Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού IN Business: The Business of Beauty

Η βιομηχανία της ομορφιάς αποτελεί διαχρονικά μια από τις ισχυρότερες αγορές στον κόσμο με αξία που ξεπερνά τα 500 δισ. ευρώ. Ακόμη κι όταν η πανδημία έδειξε τα δόντια της, επηρεάζοντας άμεσα καθώς και μακροπρόθεσμα αμέτρητους τομείς, ο κλάδος της ομορφιάς κατάφερε όχι μόνο να παραμείνει ακμαίος, αλλά και να αναγεννηθεί μέσω και της νέας ψηφιακής διάστασης που υιοθέτησε.

Με τη βοήθεια των leaders του επιχειρείν στο κυπριακό beauty industry, διεισδύσαμε στη νέα εποχή του κλάδου των 80 εκατ. ευρώ και ενημερωθήκαμε για τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν την αγορά τα νέα trends και συνιστώσες, όπως η τάση για sustainable προϊόντα.

Στο νέο τεύχος του περιοδικού IN Business, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 2 Απριλίου σε έντυπη και ψηφιακή έκδοση, τα ανώτερα στελέχη βασικών επιχειρήσεων με προϊόντα ομορφιάς, τόσο στο χονδρικό όσο και στο λιανικό εμπόριο, μοιράζονται τη σημερινή εικόνα του χώρου-που παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυναμική-και το πώς ανταποκρίνονται στον απώτερο στόχο για ικανοποίηση των αυξημένων προσδοκιών, που έχουν πια οι καταναλωτές.

Καταγράφοντας τις τάσεις που παρατηρούνται σήμερα, οι συντελεστές του κλάδου συμφωνούν ότι η βιομηχανία της ομορφιάς, αλλά και οι πελάτες έχουν τα μάτια στραμμένα προς τη βιωσιμότητα, με τα sustainable, cruelty free και φυσικά προϊόντα να κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος. Ισχυρή είναι και η τάση για είδη που αγκαλιάζουν το διαφορετικό, υποστηρίζουν την ποικιλομορφία, την ενσωμάτωση, τη διαφάνεια και την αξιοπιστία.

Ξεκάθαρο είναι επίσης το μήνυμα ότι η ομορφιά έχει πάψει να είναι μια καθαρά γυναικεία υπόθεση. Η περιποίηση και τα καλλυντικά δεν έχουν πια φύλο, με όλο και περισσότερους άνδρες να αναζητούν και να χρησιμοποιούν προϊόντα αυτής της κατηγορίας και αρκετές εταιρείες να δημιουργούν ανδρικές σειρές. Ευρύτερα, η προσωπική φροντίδα στο σπίτι, τα home spa και το skin self-care at home είναι πια… ιεροτελεστίες που ήρθαν εν καιρώ πανδημίας και έμειναν στις ζωές μας, με τα σχετικά προϊόντα αλλά και εξειδικευμένα beauty tools να συνεχίζουν να σημειώνουν σημαντικές πωλήσεις.

Ο σύγχρονος καταναλωτής είναι πιο ενημερωμένος και απαιτητικός από ποτέ, έχει στα χέρια του τη δύναμη των social media και του διαδικτύου, παρακολουθεί, ενημερώνεται για κάθε προϊόν και έχει περισσότερες απαιτήσεις, αναγκάζοντας με τα θέλω του τον υπέροχο κόσμο της ομορφιάς να γίνει πιο φιλικός προς το περιβάλλον και να είναι σε συνεχή εγρήγορση.

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού IN Business, οι πρωταγωνιστές της κυπριακής αγοράς ομορφιάς, λιανέμποροι και προμηθευτές, μιλούν για τον δυναμισμό και τις τάσεις του τομέα, περιγράφουν τη σημερινή εικόνα και εξηγούν γιατί οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί.

Για να κατεβάσετε το περιεχόμενό του περιοδικού IN Business πατήστε στο www.inbusinessnews.com/digitaledition

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας