Powered by

Συνάντηση ΕΤΕΚ με Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

Σειρά καίριων ζητημάτων που άπτονται του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων συζήτησε με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Αλέξη Βαφεάδη αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ, υπό τον Πρόεδρό του κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντή.

Ο κ. Βαφεάδης παρουσίασε τις προτεραιότητες του Υπουργείου του με έμφαση στη στατική αποτίμηση και αναβάθμιση των δημοσίων κτηρίων, στον προγραμματισμό των δημοσίων έργων και στην υλοποίηση δράσεων για την πράσινη μετάβαση. Ο Υπουργός δήλωσε πως η σημερινή συνάντηση αποτελεί την αρχή μιας δομημένης συνεργασίας με το Επιμελητήριο, η οποία θα είναι συνεχής, μεθοδική και θα θέσει κάθε θέμα εις βάθος. Στο ίδιο πλαίσιο θα γίνει προσπάθεια και για συντονισμό με άλλα Υπουργεία των οποίων το χαρτοφυλάκιο έχει κοινές συνισταμένες με αυτό του Υπουργείου του.

Η αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ παρέθεσε στον Υπουργό μια σειρά από ζητήματα τα οποία θέτει ως προτεραιότητα, όπως είναι ο προγραμματισμός για την υλοποίηση κατασκευαστικών έργων του Δημοσίου, το πλαίσιο κωδικοποίησης έργων και μεθόδων υλοποίησης, η προαγωγή της αρχιτεκτονικής ποιότητας και η ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας.

Έμφαση δόθηκε από τον Πρόεδρο του ΕΤΕΚ στην ανάγκη συνεργασίας του Επιμελητηρίου και του Υπουργείου, και στην αξιοποίηση του ΕΤΕΚ και των μηχανικών, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη δημιουργία ενός ποιοτικού δομημένου περιβάλλοντος. Η συνεργασία και η επιτυχία, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ, είναι μονόδρομος.

Ο κ. Κωνσταντή ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο και σημαντικό έργο που αναλαμβάνει ο νέος Υπουργός και τον ευχαρίστησε για την εποικοδομητική συνάντηση. Ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ διαβεβαίωσε τον κ. Βαφεάδη ότι το Επιμελητήριο θα είναι αρωγός στην όποια προσπάθεια καταβάλλεται για ποιοτικό εκσυγχρονισμό, ώστε το κράτος και δη το Υπουργείο του, να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και σημείο αναφοράς ως προς τις πολιτικές και δράσεις που αφορούν θέματα αρχιτεκτονικής παραγωγής, ποιότητας, αξιοποίησης της τεχνολογίας και πράσινης μετάβασης.

Δειτε Επισης

Στρατηγικό σχέδιο ΚΑΠ 2023-2027: Προκυρήσσεται η παρέμβαση για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας
Αναβάθμιση από Capital Intelligence στο BBB-Συνεχιζόμενη βελτίωση στα δημόσια οικονομικά
Σε ποιες εταιρείες έδωσε πέραν του ενός εκατ. για αγορά υπηρεσιών το κράτος-Οι μεγαλύτερες δαπάνες
ΧΑΚ: Ενώπιον σημαντικών μηνιαίων κερδών 5,7% μια χρηματιστηριακή συνάντηση πριν από το τέλος του μήνα
Επιδοτήσεις €10 εκατ. σε επαγγελματίες παραγωγούς και στον αγροτικό κόσμο ορεινών περιοχών
Αλέξης Βαφεάδης: Συνεργασία και συντονισμός για να βρεθούν λύσεις για τους ΕΟΑ
Κατά των «αλόγιστων» προσλήψεων ΕΟΧ η Ισότητα-Μιλά για θέματα αστάθειας, προσαρμογής και αποδοτικότητας
Μετά τη νέα συμφωνία για τις αερομεταφορές καταργεί και τη βίζα για Κύπριους υπηκόους η Κίνα
Έντονο ενδιαφέρον επιχειρηματιών και στελεχών εταιρειών από ΗΠΑ για δραστηριοποίηση στην Κύπρο
Έτοιμη να συζητήσει εισηγήσεις για συλλογική χρηματοδότηση η Κύπρος-Η προειδοποίηση Μάριου Παναγίδη