Powered by

Σούζαν Κόλινς (Fed): Ενθαρρυντικά τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό

Υπάρχουν κάποια θετικά νέα στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τον πληθωρισμό, ανέφερε η επικεφαλής της Boston Fed, Σούζαν Κόλινς σχολιάζοντας την έκθεση για τον δείκτη τιμών στις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, με την αξιωματούχο πάντως να προειδοποιεί ότι οι τιμές παραμένουν υψηλές.

Μιλώντας στο Bloomberg Television η Κόλινς ανέφερε ότι τα "ελαφρώς χαμηλότερα" στοιχεία του Φεβρουαρίου θα πρέπει να εξεταστούν στο πλαίσιο των ιδιαίτερα αυξημένων μετρήσεων τους δύο προηγούμενους μήνες.

Το αποτέλεσμα είναι ο μέσος όρος για το τρίμηνο στον δείκτη για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης να είναι περίπου εκεί που είναι ο μέσος όρος των 12 μηνών. "Αυτό δεν συνιστά μεγάλη πρόοδο" σχολίασε.

Η ίδια ανέφερε ότι η Fed έχει ακόμα περισσότερη δουλειά να κάνει και θα πρέπει να δει περισσότερα στοιχεία για να είναι σε θέση να πει πως ο πληθωρισμός έχει περάσει πειστικά σε καθοδική τροχιά.

Η αξιωματούχος σημείωσε τέλος ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα πρέπει να κάνει η κεντρική τράπεζα στην επόμενη συνεδρίαση της τον Μάιο.

Δειτε Επισης

Επενδύει 10 δισ. δολάρια για να επεκτείνει τον στόλο η IAG–Παρήγγειλε 71 αεροσκάφη
Delta και Korean Air αγοράζουν το 25% της WestJet έναντι $550 εκατ.
Τραμπ: Μειώνει τους δασμούς στη Κίνα στο 80% ενόψει των εμπορικών συνομιλιών
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά με το βλέμμα των traders στη συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας
Βουτιά 21% για τις εξαγωγές της Κίνας στις ΗΠΑ
Νέο ράλι στην αγορά crypto-Το Bitcoin έσπασε ξανά το φράγμα των 100.000 δολαρίων
Τραμπ: Πολύ μεγάλο deal η συμφωνία με Βρετανία, μας ανοίγει μια τεράστια αγορά-Τα βασικά σημεία
Η λίστα με τα προϊόντα για τα αντίμετρα της Ε.Ε. στις ΗΠΑ αξίας 95 δισ. ευρώ-Προετοιμάζει προσφυγή στον ΠΟΕ
Νέα επίθεση Τραμπ στον πρόεδρο της Fed-«Ο Πάουελ είναι ανόητος»
Επιβεβαίωσε τις προβλέψεις η Τράπεζα της Αγγλίας-Μείωσε το βασικό της επιτόκιο στο 4,25%