Τα προβλήματα των δανειοληπτών συζήτησε ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ στο Προεδρικό

Τα τρέχοντα προβλήματα που απασχολούν τους δανειολήπτες, όπως είναι το θέμα των εκποιήσεων και των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) που επηρεάζει την οικονομία γενικότερα, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, σε συνάντηση στο Προεδρικό του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ) με την Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική και τον σύμβουλο του Προέδρου της Δημοκρατίας για χρηματοοικονομικά θέματα Χρίστο Πατσαλίδη.

Σε ανακοίνωση ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ αναφέρει πως η συζήτηση ήταν «εποικοδομητική και τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα, αφού οι συνομιλητές μας ήταν πλήρως ενήμεροι για όλα τα θέματα που απασχολούν τους Δανειολήπτες» και προσθέτει ότι η πιστή εφαρμογή της Οδηγίας και του Κώδικα της Κεντρικής Τράπεζας αποτελεί αναγκαιότητα, αφού έχει στόχο την βιώσιμη αναδιάρθρωση που  επιλύει οριστικά το πρόβλημα της μείωσης των ΜΕΔ.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε από πλευράς ΣΥΠΡΟΔΑΤ ο Πρόεδρος του Κώστας Μελάς και η Διευθύντρια Τζένη Παπαχαραλάμπους, συζητήθηκε και το Σχέδιο Ενοίκιο Έναντι Δόσης, για το οποίο αυτές τις μέρες αναμένεται επίσημη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τον ΣΥΠΡΟΔΑΤ, στα πλαίσια του θέματος ο Σύνδεσμος έθιξε το θέμα των εγκλωβισμένων αγοραστών το οποίο απασχολεί χιλιάδες Δανειολήπτες, όπως αναφέρει, οι οποίοι «θα μπορούσαν να ενταχθούν στο Σχέδιο Ενοίκιο Έναντι Δόσης, αν είχαν τίτλο ιδιοκτησίας».

Προσθέτει πως το θέμα φαίνεται ότι "κόλλησε" στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, και ίδιοι «αναλάβαμε να πιέσουμε για σύντομη ψήφιση του σχετικού Νόμου».

Τέλος, ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ αναφέρει πως συζήτησαν το θέμα για το «Καλάθι του Νοικοκυριού» το οποίο βρίσκεται ήδη σε τροχιά εφαρμογής.

Δειτε Επισης

Τι εκτιμούν οι αγορές... «Στοιχηματίζουν» για ακόμη πιο μεγάλες μειώσεις των επιτοκίων από ΕΚΤ οι επενδυτές
Κριστίν Λαγκάρντ: Σε επαγρύπνηση λόγω δασμών η ΕΚΤ-Ήδη βιώνουμε ένα αρνητικό σοκ στη ζήτηση
Κατέβασε εκ νέου τα επιτόκια της, αλλά δεν δεσμεύεται για την πορεία που θα ακολουθήσουν στο μέλλον η ΕΚΤ
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου με αντίκτυπο σε 12.000 δανειολήπτες-Στο 2,40% από 2,65%
Αυξήθηκαν οριακά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τον Ιανουάριο-Στο 6,3% από 6,2% στο τέλος Δεκεμβρίου ο δείκτης
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε 281.147 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Ελληνική Τράπεζα: Η απόλυτη εμπειρία ψηφιακής τραπεζικής εύκολα, γρήγορα και απλά
Η ΕΚΤ αποφασίζει για τα επιτόκια-Οι εκτιμήσεις και οι παράγοντες που θα σταθμιστούν
Ενεργός συμμετοχή στην Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος για τον ΣΕΛΚ-Το φετινό θέμα και ο στόχος των διαφόρων δράσεων
Με ποσοστό 2,013% ανεπιτυχής η δημόσια πρόταση…. Δεν έπιασε το 50% της Demetra η Logicom