Ερασιτέχνες αλιείς Λεμεσού: Καταγγέλλουν εμπαιγμό που κρατάει έξι χρόνια

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής τα μέλη του συνδέσμου ιδιοκτητών Σκαφών ερασιτεχνικής αλιείας Λεμεσού (Σ.Ι.Σ.Ε.Α.Λ), ζητώντας τη δημιουργία ραμπών στη Λεμεσό. Ρυμουλκώντας τις βάρκες με τα αυτοκίνητα τους δεκάδες διαμαρτυρόμενοι πορεύτηκαν στον παραλιακό δρόμο και στη συνέχεια μαζεύτηκαν στην περιοχή του παλιού λιμανιού.

Οι αλιείς κάνουν λόγο για «εμπαιγμό» που κρατάει περίπου έξι χρόνια. Ζητούν την άμεση επιδιόρθωση της ράμπας παρά το ξενοδοχείο Crowne Plaza και τη δημιουργία επιπρόσθετων γλιστρών για τα σκάφη στη Λεμεσό.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πανίκος Παναγιώτου Πικκής, το πρόβλημα είναι διαχρονικό και οι αρμόδιοι φορείς δεν δίνουν απαντήσεις στους επηρεαζόμενους αλλά τους παραπέμπουν ο ένας στον άλλον. «Ζητούμε να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός, ζητούμε απαντήσεις, η θάλασσα είναι το χόμπι μας, το χόμπι είναι δικαίωμα, ζητούμε να αποκτήσει η Λεμεσός, η πόλη με το μεγαλύτερο παραλιακό μέτωπο ράμπες» ανέφερε.

Υπέδειξε πως στη Λεμεσό υπάρχουν δυόμιση χιλιάδες άτομα που ασχολούνται με την ερασιτεχνική αλιεία που δαπανούν γύρω στα χίλια ευρώ κάθε χρόνο για κάθε σκάφος σε άδειες και πως η επομένη διαμαρτυρία, αν δεν γίνει κάτι, «δεν θα είναι ειρηνική όπως τη σημερινή».

Ο Γραμματέας του Σ.Ι.Σ.Ε.Α.Λ , Χρίστος Κίτσιος, δήλωσε πως τα τελευταία 6 χρόνια βρίσκεται στο στάδιο των μελετών από το δημαρχείο η επιδιόρθωση της ράμπας δίπλα από το Crowne Plaza και της κατασκευής αποβάθρας δίπλα από αυτήν για σκοπούς ασφάλειας. «Απαιτούμε τα αυτονόητα. Απαιτούμε να έχουμε το χώρο να τοποθετούμε τα σκάφη μας, για τα οποία πληρώνουμε φόρους κάθε χρόνο, με ασφάλεια στο νερό ώστε να μην κινδυνεύουμε ούτε εμείς ούτε η οικογένεια μας» κατέληξε.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων