Στον πάγο το app που θα συγκρίνει τιμές σε υπεραγορές και φούρνους

Νέα παράταση παίρνει το λανσάρισμα της εφαρμογής (application), η οποία θα αποτυπώνει σε πραγματικό χρόνο γις τιμές βασικών προϊοντων σε υπεραγορές και φούρνους.

Το νομοσχέδιο για την εφαρμογή (application) για την παρακολούθηση τιμών βασικών καταναλωτικών αγαθών δεν πήρε το πράσινο φως του Υπουργικού Συμβουλίου, διότι ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις ως προς την συμμετοχή στο σχέδιο, για να υπάρχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη κάλυψη της αγοράς και λιγότεροι αποκλεισμοί.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή είναι να προσφέρει τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών πέραν των 1.300 βασικών καταναλωτικών αγαθών, στα πρότυπα του ελληνικού e-Καταναλωτής.

Την ίδια ώρα, όμως, οι υπεραγορές εκφράζουν επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, το οποίο, σύμφωνα με την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, αναμένεται από το φετινό καλοκαίρι να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο σωστής ενημέρωσης και σύμμαχο στην προσπάθεια καταπολέμησης της ακρίβειας.

Μπορεί στη θεωρία ένα app σύγκρισης τιμών να είναι ωφέλιμο για τους καταναλωτές, εντούτοις η πολυσύνθετη φύση της αγοράς κα η ευρεία γκάμα των προϊόντων πιθανόν στην πράξη να καθιστούν δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου.

Δειτε Επισης

Μειωμένες οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών-Μικρή άνοδος στην αμόλυβδη βενζίνη
Ξάνθος Σαρρής: Η επέκταση της ΕΥΡΗΚΑ και η επόμενη γενιά
Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα ανταμείβουν τους πελάτες τους με πολυτελή πιάτα MasterChef
Το βραβείο Red Dot Design 2024 στο νέο Hyundai Santa Fe
Μειώθηκαν στο μισό τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ
Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!