Ο Μάριος Τανούσης νέος διευθύνων σύμβουλος του Invest Cyprus

Ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Invest Cyprus Μάριος Τανούσης είναι ο νέος CEO του οργανισμού, διαδεχόμενος τον Γιώργο Καμπανέλλα ο οποίος αποχώρησε από τον CIPA περί τις αρχές του χρόνου.

Διαβάστε εδώ: Σε αναζήτηση CEO ο Invest Cyprus-Αποχωρεί ο Γ. Καμπανέλλας

Ο διορισμός του Μάριου Τανούση έρχεται ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας πλήρωσης της θέσης που έτρεξε η KPMG ως εξωτερικός συνεργάτης, κατόπιν σχετικής ανάθεσης που της έγινε από το Δ.Σ. του Invest Cyprus.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας, λήφθηκαν βιογραφικά και συνεντεύξεις απ’ όσους εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για τη θέση του γενικού διευθυντή και μέσα από την αξιολόγηση που έγινε βάσει των προδιαγραφών και των απαιτούμενων προσόντων που τέθηκαν ως προϋποθέσεις, καταρτίστηκε short list, η οποία διαβιβάστηκε ενώπιον του Δ.Σ. για την τελική επιλογή. Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Invest Cyprus να καταληγεί ομόφωνα στο όνομα του Μάριου Τανούση.

Το who is who του Μάριου Τανούση

Ο Μάριος Ταννούσης διετέλεσε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Invest Cyprus. Διαθέτει εκτενή και πολυδιάστατη εμπειρία στον χρηματοοικονομικό και τον ευρύτερο επιχειρηματικό επενδυτικό χώρο, στην οικονομική ανάπτυξη και στην προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού.

Ο ρόλος του είναι καθοριστικός για την ίδρυση του θεσμού Επενδυτικών Ταμείων στην Κύπρο, καθώς και για τις πρόσφατες εισερχόμενες επενδύσεις εταιρειών τεχνολογίας στην Κύπρο.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διαχείρισης Κεφαλαίων και Περιουσιακών Στοιχείων (EFAMA) καθώς και του Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων Κύπρου (CIFA). Επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωμεσογειακού Επενδυτικού Δικτύου, ANIMA.

Είναι μέλος του Chartered Institute for Securities and Investment (CISI) του H.B. και κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το Rutgers University και MBA από το Mankato State University των Η.Π.Α, ενώ διαθέτει και Πιστοποιητικό στο Fintech από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Said Business School.

Εκπροσωπεί την Κύπρο σε διάφορα διεθνή και ευρωπαϊκά συνέδρια.

Δειτε Επισης

Περαιτέρω επιβράδυνση και πλησιάζει τον στόχο της ΕΚΤ για 2% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη
Κώστας Κουμής: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τον τουρισμό το 2025-Ο στόχος του Υφυπουργείου Τουρισμού
Τα μερίδια αγοράς το 2024 και το ντέρμπι Τράπεζας Κύπρου και Ελληνικής για την πρωτιά στον ασφαλιστικό τομέα
Η Ειρήνη Ψάλτη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου
Χρονιά με την σφραγίδα της αγοράς διαμερισμάτων το 2024-Ξεπέρασαν τα €2 δισ. οι πωλήσεις καινούργιων κατοικιών
Πέτρος Σολωμού: Γιατί η Primetel αποτελεί τον τεχνολογικό συνεργάτη της σύγχρονης επιχείρησης
Γ. Γεωργούλας: Η συμβολή του ACEMPI στην ενίσχυση του οικοσυστήματος χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (vid)
Η Χριστίνα Πέτρου εκπροσωπεί την Κύπρο στη Milan Design Week
Crystal Springs Beach Hotel: Ετοιμάζει επέκταση €13,5 εκατ. το τετράστερο ξενοδοχείο στον Πρωταρά
Σταθερή αξία ως κύριο εξαγωγικό προϊόν της Κύπρου τα φάρμακα-Ποιες χώρες προμηθεύουμε