Το έργο της Έξυπνης Πόλης παρουσιάστηκε στον υπουργό Γεωργίας

Οι περιβαλλοντικές ενότητες του συγχρηματοδοτούμενου έργου Έξυπνης Πόλης του Δήμου Λευκωσίας, παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 11 Απριλίου 2023, στον υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρο Ξενοφώντος. Η επίσκεψη του υπουργού έγινε στο πλαίσιο της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη με το CYENS, στο Κέντρο Ελέγχου και Διαχείρισης της Έξυπνης Πόλης.

Συγκεκριμένα, η υπεύθυνη του Γραφείου Έξυπνης Πόλης Νάντια Λορτζιέ, παρουσίασε τις λύσεις του έργου που μπορούν να προσφέρουν τα έργα έξυπνης πόλης, καθώς θεωρούνται αρωγοί για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή των σύγχρονων πόλεων. Συγκεκριμένα έγινε επίδειξη των λύσεων αναφορικά με τα: Έξυπνη διαχείριση στάθμευσης, άμεση εύρεση στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, ενίσχυση θέσεων ΑμεΑ, έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων τόσο για τους υπογειοποιημένους κάδους όσο και για τους κάδους ανακύκλωσης γυαλιού, έξυπνη παρακολούθηση περιβαλλοντικών ρύπων, σύστημα έξυπνης διαχείρισης, αλλά και θέματα άρδευσης και ύδρευσης και ανάπτυξης πρασίνου.

Τόσο ο υπουργός όσο και οι λειτουργοί του Υπουργείου που ήταν παρόντες, επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις λειτουργίες και ενέργειες του έργου της Έξυπνης Πόλης όπως υλοποιείται από τον Δήμο Λευκωσίας.

Στο τέλος, παρουσιάστηκε η διάκριση που έλαβε το έργο στο European Green Digital Coalition, μοναδική στην κατηγορία Έξυπνες Πόλεις κι αφορά δτο πως οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας μπορούν να συνεισφέρουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του πλανήτη.

Το έργο της Έξυπνης Πόλης υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ.

Δειτε Επισης

Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας
Το Hope For Children τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοηθείας για Παιδιά
ΙδΕΚ: Κουπόνια καινοτομίας-€10.000 ανά επιχείρηση με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους
Σε εξέλιξη το live link στην Αθηένου… Cyta και Super FM γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (pics)
Τo Andrey & Julia Dashin’s Foundation παρουσιάζει το έργο «Reclaimed Waters: A Reflection on Sea Pollution»