Sun Tower: Καταστήματα, γραφεία και πολυκλινική με υπογραφή ΕΤΥΚ

Τον δρόμο για την υλοποίηση παίρνει η πολυαναμενόμενη επένδυση σε ένα από τα πιο γνωστά εμπορικά κτήρια της Λευκωσίας, το πρώην Sun Tower, στη λεωφόρο Στροβόλου.

Το Ταμείο Προνοίας των Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου προχωρά με νέα ανάπτυξη, τόσο στο υφιστάμενο κτήριο όσο και σε καινούργιο κτήριο που θα ανεγερθεί.

Η Περιβαλλοντική Αρχή άναψε το πράσινο φως για τη δημιουργία έργου που αποτελείται από ένα υφιστάμενο κτήριο, το οποίο θα τροποποιηθεί σε γραφειακούς χώρους και καταστήματα και την παράλληλη ανέγερση νέου κτηρίου, στον χώρο του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης, το οποίο θα λειτουργεί ως πολυκλινική.

Σύμφωνα με την γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος, τα δύο κτήρια, ιδιοκτησίας της ΕΤΥΚ, θα αποτελούνται από δύο υπόγεια, ισόγειο, τρεις ορόφους και οροφή με στέγαστρο για τοποθέτηση φωτοβολταικών.

Σημειώνεται ότι το υφιστάμενο κτήριο κατά την περίοδο λειτουργίας του είχε εμπορική χρήση, ενώ στην παρούσα φάση είναι κλειστό και δεν λειτουργεί.

suntower2

Το συνολικό εμβαδόν του χώρου ανάπτυξης ανέρχεται στα 4.700 τ.μ., ενώ το συνολικό μεικτό εμβαδόν ανέρχεται στα 15.430,78 τ.μ.

Τι θα περιλαμβάνουν τα δύο κτήρια

To κατάστημα και τα γραφεία στο προτεινόμενο κτήριο Α’ έχουν μεικτό εμβαδόν 6057,76 τ.μ. και θα περιλαμβάνουν γραφειακούς χώρους, κοινόχρηστους χώρους, αίθουσες συνεδριάσεων, κουζίνα, μηχανοστάσια, τουαλέτες και χώρους υποδοχής.

Η πολυκλινική στο προτεινόμενο κτήριο Β’ αναμένεται να έχει συνολικό μεικτό εμβαδόν 9,373 τ.μ. και θα περιλαμβάνει χώρο αξονικού τομογράφου, δωμάτιο και θάλαμο εντατικής θεραπείας, χώρο μαγνητικού τομογράφου, δωμάτιο απομόνωσης, εργαστήρια, κουζίνες, σταθμός νοσηλευτών, γραφειακούς χώρους, δωμάτια χειρουργείων, δωμάτια ιατρικών συμβουλών, χώρο ακτινογραφιών, γραφείο ακτινολόγου, γραφείο ιατρών, γραφείο προσωπικού, θαλάμους ασθενών, καφετέρια, κοιτώνα ιατρών, χώρο μαστογραφίας, αίθουσα υπερήχων και υποδοχή.

Ο χώρος, στον οποίο θα χωροθετηθεί το έργο, γειτνιάζει με αναπτύξεις με μεικτές χρήσεις, ενώ σε απόσταση 15 μέτρων συναντώνται οικιστικές αναπτύξεις.

Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 36 μήνες. Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα έχει σημεία πρόσβασης από τη λεωφόρο Στροβόλου και από την οδό Αποστόλου Μάρκου. Οι χώροι στάθμευσης ανέρχονται στους 209 και βρίσκονται στο ισόγειο και στα δύο επίπεδα υπογείων.

Με βάση την περιβαλλοντική μελέτη που είχε κατατεθεί, το κόστος του έργου υπολογίζεται στα €8 εκατ.

Δειτε Επισης

Μαρία Παναγιώτου: Υπάρχει ενδιαφέρον για το e-κοφίνι, ξεπέρασαν τους 1200 οι συμμετέχοντες
Το ταξίδι της μετεγκατάστασης και γιατί οι ξένες tech εταιρείες... ψηφίζουν Κύπρο-Η Palta και η Wargaming
Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία