Ablebook: Πυξίδα η ενσωμάτωση και συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία

Έχετε σκεφτεί πώς αισθάνεται και πώς βιώνει ένα άτομο με αναπηρία τον αποκλεισμό του από την μετάβαση σε ένα δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο; Αυτομάτως αποκλείεται και περιθωριοποιείται από την κοινωνία και τις παροχές της, από την ίδια τη ζωή.

Στην Ablebook έχοντας ως πυξίδα μας την ενσωμάτωση και συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία και στο αστικό περιβάλλον των πόλεων, υλοποιήσαμε μια εφαρμογή για την προσβασιμότητα στις αστικές παροχές και υπηρεσίες, στους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους της κάθε πόλης και ολόκληρης της Κύπρου.

Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας της εφαρμογής προχωρήσαμε σε μια ολική αναβάθμιση της εφαρμογής, στην οποία προσθέσαμε νέα χαρακτηριστικά. Σε συνεργασία με την D. G. Techlink, χρησιμοποιώντας το Xamarin Forms Cross Platform Framework δημιουργήσαμε και αναπτύξαμε εφαρμογές σε iOS και Android από μια ενιαία κοινόχρηστη βάση κώδικα. Για πρώτη φορά στην Κύπρο καταγράφηκαν όλοι οι δημόσιο χώροι στάθμευσης για ΑμεΑ.

Η νέα έκδοση της εφαρμογής μας που είναι διαθέσιμη στο κοινό από Νοέμβριο 2022 όπου διαχωρίζεται σε τρία χαρακτηριστικά.

  1. Το βασικότερο εργαλείο της εφαρμογής είναι ένας διαδραστικός χάρτης που περιλαμβάνει 15+ κατηγορίες για να μπορεί ο χρήστης να εντοπίζει τους προσβάσιμους χώρους.
  2. Ο χρήστης μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε 800 και επιπλέον προσβάσιμες τοποθεσίες να δει στον χάρτη, να βλέπει τις διευκολύνσεις που υπάρχουν σε κάθε τοποθεσία σχετικά με την προσβασιμότητα αλλά και οποιασδήποτε υπηρεσία παρέχεται.
  3. Επίσης, ένα νέο χαρακτηριστικό που προστέθηκε στην εφαρμογή μας είναι η AbleCard. Μια κάρτα μέλους αποκλειστικά για άτομα με αναπηρίες όπου επιχειρήσεις που βρίσκονται μέσα στην εφαρμογή θα παρέχουν επιπλέον προνόμια στα άτομα με αναπηρίες π.χ εκπτώσεις.

Και τέλος σε συνεργασία με το Parimatch Foundation υλοποιήσαμε μια νέα ενότητα στην εφαρμογή με την ονομασία ‘kids’. Η νέα ενότητα απευθύνεται στα παιδιά με αναπηρίες και δίνει πληροφορίες για την πρόσβαση τους στον αθλητισμό όπως προσβάσιμα πάρκα, ακαδημίες αθλημάτων, Φυσικοθεραπευτήρια και άλλες δραστηριότητες.

Μέχρι τώρα πολλές εταιρίες σε όλη την Κύπρο έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο μας και έχουν ενταχθεί στην εφαρμογή μας, μερικές από αυτές είναι

  • τα εστιατόρια McDonald's
  • η Cyta
  • τα πρατήρια EKO
  • Radisson Blu Hotel
  • η Τράπεζα Κύπρου.

Ευελπιστούμε όπως και άλλες επιχειρήσεις θα ενταχθούν στην εφαρμογή μας με απώτερο σκοπό ένα προσβάσιμο αστικό περιβάλλον, ένα ανθρωπινότερο “αύριο” για όλους τους πολίτες, με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Δειτε Επισης

Στη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας
Το Hope For Children τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοηθείας για Παιδιά