powered by

TELETHON: Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για στήριξη ασθενών και χρηματοδότηση ερευνών

Καθοριστικά για τα ερευνητικά προγράμματα του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) και τη στήριξη των ατόμων με μυοπάθειες, είναι τα χρήματα που συγκεντρώνονται ετησίως από τις δράσεις του φιλανθρωπικού θεσμού TELETHON. Το TELETHON που εισήχθη στην Κύπρο το 1994, τα τελευταία χρόνια έφτασε να συγκεντρώνει ετησίως ποσό γύρω στις 300 χιλιάδες ευρώ.

Πρόκειται για κρίσιμα κονδύλια, που φέρνουν σημαντικό και μετρήσιμο αποτέλεσμα, όπως έγινε για παράδειγμα το 2022, όταν το ΙΝΓΚ ανακοίνωσε την ανακάλυψη -από την ερευνητική ομάδα του Τμήματος Νευροανοσολογίας- σχετικά με τον προσδιορισμό νέων μορίων βιοδεικτών για τη μελέτη της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και την επίδρασή τους στην κλινική εικόνα των ασθενών. Η συγκεκριμένη έρευνα υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση του προγράμματος TELETHON και τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Multiple Sclerosis and Related Disorders.

Το ίδιο σημαντικό είναι η χρηματική βοήθεια που προσφέρει το TELETHON στον συνδιοργανωτή του, τον Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου. Ο Σύνδεσμος Μυοπαθών αξιοποιεί τα έσοδα του TELETHON με υπηρεσίες και παροχές προς τα μέλη του και τις οικογένειες τους με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Ενδεικτικά οι παροχές αυτές περιλαμβάνουν, την υπηρεσία ψυχολογικής στήριξης, κοινωνική υπηρεσία, την οικονομική ενίσχυση για φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία και υδροθεραπεία, το δανεισμό τεχνολογικού ιατρικού εξοπλισμού, (όπως συσκευές οξυγόνου και αναρρόφησης), και πολλές άλλες υπηρεσίες.

Πολλές είναι οι δράσεις που διοργανώνει ετησίως το TELETHON, κάποιες με μεγάλη οικονομική συνεισφορά και άλλες με μικρότερη αλλά εξίσου σημαντική. Αυτό επειδή πέραν από τα έσοδα, κρίσιμη είναι και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το έργο του θεσμού TELETHON αλλά και η συνεργασία με φορείς της κοινωνίας. Όπως για παράδειγμα, με το 5ο ετήσιο «Τουρνουά Φούτσαλ TELETHON 2023», που θα διεξαχθεί στα γήπεδα του G.C. School στον Στρόβολο, την Κυριακή 23 Απριλίου, μεταξύ των ωρών 08:00–15:00, με συν-διοργανωτές την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Κύπρου (ΑΕΑΚ) και την Κοινοτική Αστυνόμευση Λευκωσίας.

Futsal Banner

Όλα τα έσοδα από το τουρνουά φούτσαλ θα πάνε στο TELETHON, για στήριξη των ερευνητικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου! Το αντίστοιχο τουρνουά του 2022, συγκέντρωσε ποσό ύψους €3,385. Πολύ σημαντική για το TELETHON είναι η συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου στη συγκεκριμένη δράση, με τον Αρχηγό κ. Στέλιο Παπαθεοδώρου να θέτει τη διοργάνωση υπό την αιγίδα του.

Μεγάλος χορηγός του TELETHON, διαχρονικά, είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου. Υποστηρικτές του «Τουρνουά Φούτσαλ TELETHON 2023» είναι η Αστυνομία Κύπρου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), η Coca Cola Cyprus, τα Αρτοποιεία Κερλένγκου και το Global College. Χορηγός φιλοξενίας το G.C. School. Χορηγός επικοινωνίας το IN Business, ο REPORTER και το CBN.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται εις μνήμη του τέως Βοηθού Αστυνομικού Διευθυντή Λευκωσίας, Θωμά Ευθυμίου, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή τον Απρίλιο του 2016.

Περισσότερες πληροφορίες, στο event page στο Facebook.

TELETHON Futsal 2

Δειτε Επισης

Investopia Global Mediterranean Forum: Πραγματοποιείται στην Κύπρο και ανοίγει νέες επενδυτικές προοπτικές
Σε συνάντηση εργασίας της ηγεσίας της BusinessEurope με την Ursula von der Leyen ο πρόεδρος της ΟΕΒ Γιώργος Παντελίδης
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Στην Τόχνη βρέθηκαν ερευνητές/τριες για διεθνές συνέδριο με θέμα το franchising
Υπουργείο Ενέργειας: Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2025
Η διάκριση της Advanced Automation Systems στα Βραβεία Καινοτομίας της ΟΕΒ (vid)
Athlos Capital: Σύμβουλος και επικεφαλής συντονιστής της έκδοσης ομολόγου Tier 2 της HD Insurance PLC ύψους €20 εκατ.
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Ο νοσηλευτής του Ογκολογικού Τράπεζας Κύπρου Γεώργιος Φαντούσης κολυμπά για την ελπίδα
Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων-Η επιστήμη σε δράση