Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού IN Business: Top of the Class

Στην Κύπρο, το ποσοστό των νέων 25-34 ετών με επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης- ανώτερης και ανώτατης-ανέρχεται σε 58,3%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του 2021.

Μια μερίδα εξ αυτών αποφάσισε να αναδείξει το περιοδικό IN Business και μάλιστα τους Top of the Class αριστούχους κυπριακών πανεπιστημίων. Στο πλαίσιο αυτό, στο νέο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 5 Μαρτίου σε έντυπη και ψηφιακή έκδοση, αστέρια της κυπριακής ανώτατης εκπαίδευσης μίλησαν για το μέλλον τους στην αγορά εργασίας, το σήμερα και το αύριο της οικονομίας, τις απαιτήσεις τους από το κράτος και τις προϋποθέσεις που θα τους κρατήσουν στον τόπο.

Στόχος, η παρουσίαση των ιδίων ως αυριανά στελέχη της κυπριακής αγοράς εργασίας με όνειρα και αξιώσεις, αλλά και των κυπριακών πανεπιστημίων σε σχέση με την παραγωγή ταλέντων. Η επιλογή έγινε με κριτήριο, κυρίως, τον βαθμό, αλλά συνάμα το ταλέντο, το ήθος και την προσωπικότητα του κάθε ατόμου, καθώς και τις βλέψεις τους να εργαστούν στην αγορά της Κύπρου και κυρίως στον ιδιωτικό τομέα.

Στο σύνολό τους πρόκειται για άτομα ηλικίας 20+ με φιλοδοξίες να κάνουν τη διαφορά, ο κάθε ένας στον τομέα του. Αναζητούν με τις επιλογές τους να αποκτήσουν ένα τέτοιο πακέτο γνώσεων και εμπειριών που θα τους καταστήσει ικανούς να φτάσουν τους στόχους τους. Παράλληλα, όμως θα μπορέσουν έτσι να βοηθήσουν την αγορά της Κύπρου να εξελιχθεί, πιστεύοντας στη δυναμική της.

Όλοι επιθυμούν να γίνουν ένα με την πρόοδό της, αλλά θα ήθελαν να δουν πώς αποδεδειγμένα η Πολιτεία στέκεται αρωγός στα όνειρα και τα σχέδια τους.

Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού IN Business, 23 αριστούχοι κυπριακών πανεπιστημίων, ένα πολύ καλό δείγμα από τα μελλοντικά αστέρια της αγοράς εργασίας αποδεικνύουν πως τα όνειρά τους δεν σταματούν στις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες.

Πού επενδύει ο νέος Αρχιεπίσκοπος

Εξάλλου, ο νέος προκαθήμενος της Εκκλησίας μιλά για τα οικονομικά της, τις επενδύσεις, την ευρωστία που αποτελεί προϋπόθεση για επιτέλεση του πνευματικού και φιλανθρωπικού της έργου, το μεγάλο του όραμα για την απελευθέρωση της Κύπρου και την αποφασιστικότητα για αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Καλεί μάλιστα, όποιον εντοπίζει τέτοια κρούσματα, να τα καταγγέλλει τεκμηριωμένα στον ίδιο προσωπικά. Άλλωστε, ως πνευματικός ηγέτης αυτού του τόπου δηλώνει πως η πόρτα του είναι ήδη-και θα παραμείνει-ανοιχτή για όσους θέλουν να τον δουν και για οποιοδήποτε θέμα.

Δειτε Επισης

O Joseph Borghese ειδικός απεσταλμένος για άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI)
Ενθουσιασμένα τα Πανεπιστήμια που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Huawei Seeds for the Future Scholarships
Κατέβασαν ρολά οι εργαζόμενοι στο επιχειρησιακό τμήμα του λιμανιού της Λάρνακας
Για 5η χρονιά χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος η Medochemie
Nomads: Ένας cosy, coworking χώρος που άνοιξε στο Mall of Engomi
Τα 10+1 σχέδια χορηγιών €148 εκατ. για κατοικίες και επιχειρήσεις-Ενεργειακή και ψηφιακή αναβάθμιση
Finvasia: Επιχειρηματικότητα και ενδοεπιχειρηματικότητα
Waste Wisely Cyprus: Οι βραβευθέντες καλύτερης Αφίσας και Φωτογραφίας
CBN Young Dragon Awards: Έρχονται για να επιβραβεύσουν τους νεαρούς «δράκους» του επιχειρείν
Οι μεγαλομέτοχοι 35+ εισηγμένων εταιρειών