Ακτοπλοϊκή: Και από Λάρνακα με πλοίο για Πειραιά-Τα νέα δεδομένα

Στο... παιχνίδι της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου και Ελλάδας εισέρχεται και η Λάρνακα, παράλληλα με τη Λεμεσό, έπειτα από σχετική απόφαση στην οποία κατέληξε η ανάδοχος εταιρεία Scandro Holding Ltd.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη και στρατηγική κίνηση από την ανάδοχο εταιρεία, βάσει της οποίας-μεταξύ άλλων- διευρύνονται οι επιλογές για το κοινό που επιθυμεί να ταξιδέψει με πλοίο από την Κύπρο στον Πειραιά και αντίστροφα.

Σημειώνεται πως η σύμβαση που υπογράφηκε σε ό,τι αφορά την ακτοπλοϊκή, παρείχε στη Scandro Holding την ευχέρια χρήσης, είτε του λιμανιού της Λεμεσού είτε της Λάρνακας είτε και των δύο.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές που μίλησαν στο InBusinessNews, μετά από μία επιτυχημένη καλοκαιρινή περίοδο, θα γίνει συνδυαστική χρήση και των δύο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο λόγος της προσθήκης της Λάρνακας είναι κυρίως πρακτικός, καθώς κατά την καλοκαιρινή περίοδο όπου ο τουρισμός βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, είναι δύσκολο να εξευρεθούν θέσεις (slots) σε ένα μόνο λιμάνι.

Σημειώνεται ακόμη ότι το λιμάνι Λεμεσού, πλέον κατακλύζεται από παγκοσμίου φήμης κρουαζιερόπλοια, απότοκο των επί χρόνια προσπαθειών του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, και άρα πολλές φορές δεν υπάρχει «χώρος» για όλα τα πλοία.

Επομένως, κατά τη νέα τουριστική περίοδο, αναμένεται το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο «Daleela», να χρησιμοποιεί ένα από τα δύο λιμάνια αναλόγως της διαθεσιμότητας των θέσεων για επιβίβαση – αποβίβαση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η τιμές των εισιτηρίων, είτε για Λάρνακα, είτε για Λεμεσό, δεν θα διαφέρουν ιδιαίτερα.

Η χρήση του λιμανιού Λάρνακας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση, αναμένεται επίσης, να λειτουργήσει ευεργετικά τόσο για την πόλη όσο και για το όλο εγχείρημα. Αρχικά, θα δίνονται περισσότερες επιλογές προς τους κύπριους ταξιδιώτες. Για παράδειγμα, θα είναι πιο εύκολο για κάποιον από την Αμμοχώστου να ταξιδέψει μέσω Λάρνακας παρά από τη Λεμεσό.

Ακόμη, θα δημιουργηθεί ένα πλαίσιο υγιούς ανταγωνισμού σε όλη την βιομηχανία τουρισμού και ταξιδιών, με τις διαχειρίστριες εταιρείες να επενδύουν για υποδομές για καλύτερες υπηρεσίες.

Η έναρξη των δρομολογίων προγραμματίζεται για την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένονται ανακοινώσεις από την Scandro Holding για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τη λειτουργία της υπηρεσίας, όπως δρομολόγια, κόμιστρα, διαδικασία κρατήσεων θέσεων.

Εξάλλου, την ερχόμενη Παρασκευή θα παραχωρηθεί διάσκεψη Τύπου από την Kition Ocean Port για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λάρνακας-Πειραιά.

Δειτε Επισης

Η κλιματική αλλαγή θα αλλάξει ριζικά τον τουρισμό-Οι νέες τάσεις που αναμένεται να επικρατήσουν
Πάνε για να σπάσουν το φράγμα του 2019 τα έσοδα από τον τουρισμό το 2023
Φέρνει χρήμα ο τουρισμός... Αυξημένα τα έσοδα κατά τους πρώτους επτά μήνες
Cyprus Airways: Για τεχνικούς λόγους η καθυστέρηση πτήσης από Γαλλία
Coffee Berry: Ενισχύουν το πολυδιάστατο έργο του Οργανισμού «Γκολ στη Ζωή»
Νέος πρόεδρος και μέλος στο Δ.Σ. της Cyprus Airways
Το παλιό αρχοντικό στο κέντρο της Λεμεσού που μετατράπηκε σε boutique hotel (pics)
Άσκηση στον χώρο αφίξεων του αεροδρομίου Λάρνακας-Η έκκληση προς το κοινό
Κοινά πακέτα Σαουδικής Αραβίας-Κύπρου προτείνει ο Κουμής
Δήμος Λευκωσίας: Ψάχνει food truck για Πλατεία Ελευθερίας-Δωρεάν η φιλοξενία