Απαραίτητη η θωράκιση των ΜμΕ έναντι στις κυβερνοεπιθέσεις (videos)

Πονοκέφαλο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας, αποτελούν οι κυβερνοεπιθέσεις και η Cyta Business έχει τα εργαλεία να τις αντιμετωπίσει.

Εκτενώς, οι υπηρεσίες τις οποίες προσφέρει, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του Cyta Business Roadshow με τίτλο «CYBER SECURITY & ΙοΤ: Μειώνοντας το Ψηφιακό Ρίσκο με Απλές Λύσεις», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 28 Μαρτίου στο αμφιθέατρο στα κεντρικά γραφεία της Cyta.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο CCO της CYTA, Γώργος Μετζάκης, αναφέρθηκε στην αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων κυρίως μετά την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να καθίσταται απαραίτητη η προστασία των επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια η Νίκη Ιωάννου, προϊστάμενη επιχειρηματικών λύσεων της Cyta Business, παρουσίασε αναλυτικά τα μέτρα τα οποία χρειάζεται να πάρουν οι ΜμΕ για την προστασία τους και αναφέρθηκε στο τρίπτυχο άνθρωποι-διαδικασίες-τεχνολογία, στο οποίο βασίζεται η κυβερνοασφάλεια.

Από πλευράς του, ο Ιάσονας Χαραλάμπους, προϊστάμενος τεχνικών λύσεων & ειδικών έργων της Cyta Business, απαρίθμησε όσα πρέπει να περιέχει η διαδικτυακή αρχιτεκτονική ασφάλεια δικτύου, ώστε οι ΜμΕ να θωρακιστούν.

Την ίδια ώρα, ο Πέτρος Παντζαρής, προϊστάμενος διαχείρισης τηλεπικοινωνιακής απάτης, ασφάλεια & λειτουργία δικτύων & υπηρεσιών της Cyta, μίλησε για την τηλεπικοινωνιακή απάτη και τη αυξητική τάση που καταγράφει.

Παρόντες στο συνέδριο ήταν επίσης o principal manager IoT & MPN της Vodafone Carrier and Partner Services – Enterprise Πάνος Λιβανός και ο sales specialist, modern workplace & security (Greece, Cyprus) της Microsoft, Νικόλας Γιάλλουρος, οι οποίοι με τη σειρά τους ανέπτυξαν σημαντικές πτυχές της κυβερνοασφάλειας.

Δείτε πιο κάτω στιγμιότυπα από το Cyta Business Roadshow με θέμα την κυβερνοασφάλεια:

Όσα αναφέρουν ομιλητές του συνεδρίου στο InBusiness TV για τις κυβερνοεπιθέσεις, τους τρόπους αντιμετώπισής τους και τις υπηρεσίες της Cyta Business:

Δειτε Επισης

15 χρόνια Lidl Κύπρου με 15 επιχειρηματικά ορόσημα που καθόρισαν την πορεία της
Leptos Calypso Hotels: Ανεβασμένοι τζίροι, προσέλκυση νέων αγορών και απόδοση των ανακαινίσεων
Η ακμάζουσα αγορά ακινήτων της Λευκωσίας και το top 5 των ακριβότερων συναλλαγών
Eurobank-Ελληνική: Φουλ ρυθμοί για την συγχώνευση και αποφάσεις για το όνομα της ενοποιημένης τράπεζας
Ανησυχούν οι Κύπριοι για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει την απασχόληση και τις αποδοχές καλλιτεχνών
Κραυγή αγωνίας από τους εισαγωγείς για τα ηλεκτρικά οχήματα-«Επιδεινώνεται η οικονομική μας θέση»
Με deal 24 εκατ. ευρώ πάνε για συγχώνευση Baker Tilly South East Europe και MHA-Τι δηλώνει ο Μάριος Κλείτου
Ελληνική Τράπεζα: Δυναμικό ξεκίνημα για το 2025 με κέρδη ύψους €45 εκατ. το πρώτο τρίμηνο
Πράσινο Κεφαλαιαγοράς στο squeeze out και στην Eurobank το 100% της Ελληνικής
Horizon Towers: Σε διαβούλευση η ανάπτυξη μαμούθ που θα αναβαθμίσει την περιοχή των διυλιστηρίων Λάρνακας