνο του 2024 και θα εξυπηρετεί πελάτες σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν και 100 θέσεις εργασίας.

Διαβάστε εδώ: Kassatly Group Holding: «Πίνει» εις υγείαν της Κύπρου

Πώς προχωρούν οι κατασκευαστικές εργασίες του νέου εργοστασίου της Kassatly Chtaura στον Ύψωνα;

Το έργο προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα με κάποιες μικρές καθυστερήσεις. Η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί σχεδόν κατά 70%. Η εγκατάσταση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και του εξοπλισμού θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Ευελπιστούμε ότι μέχρι το 2ο τρίμηνο του 2024 το εργοστάσιο θα είναι σε πλήρη λειτουργία και θα εξυπηρετεί πελάτες ανά το παγκόσμιο.

ypsonas

Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για την εταιρεία σας, πώς ξεκίνησε και τα ορόσημά της;

Η Boutique Beverages Bottling Factory International LTD (BBBI) ιδρύθηκε στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στη Λεμεσό τον Ιούλιο του 2021. Αποτελεί μέλος του Ομίλου Kassalty, ενός σημαντικού παίκτη στη βιομηχανία ποτών και ροφημάτων στον Λίβανο, ο οποίος παράγει από τη δεκαετία του 1970 διάφορες κατηγορίες ποτών. Η BBBI θα παράγει αλκοολούχα και μη ανθρακούχα ποτά, που προορίζονται κυρίως για εξαγωγή.

Το όραμά μας είναι να είμαστε κορυφαίος καινοτόμος στα ποτά υψηλής ποιότητας και να παραμείνουμε μια εταιρεία «Boutique», που να προσφέρουμε trending ποτά και ροφήματα, καθώς και να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το πάθος, το ταλέντο και την σχολαστική δεξιοτεχνία στους ανθρώπους μας, παράγοντας πρώτης ποιότητας ποτά.

Η Kassatly Group Holding αποτελεί οικογενειακή κληρονομιά από το 1974. Ο όμιλος αναπτύχθηκε από τις τοπικές και περιφερειακές αγορές στις παγκόσμιες, μέσα από συνεχείς προσπάθειες και ανάπτυξη νέων προϊόντων, καλύπτοντας τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών. Σήμερα ο όμιλος παράγει αλκοολούχα και μη αλκοολούχα ποτά, τα οποία πωλούνται σε 40 χώρες.

Collage Maker-27-Apr-2023-08-48-AM-2346

Τι σας έκανε να επιλέξετε την Κύπρο για να επεκτείνετε την επιχείρησή σας;

Η Κύπρος προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Μερικά από αυτά είναι τα φορολογικά κίνητρα, η γεωγραφική θέση στο κέντρο της Μεσογείου και στο κέντρο της διαδρομής μεταξύ χωρών του Αραβικού Κόλπου, της Αφρικής και της Ευρώπης.

Επίσης, η Κύπρος βρίσκεται πολύ κοντά στον Λίβανο, μισή ώρα πτήση μακριά, όπου και εδρεύει η μητρική μας εταιρεία.

Ποιος ο αριθμός προσωπικού που θα απασχολήσει η εταιρεία; Θα φέρετε προσωπικό από τον Λίβανο ή θα προσλάβετε Κύπριους;

Κάποια από τα ανώτατα στελέχη θα προσληφθούν από τον Λίβανο, ενώ η υπόλοιπη ομάδα θα προσληφθεί τοπικά ή από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ θα εκπαιδεύεται από την ομάδα του Λιβάνου τα πρώτα χρόνια.

Το εργοστάσιο, σε μια περίοδο πέντε ετών, θα δημιουργήσει περίπου 100 θέσεις εργασίας για την Κύπρο, την Ευρώπη και άλλες χώρες, με βάση το απαραίτητο ταλέντο στο νησί που ταιριάζει με την απαιτούμενη θέση.

Διαβάστε εδώ: Kassatly Group Holding: Έρχεται και δημιουργεί πέραν των 100 θέσεων εργασίας

Σκοπεύετε να κάνετε άλλες επενδύσεις στην Κύπρο; Ενδιαφέρεστε για παράδειγμα να εισέλθετε και στη λιανική αγορά;

Ο όμιλος έχει επενδύσει σε ακίνητα στην περιοχή του Ύψωνα της Λεμεσού, τα οποία προορίζονται για στέγαση των διευθυντών. Ενδέχεται να προχωρήσουμε περαιτέρω σε ακίνητα για στέγαση προσωπικού (π.χ. εργατών), εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Το εργοστάσιο δεν θα επενδύσει επί του παρόντος στη διανομή λιανικής. Θα προμηθεύει αποκλειστικά πελάτες σε όλο τον κόσμο, ενώ όσον αφορά την κυπριακή αγορά, ο όμιλος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με αρκετούς τοπικούς διανομείς για συνεργασία.

Πόσο εύκολο ήταν για εσάς να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας στην Κύπρο; Ήταν μια απλή και εύκολη διαδικασία ή αντιμετωπίσατε γραφειοκρατία;

Έχοντας την υποστήριξη της Invest Cyprus και έχοντας τοποθετηθεί σε γρήγορο δρόμο από τη μονάδα διευκόλυνσης του υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας, η διαδικασία ήταν αρκετά ομαλή και οι καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών ήταν εύλογες.

Επίσης, ο δήμος Ύψωνα ήταν εξαιρετικά υποστηρικτικός σε όλη την πορεία και διευκόλυνε όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με το κομμάτι του δήμου.

Η Kassatly Chtaura είναι γνωστή για την εισαγωγή καινοτομιών με τα ποτά της και την δημιουργία νέων τάσεων. Σκοπεύετε να λανσάρετε κάτι νέο;

Στην πραγματικότητα, το κάνουμε. Κυκλοφορεί μια νέα σειρά premium mixers με την επωνυμία FREEZ CRYSTAL. Οι πρώτες παραγγελίες παράγονται στον Λίβανο, ενώ το λανσάρισμα στην κυπριακή αγορά θα γίνει αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού.

Δειτε Επισης

Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Ελλάδα: Πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,3% το 2024 και 2,4% για το 2025
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Έπεσαν οι υπογραφές για τη συμφωνία-ορόσημο στις ΑΠΕ μεταξύ Microsoft και Brookfield
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Ρεκόρ στην αγορά κατοικίας-Το είδος και η αξία των διαμερισμάτων που προτιμώνται
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών