Powered by

Ακτοπλοϊκή: Και από Λάρνακα με πλοίο για Πειραιά-Τα νέα δεδομένα

Στο... παιχνίδι της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου και Ελλάδας εισέρχεται και η Λάρνακα, παράλληλα με τη Λεμεσό, έπειτα από σχετική απόφαση στην οποία κατέληξε η ανάδοχος εταιρεία Scandro Holding Ltd.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη και στρατηγική κίνηση από την ανάδοχο εταιρεία, βάσει της οποίας-μεταξύ άλλων- διευρύνονται οι επιλογές για το κοινό που επιθυμεί να ταξιδέψει με πλοίο από την Κύπρο στον Πειραιά και αντίστροφα.

Σημειώνεται πως η σύμβαση που υπογράφηκε σε ό,τι αφορά την ακτοπλοϊκή, παρείχε στη Scandro Holding την ευχέρια χρήσης, είτε του λιμανιού της Λεμεσού είτε της Λάρνακας είτε και των δύο.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές που μίλησαν στο InBusinessNews, μετά από μία επιτυχημένη καλοκαιρινή περίοδο, θα γίνει συνδυαστική χρήση και των δύο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο λόγος της προσθήκης της Λάρνακας είναι κυρίως πρακτικός, καθώς κατά την καλοκαιρινή περίοδο όπου ο τουρισμός βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, είναι δύσκολο να εξευρεθούν θέσεις (slots) σε ένα μόνο λιμάνι.

Σημειώνεται ακόμη ότι το λιμάνι Λεμεσού, πλέον κατακλύζεται από παγκοσμίου φήμης κρουαζιερόπλοια, απότοκο των επί χρόνια προσπαθειών του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, και άρα πολλές φορές δεν υπάρχει «χώρος» για όλα τα πλοία.

Επομένως, κατά τη νέα τουριστική περίοδο, αναμένεται το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο «Daleela», να χρησιμοποιεί ένα από τα δύο λιμάνια αναλόγως της διαθεσιμότητας των θέσεων για επιβίβαση – αποβίβαση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η τιμές των εισιτηρίων, είτε για Λάρνακα, είτε για Λεμεσό, δεν θα διαφέρουν ιδιαίτερα.

Η χρήση του λιμανιού Λάρνακας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση, αναμένεται επίσης, να λειτουργήσει ευεργετικά τόσο για την πόλη όσο και για το όλο εγχείρημα. Αρχικά, θα δίνονται περισσότερες επιλογές προς τους κύπριους ταξιδιώτες. Για παράδειγμα, θα είναι πιο εύκολο για κάποιον από την Αμμοχώστου να ταξιδέψει μέσω Λάρνακας παρά από τη Λεμεσό.

Ακόμη, θα δημιουργηθεί ένα πλαίσιο υγιούς ανταγωνισμού σε όλη την βιομηχανία τουρισμού και ταξιδιών, με τις διαχειρίστριες εταιρείες να επενδύουν για υποδομές για καλύτερες υπηρεσίες.

Η έναρξη των δρομολογίων προγραμματίζεται για την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένονται ανακοινώσεις από την Scandro Holding για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τη λειτουργία της υπηρεσίας, όπως δρομολόγια, κόμιστρα, διαδικασία κρατήσεων θέσεων.

Εξάλλου, την ερχόμενη Παρασκευή θα παραχωρηθεί διάσκεψη Τύπου από την Kition Ocean Port για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λάρνακας-Πειραιά.

Δειτε Επισης

Επτά σημεία που σχετίζονται με τον μύθο της Αφροδίτης μέσω app
Emirates: Open Day πρόσληψης νέων μελών για το πλήρωμα καμπίνας στην Κύπρο
Κ. Κουμής: Η αφετηρία του δημοσιεύματος της Daily Express-«Οφείλουμε να είμαστε όλοι προσεκτικοί για τον τουρισμό»
Έρχεται Κύπρο με παράρτημα το Μετσόβειο Πολυτεχνείο-Συνάντηση Χριστοδουλίδη με τις πρυτανικές Αρχές
«Πάμε Ελλάδα» το μήνυμα της Aegean για το ταξίδι της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στο Παρίσι
Βάζει φρένο στην άναρχη ανάπτυξη ο Ιωάννου-Η απόφαση του Υπουργικού για πεντάστερο στην Αγία Νάπα
Δάνειο από ΕΤΕπ ύψους μέχρι 108 εκατ. εύρω για 703 φοιτητικές εστίες σε Λεμεσό και Πάφο-Βάζει άλλα 53 εκατ. το κράτος
Βλέπει πανικό στην Κύπρο για μειωμένες κρατήσεις τουριστών η Daily Express-«Παρατραβηγμένο και ετεροχρονισμένο»
Ταξίδια: Τέλος το «revenge travel»-Προβλήματα για τις αεροπορικές από τους αυξημένους ναύλους
Το πράσινο κτίριο του ΚΕΒΕ... Τα βήματα μετατροπής και ο στόχος εξασφάλισης της πράσινης πιστοποίησης(pics)