Powered by

Επέκταση αιτήματος επιστροφής ΦΠΑ για ειδικό καθεστώς αγροτών

Την επέκταση του δικαιώματος υποβολής της αναλυτικής κατάστασης στοιχείων και του αιτήματος επιστροφής Φ.Π.Α.- Ειδικό καθεστώς αγροτών μέχρι και την 31η Μαΐου 2023 ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Τμήμα Φορολογίας.

Στην ανακοίνωσή του το Τμήμα υπενθυμίζει ότι από το έτος 2023 το έντυπο ΦΠΑ 207 - Αίτηση για επιστροφή ΦΠΑ και αναλυτική κατάσταση στοιχείων που αφορά στο Ειδικό Καθεστώς Αγροτών θα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της Πύλης Φορολογουμένων Tax For All – TFA.

Προστίθεται πως λόγω των ειδικών συνθηκών που προκύπτουν με την εφαρμογή του πρώτου σταδίου του Tax For All και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προσώπων που επηρεάζονται, το δικαίωμα υποβολής της αναλυτικής κατάστασης στοιχείων και του αιτήματος επιστροφής Φ.Π.Α.-Ειδικό καθεστώς αγροτών επεκτείνεται μέχρι και την 31η Μαΐου 2023.

Προστίθεται πως για να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν την δήλωσή τους ηλεκτρονικά θα πρέπει να δημιουργήσουν λογαριασμό στο Tax For All – TFA, ενώ για περισσότερες πληροφορίες για τη δημιουργία λογαριασμού μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Τμήματος Φορολογίας www.mof.gov.cy/tax κάτω από το εικονίδιο TFA → Ενημέρωση → Πληροφορίες →  Ειδικό Καθεστώς Αγροτών -Οδηγίες για δημιουργία λογαριασμού.

Συμπληρώνεται πως έχουν ετοιμαστεί και σχετικά βίντεο, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Τμήματος Φορολογίας κάτω από το εικονίδιο TFA → Προσομοιώσεις (βίντεο): → Δηλώσεις → Υποβολή Αναλυτικής κατάστασης – ΕΚΑ → Υπηρεσίες – Αίτημα Επιστροφής.

Για περαιτέρω βοήθεια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το κέντρο εξυπηρέτησης TFA καλώντας στο 17700 για τοπικές κλήσεις και το +357 22 803803 για διεθνείς κλήσεις, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Προς ανανέωση και επικαιροποίηση το μνημόνιο συνεργασίας Κύπρου-Κατάρ στον τομέα υδάτων
Υποβάθμισε στο 2,5% τις εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας για το 2025 το ΔΝΤ
Δευτεραθλήτρια σε ποσοστό πλεονάσματος στην Ε.Ε. το 2024 η Κύπρος-Σημαντική μείωση και στο δημόσιο χρέος
Στρατής Ματθαίου: Ίδια συνταγή με 2013 οι προτάσεις ΔΝΤ για το δημόσιο-Επανάληψη των ίδιων μέτρων
Νίκος Χριστοδουλίδης: Βελτιώνεται η φήμη και η αξιοπιστία της Κύπρου, προσελκύουμε ποιοτικές επενδύσεις
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Πέμπτη
Νίκος Χριστοδουλίδης: Οι millenials ο καλύτερος εγγυητής του μέλλοντος (vid)
Οι δηλώσεις των χορηγών του 15ου Nicosia Economic Congress (vid)
Η συζήτηση Νίκου Χριστοδουλίδη με νεαρούς επιχειρηματικούς ηγέτες στο 15ο Nicosia Economic Congress (vid)