Coca-Cola HBC Kύπρου: Έμφαση στο περιβάλλον ισότητας και συμπερίληψης

Η Coca-Cola HBC Κύπρου έχει δεσμευτεί να λειτουργεί σε ένα σύγχρονο και φιλικό εργασιακό περιβάλλον, το οποίο προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους, ενισχύοντας τη διαφορετικότητα και την κουλτούρα συμπερίληψης. Το σύνολο των εργαζομένων της αποτελείται από ομάδες με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ανάγκες και απαιτήσεις (πληθυσμός γραφείων, πωλητές και πληθυσμός παραγωγής) και όλοι μαζί συνθέτουν μία δυναμική και πολύπλευρη εργασιακή καθημερινότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, η ισορροπημένη εκπροσώπηση των φύλων στο ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί πυλώνα της κουλτούρας της εταιρείας και αποτυπώνεται στις Δεσμεύσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης της με όραμα μέχει το 2025, 50% των διευθυντικών θέσεων να εκπροσωπούνται από γυναίκες μέχρι το 2025. Ταυτόχρονα στην προσπάθεια εξάλειψης κάθε μορφής στερεοτύπων, ο οργανισμός προωθεί έμπρακτα το μήνυμα ότι καμία εργασία δεν έχει φύλο με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ενδεικτικό για το αποτέλεσμα της φιλοσοφίας της είναι το γεγονός ότι στα Top 300 στελέχη του ομίλου μας, σε Ελλάδα & Κύπρο σε ποσοστό 60% οι θέσεις καλύπτονται από γυναίκες. Ταυτόχρονα ακόμα και σε θέσεις που παραδοσιακά θεωρούνταν ανδροκρατούμενες όπως αυτές των πωλήσεων έχουμε καταφέρει την τελευταία τριετία σημαντική αύξηση και αυτή τη στιγμή στο σύνολο των πωλητών μας 3 στους 10 είναι γυναίκες.

Ταυτόχρονα σημαντικές πρωτοβουλίες του οργανισμού προς αυτή τη κατεύθυνση είναι η δημιουργία στοχευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων ηγεσίας, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε γυναίκες με στόχο την επαγγελματική τους εξέλιξη (Women in Leadership). Επίσης, άξια αναφοράς είναι μια σειρά δράσεων της εταιρίας, επίσης αφιερωμένη στις γυναίκες συναδέλφους, η οποία αποσκοπεί στην ενδυνάμωση και την έμπνευση τους μέσα από συναντήσεις με την Γενική Διευθύντρια και την Ηγετική ομάδα σε ένα ποιο φιλικό και ανθρώπινο επίπεδο.

Ας αφήσουμε όμως τις γυναίκες της Coca-Cola HBC Κύπρου να αναφερθούν με δικά τους λόγια στην εμπειρία τους να ανήκουν στην οικογένεια της Coca-Cola HBC Cyprus:

Χαρά Λεωνίδου – HR Business Partner

«Aισθάνομαι μεγάλη υπερηφάνεια για όλες τις υπέροχες γυναίκες της ομάδας μας. Καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και ενσαρκώνουν την αληθινή ουσία της ανθεκτικότητας και της αφοσίωσης. Έχουν διαφορετικούς ρόλους και ευθύνες στη ζωή τους, αλλά συνεχίζουν να επιδιώκουν την αριστεία σε όλους τους τομείς. Η συνεισφορά τους και οι επιτυχίες τους μας εμπνέουν να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ένα πιο δίκαιο μέλλον. Ας γιορτάσουμε τις γυναίκες στη ζωή μας και ας εργαστούμε για τη δημιουργία ενός κόσμου όπου η ισότητα των φύλων δεν είναι απλώς ένα όνειρο, αλλά μια πραγματικότητα»

Image (1)1

Ροδάνθη Χατζηπιερή – Διευθύντρια Αποθηκών της Κύπρου

«Οπωσδήποτε χρειάζεται η ενδυνάμωση των γυναικών και η ένταξη τους στην ηγετική πυραμίδα κάθε οργανισμού. Γνωρίζουμε -και μέσω ερευνών πλέον- πως ομάδες με ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων που εργάζονται σε περιβάλλοντα χωρίς αποκλεισμούς είναι πιο παραγωγικές, καινοτομούν περισσότερο και επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό επιτυγχάνεται πιο αβίαστα όταν και οι ίδιες οι γυναίκες πιστεύουμε στον εαυτό μας διεκδικούμε: όχι λόγω του φύλου μας αλλά λόγω της εργατικότητας μας, της δυναμικής μας και της ενσυναίσθησης μας. Στην ομάδα μας έχουμε πάθος για συνεχή εξέλιξη και δουλεύουμε με ομαδικό κλίμα για να πετύχουμε τα κοινά αποτελέσματα. Η δική μου προσωπική επιτυχία στην Coca-Cola HBC Κύπρου οφείλεται κατά πολύ στο mentoring που έχω λάβει εδώ από τους εκάστοτε διευθυντές μου που πίστεψαν σε μένα και με ενδυνάμωσαν να προχωρήσω. To coaching & & mentoring είναι αδιαμφισβήτητα μέρος της κουλτούρας μας. »

Image (4)

Νίκη Ανδρέου – Key Accounts Manager

«Με χαροποιεί ιδιαίτερα που βρίσκομαι σε έναν οργανισμό που συνεχώς αναπτύσσεται και μαζί του αναπτυσσόμαστε και εμείς. Η Coca-Cola HBC σε βελτιώνει, σε εξελίσσει και σε κάνει καλύτερο σαν επαγγελματία αφού επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των ανθρώπων της με στοχευμένα πλάνα ανάπτυξης και συνεχείς εκπαιδεύσεις. Αυτή η συστηματική εκπαίδευση και το mentoring από τους Line Managers μου βοηθούν στο να πετύχω και εγώ τους δικούς μου μέχρι τώρα επαγγελματικούς στόχους στον οργανισμό που εργάζομαι τα τελευταία 9 χρόνια. Ο κλάδος τον πωλήσεων, αν και ανδροκρατούμενος, δεν με δυσκολεύει, αντιθέτως με συναρπάζει. Βρίσκομαι σε ένα εργασιακό περιβάλλον που δεν ξεχωρίζει φύλο, με τις γυναίκες να ενθαρρύνονται πολύ για να αναλάβουν διοικητικές θέσεις ενώ δίνονται ίσες ευκαιρίες ανέλιξης τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες».

Image

Kυριακή Μακρομάλλη – Brand Manager & Beer Ambassador

«Νιώθω υπερήφανη που εργάζομαι με μια ομάδα όπως αυτή της Coca-Cola HBC. Η δουλειά μας, με εμπνέει καθημερινά ώστε να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Όλα τα χρόνια που βρίσκομαι εδώ ο πήχης για την εξυπηρέτηση των πελατών μας και των καταναλωτών μας είναι πολύ υψηλός. Η Coca-Cola HBC, πιστεύει στις γυναίκες και τους δίνει ώθηση να ανέβουν τα σκαλιά της ιεραρχίας. Στα τελευταία 6 χρόνια που βρίσκομαι στον οργανισμό έχω αλλάξει 3 ρόλους και έχω εξελίξει την καριέρα μου ακριβώς γιατί εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε εμένα ενώ την ίδια μου προσφέρεται σωστό mentoring τόσο από γυναίκες όσο και από άντρες στον οργανισμό. Η γυναικεία ηγεσία με εμπνέει γιατί θεωρώ πως η γυναίκα έχει να προσφέρει πολλά πέραν από τη δυναμική της και την ενσυναίσθηση της. Στην Coca-Cola HBC Κύπρου, έχω πραγματικά εξελιχθεί σαν επαγγελματίας και σαν άνθρωπος. Μέσα από τις διάφορες θέσεις και διάφορες ομάδες έχω αποκτήσει μια πιο σφαιρική άποψη και εικόνα του business και της επίδρασης που έχει ένας τόσο μεγάλος οργανισμός. Αυτό με ωθεί να κάνω με ακόμη μεγαλύτερη υπευθυνότητα τη δουλειά μου».

Image (2)

Κρυστάλλω Νικολάου – Business Developer

«Ξεκίνησα να εργάζομαι στην Εταιρεία, στη θέση του Sales Representative. Τα τελευταία 3 χρόνια έχω αναλάβει τον ρόλο του Business Developer. Η καθημερινή επαφή με τους πελάτες με έχει βοηθήσει στην κατανόηση των επιχειρησιακών τους αναγκών και στη διαδικασία εξεύρεσης επωφελών λύσεων για όλους. Αυτός είναι άλλωστε ο στόχος μου και μέσα από αυτή τη σχέση αμοιβαίας εκτίμησης, οι συνεργασίες να σταθεροποιούνται και να μεγαλώνουν. Προσωπικά στα 28 μου χρόνια νιώθω πολύ τυχερή αφού μέσα από την εργασία μου, έχω εξελιχθεί τόσο σαν άνθρωπος ως προς τον τρόπο που βλέπω και αντιμετωπίζω τα πράγματα, όσο και ως επαγγελματίας αφού οι προκλήσεις δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Το επαγγελματικό μου περιβάλλον, η ομάδα μου, αλλά κυρίως ο sales manager μου, έχουν συμβάλει στην εξέλιξη μου αυτή αλλά και σε αυτό που εκπροσωπώ και είμαι σήμερα».

Θα ενθάρρυνα οποιαδήποτε γυναίκα επιθυμεί να ενταχθεί στον κλάδο των πωλήσεων να το κάνει και γενικότερα να ακολουθήσει αυτό που αγαπά, αφού πραγματικά πιστεύω ότι, αν επιλέξεις να κάνεις αυτό για το οποίο έχεις μοχθήσει και ονειρευτεί, τίποτα δεν είναι ικανό να σε σταματήσει. Στον Οργανισμό μας υπάρχει έμπρακτη και δεδηλωμένη υποστήριξη στη γυναικεία δυναμική και τα κριτήρια ένταξης ή ανέλιξης δεν έχουν φύλο. Είμαι περήφανη που ανήκω στην οικογένεια της Coca-Cola HΒC Cyprus.

Image (3)

Δειτε Επισης

Έρευνα: Αυτές είναι οι αντιλήψεις των πολιτών για το ΓεΣΥ-Θετικό πρόσημο, βελτίωσε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας
Φωνάζουν για απανωτές αυξήσεις στο χοιρινό οι υπεραγορές-Ζητούν παρέμβαση των θεσμών
Τράπεζα Κύπρου: Ο λόγος στους μετόχους για το μέρισμα...Γενική συνέλευση με Χούριγκαν και Άκερμαν
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025
Eurobanκ Α.Ε.: Θέμα εβδομάδων οι εγκρίσεις για Eλληνική-Ο μίνιμουμ στόχος μέσω της δημόσιας πρότασης
Eurobank A.E.: Προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη €383 εκατ. με ενίσχυση των λειτουργικών επιδόσεων στην Κύπρο
Claudia Buch: Καλά κεφαλαιοποιημένες οι κυπριακές τράπεζες, αλλά αντιμέτωπες με νεοφανείς κινδύνους
Πώς βλέπουν την εξαγορά της Ελληνικής από Eurobank και τι ξεκαθαρίζει ο Π. Νικολάου για την Τράπεζα Κύπρου
Ο Πανίκος Νικολάου για φορολόγηση υπερκερδών-«Political risk, θα είναι στίγμα για την αξιοπιστία της χώρας μας»
ΧΑΚ: Αυτές οι εταιρείες δεν υπέβαλαν ετήσια οικονομική έκθεση για το 2023