Απαραίτητη η θωράκιση των ΜμΕ έναντι στις κυβερνοεπιθέσεις (videos)

Πονοκέφαλο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας, αποτελούν οι κυβερνοεπιθέσεις και η Cyta Business έχει τα εργαλεία να τις αντιμετωπίσει.

Εκτενώς, οι υπηρεσίες τις οποίες προσφέρει, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του Cyta Business Roadshow με τίτλο «CYBER SECURITY & ΙοΤ: Μειώνοντας το Ψηφιακό Ρίσκο με Απλές Λύσεις», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 28 Μαρτίου στο αμφιθέατρο στα κεντρικά γραφεία της Cyta.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο CCO της CYTA, Γώργος Μετζάκης, αναφέρθηκε στην αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων κυρίως μετά την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να καθίσταται απαραίτητη η προστασία των επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια η Νίκη Ιωάννου, προϊστάμενη επιχειρηματικών λύσεων της Cyta Business, παρουσίασε αναλυτικά τα μέτρα τα οποία χρειάζεται να πάρουν οι ΜμΕ για την προστασία τους και αναφέρθηκε στο τρίπτυχο άνθρωποι-διαδικασίες-τεχνολογία, στο οποίο βασίζεται η κυβερνοασφάλεια.

Από πλευράς του, ο Ιάσονας Χαραλάμπους, προϊστάμενος τεχνικών λύσεων & ειδικών έργων της Cyta Business, απαρίθμησε όσα πρέπει να περιέχει η διαδικτυακή αρχιτεκτονική ασφάλεια δικτύου, ώστε οι ΜμΕ να θωρακιστούν.

Την ίδια ώρα, ο Πέτρος Παντζαρής, προϊστάμενος διαχείρισης τηλεπικοινωνιακής απάτης, ασφάλεια & λειτουργία δικτύων & υπηρεσιών της Cyta, μίλησε για την τηλεπικοινωνιακή απάτη και τη αυξητική τάση που καταγράφει.

Παρόντες στο συνέδριο ήταν επίσης o principal manager IoT & MPN της Vodafone Carrier and Partner Services – Enterprise Πάνος Λιβανός και ο sales specialist, modern workplace & security (Greece, Cyprus) της Microsoft, Νικόλας Γιάλλουρος, οι οποίοι με τη σειρά τους ανέπτυξαν σημαντικές πτυχές της κυβερνοασφάλειας.

Δείτε πιο κάτω στιγμιότυπα από το Cyta Business Roadshow με θέμα την κυβερνοασφάλεια:

Όσα αναφέρουν ομιλητές του συνεδρίου στο InBusiness TV για τις κυβερνοεπιθέσεις, τους τρόπους αντιμετώπισής τους και τις υπηρεσίες της Cyta Business:

Δειτε Επισης

Η Κύπρος στα Artemis Accords-Φιλοδοξεί να γίνει αναπόσπαστο μέρος της διεθνούς διαστημικής κοινότητας
Cyprus Fintech Summit 2024: Η συγκέντρωση που πρόκειται να πυροδοτήσει την καινοτομία και την τεχνητή νοημοσύνη
Πρώτος εταιρικός και πλέον ένας από τους σημαντικούς δωρητές του TechIsland η PwC Κύπρου
Τα αποτελέσματα της έρευνας CITEA και η ανάλυση του Δείκτη CITEA-Τα σημαντικά ευρήματα
Το λογισμικό FRCS της Prognosys Solutions επαναπιστοποιήθηκε με το XBRL
Η IBM παρουσιάζει τα Granite 3.0: Υψηλής απόδοσης μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για επιχειρήσεις
Δυναμική παρουσία κυπριακών επιχειρήσεων πληροφορικής στην Έκθεση GITEX στο Ντουμπάι
Το cloud ERP ακολουθεί την ανάπτυξη της επιχείρησής σας-To σύστημα της Softone
Καλώδιο οπτικών ινών συνολικού μήκους 521.020 χιλιομέτρων για να συνδέσει Κύπρο, Ελλάδα, Ισραήλ, Γαλλία και Ιταλία
Samsung: Αναπτύσσει την πρώτη DRAM 24Gb GDDR7 για AI Computing επόμενης γενιάς-Tαχύτητα άνω των 40Gbps