Είδε Σύνδεσμο Τραπεζών και αναμένει σύντομα εξελίξεις ο Κεραυνός

Σύντομα αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τα αιτήματα του Υπουργείου Οικονομικών προς τις τράπεζες, ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, έπειτα από συνάντησή του το πρωί της Τρίτης με τον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Κεραυνός έκανε λόγο για μία «πολύ καλή συνάντηση σε ένα κλίμα κατανόησης, όπου αντηλλάγησαν χρήσιμες απόψεις», προσθέτοντας πως αναμένει εξελίξεις «που θα είναι βοηθητικές για την κοινωνία και την οικονομία».

Σε ερώτηση αν αυτές οι εξελίξεις αναμένονται σύντομα ή σε βάθος χρόνου, ο Υπουργός απάντησε «πως το βάθος χρόνου είναι μία απροσδιόριστη έννοια και προσέθεσε πως οι εξελίξεις τρέχουν και αναμένονται σύντομα περισσότερα».

Ερωτηθείς για την αντίδραση του Συνδέσμου στην επιστολή που απέστειλε την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Κεραυνός είπε ότι οι εκπρόσωποι των τραπεζικών ιδρυμάτων είχαν «μελετήσει πολύ καλά την επιστολή μου», προσθέτοντας πως είδε «μια διάθεση κατανόησης και συνεργασίας».

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Τραπεζών

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου αναφέρει πως τα πιστωτικά ιδρύματα αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις που επιφέρουν οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες στα νοικοκυριά και στο πλαίσιο αυτό έχουν προσέλθει στη συνάντηση που συγκάλεσε ο Υπουργός Οικονομικών, όπως πάντα, με εποικοδομητική διάθεση.

«Τα μέλη του Συνδέσμου, σημειώνεται στην ανακοίνωση, αντιμετωπίζουν με ευαισθησία και ήδη προσφέρουν σχέδια και λύσεις αναδιάρθρωσης στις περιπτώσεις συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, λαμβάνοντας υπόψη τους εποπτικούς περιορισμούς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Σε συνέχεια της συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομικών, το κάθε Πιστωτικό Ίδρυμα στο πλαίσιο των δικών του δεδομένων και της πολιτικής που ακολουθεί, θα εξετάσει επιπρόσθετες λύσεις προς ανακούφιση των νοικοκυριών».

Καταλήγοντας, ο Σύνδεσμος Τραπεζών διευκρινίζει πως δεν έχει αρμοδιότητα να χειρίζεται θέματα που αφορούν καθορισμό επιτοκιακής πολιτικής των μελών του.

Δειτε Επισης

Κριστίν Λαγκάρντ: Επαρκώς περιοριστικά για όσο χρόνο χρειαστεί τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ
Μείωση €17 εκατ. στις ΜΕΧ στο τέλος Ιουλίου-Στα €1,65 δισ. ή 6,8% των χορηγήσεων
Στις 6 Νοεμβρίου η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων ενιαμήνου της Ελληνικής Τράπεζας
Στις 12 Νοεμβρίου η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ενιαμήνου της Τράπεζας Κύπρου
Νέο πλαίσιο για τους διαχειριστές και αγοραστές πιστώσεων-Πέρασε από την Βουλή πακέτο νομοσχεδίων
Στο 11,9% το επιτόκιο αναφοράς για σκοπούς τοκογλυφίας
Μάρτινς Κάζακς: Όλα στο τραπέζι για το ύψος της μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ
Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ βλέπει «πραγματικά καλή πρόοδο» στον πληθωρισμό μέχρι στιγμής, αλλά…
Μήνυμα Χριστόδουλου Πατσαλίδη για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων από ΕΚΤ-Η προϋπόθεση που θέτει
Αλλαγή πλεύσης για την ΕΚΤ-Γιατί φοβάται τον χαμηλό πληθωρισμό